Současné PBS    
Home Page Aktuální PBS Sdílení PBS



PBS prožitky a komentáře:  Zde najdete přehled prožitků.
Rozšířená verze se vám zobrazí po kliknutí na podtržené jméno přispěvku.



4607. Kathy O PBS 12/24/2018. PBS 8711. Překlad z angličtiny Josef. Tehdy mi řekl: "Světlo nemá povoleno přijímat sebevrahy; musí zůstat v temnotě." Nevím, jestli mě jen zastrašoval a děsil, nebo jestli mluvil pravdu, ale nezeptala jsem se ho. Pak vyslovil slova, na která nikdy nezapomenu: "Život je dar a není na nás, abychom si jej brali."
Prožitek blízkosti smrti v šestnácti letech po sebevraždě.

4602. Meghan PBS 12/15/2018. PBS 8704. Překlad z angličtiny Josef. Nevěděla jsem o tom. Fyzicky jsem cítila, že běžím dál, i když jsem už běžet nemohla. Vznášela jsem se, ale nohy jsem měla na zemi. Viděla jsem velmi strmý příkop na druhé straně silnice a viděla, jak pes běží po silnici a pak zahnul k jeho domu. Viděla jsem, jak na druhé straně cesty stojí kamion, začala jsem znovu běžet za psem.
PBS po sražení autem.

4600. Jack J PBS 12/15/2018. PBS 8702. Překlad z angličtiny Josef. Nevšímal jsem si a ani tomu nevěnoval pozornost, kdo v té posteli leží. Vyšel jsem z pokoje, prošel dalšími dveřmi a zatočil doprava do čekárny. Viděl jsem, jak se moje maminka tváří ustaraně, a můj otec se díval do nějakého časopisu. Mezi nimi byla hrana stolu, na kterém stála zelená lampa. Stál jsem tam a slyšel, jak maminka říká otci: "Něco se děje." Můj táta se podíval na mámu. Řekla: "Něco není v pořádku s Jackem. Jdu zjistit, co se děje."
PBS při operaci v šesti letech.

4599. Charles K PBS 15/12/2018. PBS 8699. Překlad z angličtiny Josef. Najednou jsem byl nad sebou a díval se dolů na své tělo. Přistál jsem mezi dvěma zaparkovanými auty, blíže k prvnímu, za kterým stálo ještě další auto. Byl jsem kousek od obrubníku a otočený na levé straně, tváří směrem do ulice. Ten den bylo zataženo a já se podíval na mraky. Byla tam nízká budova, takže jsem viděl i nad ni. Uvědomoval jsem si něco nad sebou, ale nepodíval se tam.
PBS po sražení autem.

4597. Catherine PBS 12/10/2018. PBS 8697. Překlad z angličtiny Josef. Věděla jsem, že to je Bůh, stál vedle mě. Byl tam se mnou a já se cítila úplně a kompletně jeho součástí. Bylo to jako příchod domů, protože jsem tam už kdysi předtím byla. Věděla jsem to, aniž by mi to někdo řekl. Pamatuji si, jak Bůh stál vedle mě s korunou osázenou drahými kameny a perlami. Věděla jsem, že koruna je lehká, ačkoli perly a drahé kameny jsou těžké. Držel ve svých rukou bílý plášť, který byl určený pro mě. Byl v přední části vyšívaný perlami různých velikostí. V druhé ruce měl pro mne tuniku. Byla vyšívaná malými drahokamy a její barva byla jiná, byla to směsice fialové a vínové. Na zemi, pro tu konkrétní barvu, neexistuje slovní výraz.
Prožitek blízkosti smrti kvůli plicní embolii.

4592. Anni S PBS 11/27/2018. PBS 16098. Výjimečné PBS z Dánska, překlad z angličtiny Josef. Vešla jsem do klidného prostoru. Bylo tam tak krásně, že jsem si pomyslela: „Země je jako nevyvolaný film. Až když se dostaneme na druhou stranu, je film vyvolán. Všechno je zbarveno krásnými barvami, které tady na zemi neexistují." Viděla jsem překrásnou louku. Byly tam květiny a barvy tak fantastické, že to náš pozemský mozek nedokáže pochopit. Barvy, které máme na zemi, jsou vybledlé ve srovnání s barvami, které jsem viděla v duchovní oblasti.
PBS v důsledku poškození centrálního nervového systému, při lékařském zákroku.

4591. Sabine G PBS 27/11/2018. PBS 8685. Překlad z angličtiny Josef. V dalším okamžiku jsem se ocitla nad mým tělem. Cítila jsem se úplně svobodná a lehká. Měla jsem jakési vnitřní přesvědčení, že jsem stále v reálném životě a měla pocit, že můj život na zemi je spíš nějaká divadelní role. Viděla jsem jasně prostředí kolem sebe, což je pro mne normálně totálně nemožné, protože jsem neměla brýle. Barvy byly mnohem intenzivnější a jasnější než na Zemi.
PBS po vyčerpání.

4575. Samieh Y PBS 10/24/2018. PBS 8664. Z Íránu. Překlad z angličtiny Josef. Už jsem si nebyla vědoma svého těla. Měla jsem spoustu otázek, kde to jsem a jak jsem se tam dostala? Ale odpověď jsem nedostala. Pak jsem si uvědomila, že pode mnou je prázdno, protože jsem na ničem nestála. Mám na mysli ten pocit ukotvení, který máme zde na Zemi, když pod našima nohama stále něco máme. Ten pocit jsem tam neměla. Také jsem vnímala velmi nádherné světlo, které mne ozařovalo, i když bylo daleko ode mne. Prostředí kolem mne bylo stále tmavé.
PBS v devíti letech.

