Andrew B PBS
Home Page Aktuální PBS Sdílení PBS



Popis zkušenosti:

Při střídání vědomí a bezvědomí si vzpomínám jen na část cesty do nemocnice a na můj vstup do nemocnice, nebo snad tmavou chodbu. Další vzpomínka, kterou mám, byla má rodina, plačící kolem mé nemocniční postele. Nebyl jsem však ve svém těle a cítil jsem, že jsem někde mimo postel a nad nimi. Vzpomínám si na teplý svit nade mnou a kolem mne. Někdo mi říkal: „Tohle není tvůj čas. Nejsi připraven." Bylo to spíše jako sen, ale nepamatuji si na žádný obličej. Byl to klidný milující mužský hlas, ale netuším, kdo to byl.

Probral jsem se asi za dva týdny a má uslzená matka mi řekla, že jsem byl celou tu dobu v bezvědomí. Řekla, že mě téměř ztratili. Vždy jsem si z toho zážitku pamatoval, že jsem mimo své tělo. Mám to v sobě uložené jako skutečný zážitek, který se mi reálně stal a dokonce si jej stále můžu přehrávat v mysli. Řekl jsem své matce, že jsem je viděl plakat, když jsem byl v nemocniční posteli. Odvětila mi, že jsem byl celou dobu v bezvědomí.

Základní informace:

Pohlaví: Muž

PBS se stalo: Březen 1981

Prvky PBS:

Byl váš zážitek spojen s ohrožením života? Ano Nehoda. Otevíral jsem velkou plastovou láhev domácího punče, která byla v domě mého přítele a kvasila už mnoho měsíců. Vzal jsem láhev a zatřásl s ní, ale víčko nevypadlo. Dal jsem si kovové víčko do úst a začal ho zuby vytáčet. Uzávěr lahve vystřelil sílou brokovnice, protože deformované víčko se změnilo na ostrý kovový předmět, který mi roztrhl hrdlo. Během mého zmatku z krvácení a dušení, se mi za minutu nebo dvě podařilo dostat víčko z krku a zavolal jsem si sanitku.

Cítili jste se odděleni od fyzického těla? Ano, viděl jsem, že moje rodina kolem mé postele pláče. Jasně jsem opustil své tělo a sledoval děj.

Ve kterém okamžiku jste během zážitku byli na nejvyšší úrovni vědomí a bdělosti? Když jsem si prohlížel členy rodiny, kteří seděli kolem mé nemocniční postele, ale měl jsem pocit, že já stojím. Díval jsem se na ně s lítostí a pláčem, ale nebyl jsem jim schopen nic sdělit.

Viděli jste neobvyklé světlo? Ano, kolem mě bylo určitě teplé jasné světlo, ale nemohl jsem se dostat k jeho zdroji.

Zdálo se vám, že jste navštívili jiné, nadpozemského světy? Pokud mě paměť neklame, připadal jsem si být vzdálený, ale stále blízko. Bylo to jako bych byl v jasných oblacích, i když jsem v nich asi nebyl.

Jaké emoce jste během vaší zkušenosti cítili? Cítil jsem se klidný a v pohodě. Nebál jsem se ani trochu.

Měli jste pocit radosti? Štěstí.