Současné PBS    
Home Page Aktuální PBS Sdílení PBS



PBS prožitky a komentáře:  Zde najdete přehled prožitků.
Rozšířená verze se vám zobrazí po kliknutí na podtržené jméno přispěvku.



3832. Fabien N PBS 12/29/2014. PBS 7502. Z Francie, překlad z angličtiny Josef. Tehdy se objevilo jasné bílé světlo. Postupně to světlo zaplnilo celý prostor, ve kterém jsem se nacházel. To světlo mě neoslepovalo, ale přitom to bylo velmi, velmi jasné bílé světlo. Měl jsem pocit, že jsem se ocitl v jasné mlze. Cítil jsem se dobře, necítil jsem vůbec žádnou bolest. Pomyslel jsem si, "tohle je smrt? No to jsem měl zemřít dříve!!!" Pak bílé světlo uvolnilo prostor mírnému růžovému světlu. Pocit, který jsem v tomto světle cítil, byl ještě příjemnější než předcházející. V té chvíli jsem cítil, že se moje duše odděluje od mého těla, aniž by se úplně oddělila. Nechtěl jsem se vrátit do svého těla. Na všechny mé vzpomínky z pozemského života jsem zapomněl, jako by mi byly vymazány. Postupně jsem zapomněl, kým jsem byl, kdo jsou moji rodinní příslušníci a přátelé.
PBS se zajímavou zmínkou postupu duše ke ztrátě povědomí o vlastní identitě.

3794. Bronwen C PBS 11/1/2014 PBS 7446 Nového Zélandu. Originál v angličtině, překlad do češtiny Dominika. Začala jsem rychle mířit vzhůru k nebi. Měla jsem nesmírně radostný pocit lehkosti. Pamatuji si, jak jsem si prohlížela své pochroumané tělo, které leželo na skále pode mnou, a pozorovala jsem, že jsem mimo něj. Všechno dole jsem viděla dost zřetelně. Byla tam Hawkesburská řeka obklopená krásnými keříky. Mířila jsem k nějakému moc krásnému oblaku, který měl tvar cumulu. Byla jsem plná radosti a vůbec jsem se nebála. Znovu jsem se ohlédla a spatřila jsem svého přítele, kterého jsem moc milovala, jak stojí vedle mého těla. V reálném čase by se tohle stalo několik minut poté, co jsem spadla, protože byl předtím celkem daleko za mnou a muselo mu zabrat nějakou dobu, než z toho strmého srázu sešplhal. Byla jsem teď už daleko a pořád jsem stoupala, ale přesto jsem úplně přesně vnímala, co cítí. Byl neuvěřitelně sklíčený. Moje srdce se naplnilo soucitem k němu, a hádám, že to je to, co mě nakonec přitáhlo zpátky.
Výjimečný PBS kvůli zranění hlavy po pádu a setkání s andělem.

3772. Elle D PBS 10/11/2014  PBS 7413 Originál v angličtině, překlad do češtiny Dominika. Pozorovala jsem své rodiče, jak se milují, a pak jsem do nich byla vtažená. Pobyla jsem v matčině lůně, zažila jsem svůj porod a celý svůj život. Ani ne tak různé prožitky, jako jaké to bylo „být mnou“ v různých fázích života. Nakonec jsem se stala starou paní a zase jsem zemřela.
PBS zapříčiněný spolknutím strychninu. Zahrnoval děsivý obsah, dokud se Elle nepoddala, čímž se prožitek změnil na pozitivní.

3767. Monika PBS 9/28/14 Z České republiky. Original v češtině, překlad do angličtiny Rick. Mùj zážitek zaèal prùletem tmavým tunelem, který mìl "urèitou strukturu". Poté jsem se blížila ke svìtlu, které bylo èím dál intenzivnìjší, ale nijak mì neoslòovalo, bylo plné lásky, jinak to nedokážu nazvat. Ocitnula jsem se v ovocném sadu za stále pøíjemného svìtla, které jakoby mi øíkalo, zde už se nemusíš nièeho bát, jsi zde pøijata s obrovskou láskou a nikdo tì nijak nesoudí. Mùj vnitøní pocit byl, jako bych se ocitla DOMA. Velmi zvláštní bylo i to, že jsem jakoby nemìla fyzické tìlo, byla jsem nesmírnì lehká a moje nohy v trávì nezkøivily jediné stéblo. Byla jsem z toho dost zmatená, protože jako ateistka a èlovìk, který když se setká s nìèím vìdecky nevysvìtlitelným, se tomu prostì zdráhá uvìøit.
PBS z bývalého ateista, který se pokusil spáchat sebevraždu.

3661. Jiří H PBS 4/30/14 Z České republiky. Original v češtině, překlad do angličtiny Rick. Bylo krásně, sluníčko (které jsem přímo neviděl, ale cítil a vnímal), léto, vlevo ode mě byly dvě srnky, větší a menší. Remízek mi přišel velmi lákavý a cítil jsem se příjemně, měl jsem hroznou chuť jít do toho remízku a měl jsem pocit, že by se tím hodně vyřešilo a zbavil bych se trápení, ale zdálo se mi to nefér a laciné vzdát to, co mě ještě čeká. A u toho jsem si ještě vzpomínal na jednu dívku, která mě přitahovala a chtěl jsem se k ní vrátit, zdálo se mi to s ní nedořešené. Oko té srny hrálo nějakou významnou roli, ale nedokáži si vzpomenout. Nějak jsem věděl, že pokud se dostanu do remízku, tak z něho už není návratu. Celý děj zážitku byl o tom, že jsem se rozhodoval zda tam jít a že mě to tam lákalo. Stál jsem tam jen chvíli, asi pět až deset minut.
PBS z pádu.

3551.



Seznam archivů

Seznam archivů
1998-2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020



   Near Death Experience Research Foundation   
©1998-2024 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.