4588. Lyle H PBS 11/18/2018. PBS 8681. Překlad z angličtiny Josef. Tehdy jsem si uvědomil, že jsem pravděpodobně mrtvý. Cítil jsem se klidně a bez bolesti. Slova, která říkala, byla tak smutná, že mne z toho bolelo srdce. Pak jsem cítil, jak se mé tělo s hukotem vrátilo zpět do těla.
PBS při ztrátě vědomí. Sdíleno za šedesát let.

4587. Lauren J PBS 15/11/2018. PBS 8680. Překlad z angličtiny Josef. To, co mě nejvíce zarazilo, bylo naprosté ticho. Propastný rozdíl od lesů, které jsem kdy navštívila v bdělém stavu. Za normálních okolností jsou lesy téměř tak rušné jako města - se zpívajícími ptáky, hmyzem, obydlené zvířaty, šuměním listů ve větru, nebo šustící pod nohama a se zurčící vodou v potoce. Ale tady bylo až skličující ticho. Svým způsobem to přesto bylo osvobozující. Země byla vystlána měkkými listy, něco mezi zelenou a zlatavě červenou barvou. Jako bych se ocitla ve svém vlastním podzimu života.
PBS kvůli srdeční zástavě z neznámých příčin.

4582. Michael M PBS 11/7/2018. PBS 8673. Kanada. Překlad z angličtiny Josef. Najednou jsem byl velmi blízko u tohoto těsnění a otočil se. Díval jsem se sám na sebe. Viděl jsem, jak mě záchranáři usilovně ošetřují a právě rozřízli moji hnědou košili. Scéna pode mnou mne moc nezajímala, tak jsem se vznesl až pod střechu sanitky a pak se přesunul k řidiči na sedadlo spolujezdce.
Prožitek blízkosti smrti v osmi letech, po střetu s náklaďákem.

4580. Rebecca R PBS 11/2/2018. PBS 8670. Překlad z angličtiny Josef. Nacházela jsem se v pravé horní části sanitky a dívala se dolů na mé tělo. Mohla jsem číst myšlenky lékaře, který tam byl se mnou. Myslel si, že jsem velmi mladá, na to abych zemřela. Při pohledu na sebe jsem si pomyslela: "Umírám." Pak jsem ucítila něčí přítomnost. Bytost se mnou mluvila laskavým a uklidňujícím ženským hlasem.
PBS při anafylaktické reakci.

4572. Dan M PBS 10/24/2018. PBS 8661. Překlad z angličtiny Josef. Viděl jsem zářivé a krásné světlo. Snažil jsem se k němu dostat, ale nedokázal jsem se pohybovat. Vnímal jsem ty výjevy, jako ve skutečném životě, ale nemohl se k tomu světlu dostat. Nepociťoval jsem frustraci a stále se pokoušel dospět k tomu světlu. Byl jako magnet, který mě přitahoval, ale nedokázal jsem se dostat tak blízko, jak bych si přál.
PBS během infarktu.

4571. Sandra M PBS 10/19/2018. PBS 8659. Výjimečný zážitek, překlad z angličtiny Josef. Vešla jsem do přízemí hlavní budovy a zamířila přímo do kuchyně. Uviděla jsem, jak tam kuchař leží na pohovce, v jeho velmi malé místnosti a spí na břiše. Zátylek jeho hlavy jsem měla přímo před očima. Přenesla jsem se ke zdi ke druhé straně postele. Křičela jsem na něj v panice, ale slova, která nevycházela - byla snad jen nějaká energie. V tom samém okamžiku mě vyděsil, protože vyskočil z postele a vyběhl z místnosti. U dveří, které vedly na dvůr, upadl na lavičku s rukama na hlavě.
PBS kvůli utonutí ve věku kolem šesti let. Její úsilí křičet na kuchaře ho probudilo ze spánku, jelikož měl pocit, že místnost vybuchla. Velmi pozoruhodné je, že popsala svůj křik v podobě energie a je příkladem toho, jak může druhá strana komunikovat s živými bytostmi.

4568. Matthew S PBS 10/17/2018. PBS 8655. Překlad z angličtiny Josef. Potřetí jsem byl v sanitce. Vznášel jsem se v jejím zadním horním rohu. Zdi sanitky se začaly spalovat do ztracena. Mohu to nejlépe popsat, jako sledování scény, kde se v promítacím filmu udělá malá dírka od rozpálené žárovky, pak se rozšiřuje a film se spaluje po okrajích. Potom jsem se vznesl ze sanitky nad silnici. Tam jsem potkal velmi mocnou, světelnou bytost. Okolní obloha a krajina byla najednou nahrazena novou živější krajinou.
PBS se stalo v desíti letech, sdíleno po jednapadesáti letech.

4567. Donna J PBS 10/10/2018. PBS 8653. Překlad z angličtiny Josef. Pak si pamatuji, jak se nacházím vpravo nad vozovkou, blízko strany spolujezdce a dívám se na nehodu. Vozidla se zastavila, protože neměly kam jet. Muž, jehož tvář a popis už si nepamatuji, otevřel moje dveře a řekl: „Nasaďte si bezpečnostní pás, než sem přijedou policisté."
PBS během autonehody sedmnáctileté dívky.

4566. Jenny L PBS 10/7/2018. PBS 8651. Překlad z angličtiny Josef. Byla jsem v horním rohu koupelny a dívala se na sebe. Viděla jsem, jak moje matka lomcuje s mým tělem. Třásla mi rameny a jemně mne pleskala po tváři, aby mne probrala a já znovu začala dýchat. Vzpomínám si, že jsem viděla na její tváři paniku a strach, jakou jsem nikdy předtím neviděla. Asi tak rychle, jak jsem si to všechno uvědomila, tak rychle to skončilo. Vzpomínám si, že když jsem byla mimo tělo, cítila jsem v sobě lehkost. Cítila jsem se, jako bych byla zbavena všech těžkostí, které jsem v sobě denně nosila. Cítila jsem obrovský pocit klidu a míru.
Krátké PBS kvůli nemoci v sedmnácti letech.

4565. Jean C Pravděbodobně PBS 10/7/2018. Pravděbodobně PBS 8649. Z France, překlad z angličtiny Josef. Nakonec jsem spatřil světlo. Cítil jsem, že budu znovuzrozen, jako dítě, které vychází ze své matky a uvidí denní světlo. Cítil jsem, že vyjdu z lůna. Viděl jsem v tom světle živé formy. Vnímal jsem zvuky života. Cítil jsem, že za tímto světlem bych začal nový život a že ten život bude šťastný a plný lásky. Ale v tu chvíli se mé "znovuzrození" neodehrálo, protože jsem se stále nemohl z temného prostoru dostat a dosáhnout světla.
Pravděpodobně prožitek blízkosti smrti po úraze a ztrátě krve.

4561. Ron P Možné PBS 10/1/2018. Možné PBS 23311. Překlad z angličtiny Josef. Světlo bylo tak jasné, že na této zemi neexistuje nic takového, k čemu by se to dalo přirovnat. Obloha a mraky byly okouzlující. Na druhé straně jsem viděl i zelené pastviny. Vysokou trávu, která byla opravdově zelená a vlnila se v příjemném vánku. Byla tam nějaká oblast, která vypadala hodně společenská, tak jsem se k ní vydal. Když jsem se přiblížil, zjistil jsem, že je tam Ježíš Kristus!
Možný prožitek blízkosti smrti během otravy alkoholem.

4558. Timothy V PBS 9/16/2018. PBS 8640. Výjimečný prožitek, překlad z angličtiny Josef. Já se v tom okamžení ocitl v místě zlatého světla a čisté lásky. Stál jsem v té oblasti světla bez hranic. Ta láska byla nepřekonatelná! Viděl jsem skupinu světelných lidí a přemýšlel, kdo asi jsou. Jakmile jsem na to pomyslel, přišli ke mně. Bylo jich tam asi tucet a dva z nich se přiblížili až ke mně. Jedna z nich byla krásná žena s kaštanovými vlasy. Byla oblečená v bílém plášti a světlo vyzařovalo z celé její bytosti. Byla mocná, energická, ale plná lásky. Láska nás všechny obklopovala a byli jsme jí prostoupeni. Všichni jsme byli tou láskou spojeni.
PBS způsobené srdečním onemocněním, které často způsobuje ztrátu vědomí. Několik podobných PBS od sedmnácti let.

4557. David S PBS 9/13/2018. PBS 8637. Překlad z angličtiny Josef. Byl jsem nahoře a díval se na sebe na nosítkách. Nevnímal jsem, co se děje se mnou nebo co dělá záchranář. Místo toho jsem viděl moji mámu, která zemřela před několika měsíci. Seděla tam a nebyla nijak rozrušená ani vystresovaná. Měl jsem spíše pocit, že je naprosto klidná a v pohodě. Nějak jsme spolu mluvili, nebo spíše ona mluvila se mnou.
PBS během cévní mozkové příhody.

4549. Jacqui L PBS 9/2/2018. PBS 8624. Překlad z angličtiny Josef. Najednou jsem si uvědomila tunel. Začala jsem se k němu pohybovat, spíše vznášet. Viděla jsem to nejkrásnější světlo a byla někým, nebo něčím vábena. Věděla jsem instinktivně, že umírám. Řekla jsem zdravotní sestře: „Jdu do světla." Sestra začala panikařit a stále křičela: „Zůstaňte se mnou! Nechoďte do světla!"
PBS zaviněné poporodní eklampsií.

4546. Andrew B PBS 8/24/2018. PBS 8620. Překlad z angličtiny Josef. Nebyl jsem však ve svém těle a cítil jsem, že jsem někde mimo postel a nad nimi. Vzpomínám si na teplý svit nade mnou a kolem mne. Někdo mi říkal: „Tohle není tvůj čas. Nejsi připraven." Bylo to spíše jako sen, ale nepamatuji si na žádný obličej. Byl to klidný milující mužský hlas, ale netuším, kdo to byl.
PBS ve věku třinácti let, po úraze.

4545. Amanda B PBS 8/20/2018. PBS 23301. Překlad z angličtiny Josef. Pak jsem odplula. Řekla bych, že jsem se vznášela, protože tak se mi to jevilo. Když jsem se podívala dolů, jako by tam nebyla podlaha, a když jsem vzhlédla, bylo to, jako by v této vysoké budově nebyly žádné stropy. Sledovala jsem, jak se mě mnoho lékařů a zdravotních sester zoufale snaží dostat zpátky. Sledovala jsem, jak se mé tělo snaží opakovaně nastartovat elektrošoky a jak mi dávali různé injekce, ale bez úspěchu. Ztratila jsem zájem o tu scénu pode mnou a proplula jsem zdí. Když jsem vyšla na druhé straně, prošla jsem přímo skrze mámu a tetu. Neměli tušení, že jsem právě prošla stěnou za nimi a prošla jejich těly.
PBS sebevražedné předávkování léky v patnácti letech.

4543. Maria C PBS 8/19/2018. PBS 16097. Z Portugalska, překlad z angličtiny Josef. Znovu jsem opustila své tělo a byla vystřelena takovou rychlostí, že tentokrát jsem už byla velmi daleko od domova. Celá vyděšená jsem uviděla naši krásnou modrou planetu. Pomyslela jsem si: „Tohle je horší, odtud se určitě nevrátím." Křičela jsem na všechny strany, aby mě odsud někdo dostal! Když jsem však stále stoupala, viděla jsem, že jsem obklopena jakoby noční temnotou. Sledovala jsem naši malou kulatou planetu s hezkými odstíny a viděla všechno kolem ní.
PBS při cévní mozkové příhodě s několika mimotělními zkušenostmi.

4538. Mache G PBS 8/4/2018. PBS 8606. Výjimečný prožitek, překlad z angličtiny Josef. Cítila jsem, že jsem součástí všeho a všech. Jen tak jsem se tam vznášela a viděla i do dalších místností. Později jsem detailně popisovala rozhovory, u kterých jsem byla, přesto neexistovala žádná možnost, že bych je mohla slyšet. Vznesla jsem se z nemocnice a pokračovala výše. Začala jsem procházet časem. Viděla jsem události z mého krátkého života. Později jsem dokonce popsala i věci, které se odehrály předtím, než jsem začala mluvit. Byly to události, které bych si neměla pamatovat, ale najednou jsem je znala velmi podrobně. Když jsem stále stoupala, cítila jsem se naprosto klidná. Nebyly tam žádné otázky ani nevědomost. Čas se zabalil sám do sebe. Neexistovala žádná minulost, přítomnost ani budoucnost, jak to vnímáme tady. Všechno se stalo "teď", a všechno najednou. Necítila jsem žádný strach nebo obavy. Začala jsem se přesouvat k překrásnému světlu a chtěla jsem se ho dotknout.
PBS ve věku čtyř let kvůli zástavě srdce spojené s těžkým onemocněním. Pozoruhodný zážitek díky ověřeným vzpomínkám z nejranějšího dětství, které se vyjevily během přehledu života.

4537. Alma B PBS 7/30/2018. PBS 8604. Výjimečný prožitek, překlad z angličtiny Josef. Najednou obrovská bílá koule zářícího oka Božího zeslábla a z jeho pravé strany vycházela obrovská zlatožlutá koule. Ihned jsem cítila, že to Světlo je Ježíšovo. Koupala jsem se v jeho zlatožlutém hojícím světle, paprsky uzdravovaly, léčily, utěšovaly. Neumím to popsat. Řeklo mi: „Miluji tě." Jeho paprsky se dotýkaly mého těla a já myslela, že budu těmito paprsky nějakým způsobem transformována. Dotkly se mne a pak se zlatožlutá koule vrátila zpět do první obrovské bílé koule, zářícího Boha. Kolem oblohy vystoupila kamenná římsa, kde mi ukázán pohyblivý přehled a scény z mého života. Pak další a další. Obrazy, ve kterých jsem se pohybovala, mi ukazovaly, kdy jsem byla laskavá k lidem v různém období mého života.
Pozoruhodný PBS během epileptického záchvatu.

4534. Van S PBS 7/25/2018. PBS 8600. Překlad z angličtiny Josef. Najednou jsem začal prudce padat temnotou. Pod sebou jsem viděl světlo, které stále rostlo, když jsem se k němu blížil. Uviděl jsem, že to bylo to pouliční světlo, které jsem zvedal. Spatřil jsem také mé tělo ležící tváří k zemi v kaluži krve. Vrátil jsem se ze světla a bez bolesti, abych teď pocítil velkou a intenzivní bolest mých zranění. Převrátil jsem se a snažil se vstát. Strážník mi řekl, abych se nehýbal.
PBS způsobené zasažením elektrického proudu.

4532. Sharon T PBS 7/20/2018. PBS 8597. Překlad z angličtiny Josef. Opustila jsem tělo a dívala se na Sharon (na sebe). Ale neležela u bazénu. Ležela jsem jakoby doma v její posteli. V jednom rohu mé ložnice jsem se vznášela blízko stropu. Byla jsem oblečena v bílé, plyšové šaty, vpravo byly dvě osoby, také v bílých šatech, které se také vznášely v blízkosti stropu. Viděla jsem je koutkem oka. Jeden se zdál být Ježíš, ale druhá osoba byla částečně zacloněná tou první. Nedívala jsem se přímo do jejich tváří.
NDE ve věku 14 let kvůli utonutí. Zajímavý zážitek a vize jejího vlastního těla mimo oblast, kde se utopila.

4531. Anthony M PBS 7/15/2018. PBS 8596. Překlad z angličtiny Josef. Když jsem se objevil na druhé straně světla, připomnělo mi to teplý letní den, který byl prozářený sluncem; den, kdy barva oblohy, země, stromů a květin byly velmi živé. Vyzařovaly vláhu, která vzlínala ze země, daleko živější, než jsem si kdy v životě spatřil. Byl tam otevřený lán s květinami, jasnými vlčími máky, jako by to snad bylo všechno namalováno, přestože všechno bylo tak živé. Někteří lidé probíhali tím lánem se mnou.
PBS – utonutí v šestnácti letech.

4530. Charles T PBS 7/11/2018. PBS 8594. Překlad z angličtiny Josef. Viděl jsem stěnu z nejsvětlejších bílých oblaků, ze kterých vyzařovalo světlo. Věděl jsem, co je za těmi mraky a věděl, co je zdrojem toho světla, věděl jsem, že to byl Ježíš! Viděl jsem Ježíše na nejkrásnějším bílém koni, jakého jsem kdy spatřil. Nemohl jsem od něj odtrhnout zrak. Cválal velmi rychle z mé pravé strany na levou. My jsme letěli nalevo a současně směřovali k němu. Přiblížili jsme se a on na nás pohlédl, zvedl svou levou ruku a řekl: „Není tvůj čas."
PBS kvůli infarktu a bezvědomí. Od přispěvatele: „Neberu to jako prožitek „blízkosti“ smrti. Byl jsem tam dvakrát.“

4528. Anne L PBS 7/6/2018. PBS 8588. Překlad z angličtiny Josef. Byla jsem v naprosté tmě obklopena láskou. Poprvé v životě jsem byla v naprostém klidu a bez úzkostí. Pochopila jsem, že všechno je mi JEDNO. Pak jsem uviděla přehled svého života. Na konci přehledu jsem uslyšela hlas, který říká: „Vyber si.“
PBS kvůli tonutí.

4527. Jeet P PBS 7/3/2018. PBS 8587. Hinduista z Nového Zélandu. Překlad z angličtiny Josef. Cítil jsem se velmi klidně a bez bolesti. Pohled na mé fyzické tělo byl nepřirozený, když jsem věděl, že jsem to sice já, ale své tělo jsem necítil. Zdálo se, že v místnosti je hodně rušno, ale nebyl jsem schopen rozeznat, o čem lidé hovoří.
PBS kvůli ztrátě vědomí spojené s krvácením po lékařském zákroku. Sdíleno po sedmi týdnech.

4523. Daphne B PBS 6/21/2018. PBS 8583. Kanada. Překlad z angličtiny Josef. V prázdnotě jsem přemýšlela, co mám dělat dál. Chtěla jsem se ujistit, že to je opravdu prázdnota. Šla jsem nejdříve doleva a pak doprava. Pak dál a dál, ale všude, kde jsem byla, byla jen tma. Nedokázala jsem určit, kde jsem. Viděla jsem jen temnotu všude kolem sebe. Když jsem se upřeně dívala do té temnoty, měla jsem pocit, že já vydávám nějakou záři, ale nebyla jsem si tím úplně jistá. Když jsem se opět zadívala do temnoty, zahlédla jsem obrysy nějaké modré mříže, ale ta modrá byla tak tmavá, že se zdálo, že se mísí s temnotou. Dívala se do všech směrů a uvažovala, kam mám jít a co mám dělat.
PBS kvůli oboustranné pneumonii a selhání ledvin.

4515. Jeff H PBS 5/10/2018. PBS 8559. Překlad z angličtiny Josef. Události, které mi ukazovali, byly spíše volby, které by mohly být učiněny, i když ty možnosti byly poměrně omezené. Pocity v době výběru byly prosté a jednoduché "Cítit pravdu a cítit že dělám správnou věc". S těmi pocity, jako je pocit klidu a míru. Bylo mi řečeno, že kdybych pokračoval v tom životě stejně jako doposud, bylo by nepravděpodobné, že bych dosáhl všech svých skrytých možností. Nicméně se zdálo jasné, že na počátku je divoká karta, o které mi nebylo nic víc sděleno. Vzpomínám si, že jsem se setkal s jinými lidmi a mám pocit, že to jsou a byli lidé, kteří tady byli, aby mi pomohli, abych se vždy rozhodl správně, co mám dělat.
Výjimečný a pozoruhodný zážitek PBS, protože mu jako dítě byla ukázána budoucnost, aby se mohl rozhodnout, zda se vrátí nebo ne.

4512. Evelyn D PBS 5/2/2018. PBS 8556. Překlad z angličtiny Josef. Začala jsem stoupat nad strop a procházela do další sféry. Tam byla spousta světla. Blízko mne byla mladá žena s dlouhými vlasy, oblečená do krásných splývavých modrých šatů. Vyzařovala naprostou a milou laskavost. Pomyslela jsem si, že to musí být anděl. Komunikovala se mnou skrze naše myšlenky, ne mluvením. Za ní bylo světlo a já se ho chtěla dotknout a tak jsem se k němu vznášela.
PBS v šesti letech kvůli záchvatům spojeným s vysokou horečkou. Sdíleno po padesáti devíti letech.

4511. Natacha P PBS podobné 4/27/2018. PBS podobné 8551. Francie. Překlad z angličtiny Josef. Ta světelná bytost byla tak plná lásky, až to bylo velkolepé a grandiózní. V jeho uklidňující andělské podobě se zdálo, že dosáhne ještě vyšší úrovně vznešenosti. Velmi rychle jsem se vrátila k realitě naší diskuse, když mi jím bylo řečeno, že ještě nenadešla má chvíle, abych prošla dveřmi. Aby mne přesvědčil, ukázal mi mé dvě sestry, které jsem milovala víc než cokoliv jiného na světě. Viděla jsem všechny ty momenty, které jsme spolu na Zemi prožily, spojují nás a věděla jsem, že nechci to propojení za cokoliv jiného přerušit. Jen tady, kde jsem se právě ocitla, ve dveřích Božích bylo víc Lásky, mnohem reálnější a přitažlivější, než ve všech mých nejdivočejších snech, mých pozemských představ.
Výjimečný zážitek STE - PBS podobný. (spiritually transformative experience – duchovně transformující prožitek)

4509. Kit S PBS 4/20/2018. PBS 23285. Překlad z angličtiny Josef. Pochopila jsem, že musím opustit to nádherné místo. Než jsem odešla, viděla jsem řady lidí. Byli tam různě sexuálně zaměření lidé, různých barev, různých náboženství, někteří byli handicapovaní, někteří velmi mladí a někteří postarší. Všichni ti lidé se drželi za ruce, projevujíce si lásku, vzájemnou toleranci a odpuštění.
Výjimečné PBS kvůli krvácení do mozku.

4505. Michael L PBS 4/11/2018. PBS 8543. Překlad z angličtiny Josef. Byl jsem naprosto klidný. Bylo tam několik lidí v zelených pláštích, kteří pracovali kolem operačního stolu, na kterém bylo mé tělo. ZŘETELNĚ si vzpomínám na překvapivou, zářící stříbrnou šňůru vedoucí z mého břicha dolů k tělu na stole. Byla napnutá a velmi tenká, až jsem se podivil, co by se stalo, kdyby se přetrhla.
PBS kvůli zástavě srdce během operace.

4501. Steve B Pravděpodobně PBS 4/1/2018. Pravděpodobně PBS 8539. Překlad z angličtiny Josef. Poté jsem se ocitl v jakési "černé bedně", která byla velmi temné a prázdná. Nebylo to ani příjemné, ani nepříjemné. Uvědomoval jsem si "sám sebe" Steva. Neměl jsem fyzické tělo. Zajímalo mne, kam jsem se dostal, když jsem byl obklopen touhle temnotou. Zcela zřejmě jsem si uvědomoval své JÁ.
Pravděpodobně PBS při zasažení kulkou během kriminálního činu.

4500. Stefania S PBS 4/1/2018. PBS 8530. Překlad z angličtiny Josef. Všechno, co se stane, je dokonalé, protože dokonale odpovídá kosmickému řádu, v němž se všichni nacházíme. V okamžiku jsem věděla, že život, který žijeme, je iluze. Není to skutečné, protože je to stvořeno naší myslí. Neustále vytváříme myšlenky a realizujeme tyto myšlenky mimo mysl, stejně jako promítání filmových záběrů na obrazovku. V tom okamžiku jsem věděla, že skutečný život je něco jiného, než to, co si myslíme. Všichni jsme projevem energie lásky. Odkud přicházíme a kam je nám předurčeno se vrátit, abychom se znovu spojili v té originální Jednotě, která naše mysl stále vede k pocitu, že jsme ji ztratili. To místo je Ráj a naše Jednota se vším.
Výjimečný a pozoruhodný PBS kvůli komplikacím po operaci srdce ve věku šestnácti let.

4497. Victor R PBS 3/28/2018. PBS 8534. Překlad z angličtiny Josef. Pak jsem měl pocit, že procházím bílým a jasným nekonečným prostorem, kde jsem neviděl své tělo a ani nemluvil. Připadalo mi, jako bych byl míč energie, který něčím prochází. Potom se přede mnou objevil zářivě osvětlený člověk, předmět nebo koule energie. Nic neříkal. Ale jeho přítomnost způsobila, že jsem se cítil naprosto pohodlně a bezpečně.
PBS v sedmi letech, kvůli prasklému slepému střevu.

4496. Bridget PBS 3/28/2018. PBS 8533. Překlad z angličtiny Josef. Pak si pamatuji, že jsem byla v jakémsi "prostoru". Nebylo to jako pokoj se stěnami nebo dveřmi, ale byl to otevřený prostor. Bylo to teplé a pohodlné. Nejlepšími slovy, kterými bych to popsala, pocit naprosté spokojenosti a klidu. Bylo to zřetelné a velmi živé. Bůh tam byl přede mnou a já byla ráda, že drží mé dítě. Dítě bylo miminko, perfektně odpovídalo velikosti a tvaru. Bůh se mnou mluvil a řekl něco takového: "Všechno je dobré. Dítě je dokonalé a já ti nedávám žádnou vinu. Odpouštím ti a miluji tě."
PBS kvůli dopravní nehodě.

4495. Maggie S PBS 3/28/2018. PBS 8532. Překlad z angličtiny Josef. Vznášela jsem se a sledovala to, připadalo mi to jako hodiny. Najednou se v rohu místnosti otevřel pod stropem tunel. Byl sice velmi oslňující, ale stále jsem viděla. Věděla jsem, že tam mám vejít a tak jsem se sunula přímo do tunelu. Vzpomínám si, že to bylo jako v teplé lázni a chvíli jsem se v tom tunelu vznášela. Bylo to naprosto příjemné a klidné - a pak jsem vstoupila na druhou stranu. Uviděla jsem tam to nejzářivější město v mém životě.
PBS v průběhu těhotenství a toxémie.

4492. Carlos C PBS 3/19/2018. PBS 8526. Z Argentiny. Originál ze španělštiny přeložil Sean; Překlad z angličtiny Josef. Znal jsem místo, kam mě poslali. Přestal jsem myslet na své rodiče a na svět. Nic nebylo důležité, jen ten pocit lásky a vědomí, že jsem se vrátil domů do svého skutečného bytí. Na okraji trávníku byla šestimetrová zeď, která oddělovala náš dům od sousedů. Na této zdi jsem spatřil světlo, které se zvětšovalo. Bylo to jako oslnivé zlaté vejce, které se rozšiřovalo a vytvářelo tunel světla. Tím současně rostl můj pocit bezpečí a uvědomění. Všechno mi bylo zřejmé ve všech aspektech.
PBS náctiletého při zasažení elektrickým proudem.

4490. Ryan M PBS 3/18/2018. PBS 8528. Překlad z angličtiny Josef. Podíval jsem se dolů a spatřil v té temnotě podivný předmět. Připadalo mi, že něco nebylo úplně v pořádku. Byl to spíše pocit, který jsem při tom pohledu získal, ale nebyla to zřetelná myšlenka. Letěl jsem k tomu objektu, abych zjistil, že to bylo moje vlastní tělo, které umírá. Zdálo se, jako by si tělo chtělo rychle sednout, bez ohledu na jeho bezpečí, nebo rozbití hlavy.
PBS ve třinácti letech při hře, na zástavu dechu.

4489. Laurie L PBS 3/15/2018. PBS 8525. Překlad z angličtiny Josef. Okamžitě jsme se s Yahsalem teleportovali do centra velkého zlatého pole. Slyšela jsem tu nejkrásnější hudbu a cítila jsem, jak mnou prostupuje. Vítr foukal proti vysokým stonkům zlaté pšenice a já jsem cítila duši všech věcí, které kolem mne byly: zvířata, rostliny, prvky. Byla jsem jednou z nich. Vzhlédla jsem a spatřila obrovskou kouli světla, která kolem mě vyzařovala nejčistší, teplé světlo a cítila, jak se Bůh dotýká mé kůže. Znal mne, miloval mě, bez ohledu na to, jak byl můj pozemský život nedokonalý.
Pozoruhodný prožitek PBS kvůli utonutí v devatenácti letech.

4487. Rene K PBS 3/3/2018. PBS 8521. Německo. Překlad z angličtiny Josef. V příštím okamžiku jsem se ocitl v parku s křikem ptáků a kolem bzučel hmyz. Bylo to velmi krásné. Byly tam květiny, různé druhy trávy a velké, staré stromy. Mírný větřík pohupoval listy, čímž šustěly. Byl to příjemný den v pozdním létě v pokročilém odpoledním čase. Slunce svítilo, ale nebylo to nepříjemné. Podíval jsem se na malý dům, který jak se zdálo, se do této situace hodil. Vysoký, starší muž byl před domem a měl na sobě tmavý plášť, nebo kabát. Měl dlouhý vous, pohlédl na mě milujícími očima a přivítal mě starostlivými slovy.
PBS kvůli komplikacím způsobeným rakovinou.

4486. Donna PBS 3/3/2018. PBS 8515. Překlad z angličtiny Josef. V jednom okamžiku jsem byla na schodech. V příštím jsem se ocitla v tlumeně osvětleném tunelu. Viděla jsem světlo na samém konci, ale nebylo jasné. Vzpomínám si, že jsem chtěla jít tím směrem. Tak jsem šla a všimla si, že ostatní lidé jdou také stejným směrem. Bylo to, jako kdybych věděla, že to jsou lidé, ale neviděla jsem jim do tváří. Vypadali jen jako siluety. Bylo to, jako bych se dívala na jejich stíny, ale nějak jsem věděla, že to jsou jiní lidé. Nebyl tam příliš velký nával a bylo nás tam poměrně málo. Vzpomínám si jen, že potřebuji jít s těmi ostatními.
PBS způsobené sebevraždou a sdílené po několika týdnech.

4480. Linda A PBS 2/15/2018. PBS 8509. Překlad z angličtiny Josef. V té obrovské cvičební místnosti jsem visela pod stropem a nebyla jsem v mém těle. Popisuji se jako páru ze mne stvořenou. Slovy ani nemohu popsat pocit, jak jsem se cítila, protože není možné si to ani představit. Byla jsem neskutečně šťastná, klidná a spokojená! Měla v sobě emoce, o kterých jsem vůbec netušila, že je mohu cítit, nebo že dokonce existují. Na jedné straně ode mne bylo velmi jasné světlo.
PBS kvůli zástavě srdce, které bylo při cvičení monitorováno.

4478. Johnny D PBS 2/12/2018. PBS 8507. Překlad z angličtiny Josef. V dálce jsem viděl strom asi sto až sto padesát metrů vysoký, ale pravděpodobně blíž ke sto padesáti metrům. Strom měl listy mnoha barev, zlaté, zelené, hnědé a žluté. Leskl se, jako by na něm byla spousta diamantů. S mrknutím oka jsem se ocitl vedle toho stromu. Díval jsem se na každičký list a viděl, jak odráží všechny oslnivé barvy světla. Byly to dešťové kapky, které spočívaly na každém z listů, a uvnitř každé se odrážela duha.
PBS – udeřen bleskem ve třinácti letech.

4476. Mark W PBS 2/8/2018. PBS 8503. Překlad z angličtiny Josef. V tom posmrtném stavu mi bylo ukázáno, jak klidná mysl vytváří klidnou linii a jak neorganizovaná, nekoncentrovaná mysl vytváří klikatou linii jako pohoří. Vzpomínám si, že jsem si pomyslel: "Ach, takhle jsou vytvářeny překážky." Také mi byla ukázána Země z velké vzdálenosti. Země byla chráněna velikou bytostí, která vyzařovala růžové světlo, kolem sebe a kolem Země. Byla to bytost čisté lásky. Zapřemýšlel jsem, jestli ta Bytost, která chránila zemi, byl Ježíš.
PBS při astmatickém záchvatu.

4475. Andrew Y PBS 2/4/2018. PBS 8501. Překlad z angličtiny Josef. Celá atmosféra kolem mě byla zaplavena světlem s purpurovým nádechem. Bylo to, jako bych se vznášel v tom osvětleném purpurovém oblaku a viděl všechno v domě stejně, jako obvykle, ale v oparu. Nic mne nebolelo, myslel jsem si, že to byl jen sen, že jsem spadl ze schodů a poranil si záda. Jen jsem se zrovna probudil z toho strašného snu, najednou byl pohodě a neměl žádné bolesti. Byl jsem zcela při vědomí, čilý a cítil jsem se dobře.
PBS – pád ze schodů.

4474. Lacee T PBS 1/27/2018. PBS 8497. Překlad z angličtiny Josef. Najednou jsem se ocitla na travnaté louce, která se vlnila jako mořská hladina, přestože nebyl cítit žádný vítr. Obloha nad mou hlavou byla růžovo-fialová a já cítila jakýsi obrovský pocit pohody, jako bych byla v nádherném ráji - snad v Zahradě Eden. Spatřila jsem, jak můj manžel kráčí po trávě směrem ke mně.
Pozoruhodný prožitek PBS s manželem, který při společné havárii zemřel.

4473. Dr. Robert Cole PBS 1/27/2018. PBS 16095. Výjimečný PBS, překlad z angličtiny Josef. Nejdříve to bylo Světlo, zářivé bílé světlo, bez lesku a oslnění. Potom mě obklopil skvělý pocit tichého nadšení, míru a neuvěřitelného klidu. Nebyla to extáze ani žádný známý pocit, který bych dokázal identifikovat, snad kromě slávy, v tom nejvřelejším a nejpozitivnějším smyslu.
Prožitek blízkosti smrti psychiatra, který jej poslal e-mailem svému synovi Adamovi. Autor Robert odešel ke světlu před několika lety.

4471. Jala W PBS 1/24/2018. PBS 8494. Překlad z angličtiny Josef. Pak jsem se ztratila a zjistila, že cestuji velmi vysokou rychlostí dlouhým tunelem. Vzdálenost byla obrovská, ale někdo tam byl se mnou. Světlo znalo každou mou myšlenku. Zahrnul mě příval silných emocí, že jsem je nebyla schopna ani zvládnout. Moje soukromí bylo pryč, ale nevěděla jsem nic, co si myslí světlo. Věděla jsem jen to, co jsem měla vědět.
PBS v sedmnácti letech kvůli tukové embolii, způsobené předchozím zraněním.

4470. Brian H PBS 5/27/2006 & 1/23/2018. PBS 2663/8493. Překlad z angličtiny Josef. Stromy v pozadí vypadaly velmi staré, skoro jako tisícileté, nebo i starší. Přede mnou stála malá holčička a s úsměvem na tváři si mně prohlížela. Měla na sobě bavlněné šortky, bílé tričko bez rukávů a byla bosá. Když se na mě usmívala, všiml jsem si, že má ty nejzelenější oči, jaké jsem kdy viděl, snad ohňově zelené. Bylo poledne, oceán, slunce, ptáci a vítr, vše naprosto skutečné, takže jsem byl naprosto zmatený. Proč tam vlastně jsem?
PBS po zločinném útoku.

4469. John B PBS 1/21/2018. PBS 8492. Překlad z angličtiny Josef. Byl jsem naprosto klidný. Mír byl tak intenzivní, že to bylo to jediné, na co jsem tehdy byl schopen myslet. Celý život hledám mír a štěstí, ale dosud jsem to nenalezl. Bavilo mne být v tomto stavu, celou tu dobu. Nechtěl jsem se vrátit. Začal jsem cítit nějakou vnější sílu, která byla mimo moji představivost. Bylo to jako by to byla energie celého vesmíru. Já jsem neměl tu sílu v sobě, ale ta síla se nacházela všude kolem mě. Bylo to jako nějaká vibrace a moc té síly byla obrovská.
PBS po sebevražedném pokusu.

4468. Miguel P PBS 1/21/2018. PBS 8490. Španělsko. Překlad z angličtiny Josef. Začal jsem vdechovat vodou. To byl pocit, který jsem ve skutečnosti měl a to že dýchám, ale určitě jsem se utopil. Nebyl jsem v agónii, ale úplně naopak. Tma byla jasná. Viděl jsem křišťálově čistou vodu, zatímco jsem se cítil v klidu. Bylo tu velmi intenzivní světlo, jako kdybych se ocitl v horkém jasném letním dni. Měl jsem pocit, že pluji ve zcela klidném oceánu.
PBS – utonutí.

4467. Chao Y PBS 1/20/2018. PBS 8489. Nezápadní PBS z Číny. Překlad z angličtiny Josef. Během zlomku sekundy jsem prošel tunelem, do místa naplněného jasným světlem, které vůbec neoslňovalo oči. Měkké jasné světlo bylo velmi příjemné a teplé. Cítil jsem, že to je obrovské, neohraničené místo. Dokonce i oblast, na které jsem nohama stál, měla takové jemné bílé světlo. Vůbec nic jsem necítil. Nebyly tam žádné zvuky a nikdo tam nebyl. Necítil jsem se ale nepohodlně. Naopak, cítil jsem, že jsem doma.
PBS ve věku pěti a půl roku, úmrtí během nemoci.

4458.





Seznam archivů

Seznam archivů
1998-2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020



   Near Death Experience Research Foundation   
©1998-2024 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.