Současné PBS    
Home Page Aktuální PBS Sdílení PBS



PBS prožitky a komentáře:  Zde najdete přehled prožitků.
Rozšířená verze se vám zobrazí po kliknutí na podtržené jméno přispěvku.



1823.

1708. Stella PBS 10/1/2008. PBS 3697. Výjimečný prožitek z Itálie, překlad z angličtiny Josef. Tunel byl poloprůhledný, viděla jsem vzdálené světelné body, které vypadaly jako hvězdy vyzařující nerovnoměrné paprsky světel, připomínající světlomety zpomalujících aut v zatáčkách. Moje rychlost se neustále zvyšovala, dokud mě již ani světla nemohla dostihnout. Pamatuji si, že tunel byl jeden obrovský oblouk, který jsem neviděla, ale spíše cítila. Pak jsem se ocitla doma. Světlo mě obklopilo a já se ocitla ve věčnosti. Na každou moji otázku jsem dostala okamžitou a jasnou odpověď, i když jsem asi všemu neporozuměla. Kolem mě zněla jemná melodie s mnoha hlasy, kterým jsem nerozuměla. Pak jsem se bosá procházela měkkou trávou, skrze zvlněnou louku, na které rostl dub. Byl impozantnější než cokoli, co jsem kdy viděla, byl zářivě zelený, jako sám život. (Mohla bych o tom stromu napsat celou knihu, ale nebudu ho popisovat.)
Výjimečný prožitek ve čtyřech letech. Viděla zdravotní sestru ztratit prsten a řekla jí, kde ho najde. Pozoruhodný přesah, vysvětlení životního poslání a svobodné vůle.

1624. Sana PBS 5/19/2008. PBS 3470. Překlad z angličtiny Josef. Najednou jsem cítila, jak začínám stoupat a blížím se ke stropu. Pak jsem vešla do tunelu. Spirálou jsem rychle dosáhla vrcholu. Viděla jsem svého manžela, jak mu radím ohledně novorozeného dítěte a říkám mu: „Teď umírám, postarej se dobře o děti. Jedno dej k mé babičce.“ Pak s ozvěnou, že dosvědčuji a potvrzuji, že není Bůh kromě Alláha a že Mohamed je poslem Božím, znovu a znovu. Čas, který jsem strávila ve spirálovém tunelu, plynul klidně a rychle a byla jsem potěšena jeho nádherou. Ten pocit byl nepopsatelný.
PBS během porodních komplikací.

1465. Gulden PBS 1/10/2008. PBS 2837. Z Turecka, překlad z angličtiny Josef. Cítila jsem, jak se zvedám nad postel a pak jsem se vydala do bílého, velmi jasného světla. Mezitím jsem viděla svého strýce, který zemřel před měsícem, a když jsem jej míjela, prohodil: „Ještě ne.“ Překvapilo mě, že jsem mu rozuměla telepaticky, bez vyřčených slov, ale cítila jsem se naprosto klidná. Později ke mně přišla dáma, kdybych ji teď potkala, určitě bych ji poznala. Vzala mě na nádherné místo s horami a řekla, že to je místo mého života. Místo, kam jsme šli, bylo nádherné, ale řekla jsem jí, že to není místo mého života. Pak jsme přišli na pobřeží s malou vesnicí a ona znovu řekla, že to místo je můj život, ale já jsem to místo neznala a tak jsem jí znovu řekla, že to není místo mého života. Potom jsme obešli ještě nějaká krásnější místa a pak mi řekla, že nejsem připravená na těch místech zůstat. Zeptala se mě, na co si ze svého života pamatuji.
PBS muslima z Turecka.

1458. James S PBS 1/4/2008. PBS 127. Překlad z angličtiny Josef. Byl to pocit dokonalé lásky a důvěry. Jakýsi pocit mocné síly, jsem cítil na neskutečnou vzdálenost tak, že cesta při nadzvukové rychlosti by k cíli trvala půl hodiny. Čím blíže jsem byl, tím silněji jsem ten pocit prožíval, až mě to úplně pohltilo v intenzivní extázi, a pak to nepochopitelně zvedlo mé lokty nad temnotu a opustili jsme ji. Podporovaly mě dvě bytosti, se kterými jsem se cítil lépe než novorozenec u matčina prsu. Podíval jsem se na své dobrodince a všiml si, že jsou oblečeni v černých talárech a na tvářích mají jakousi obrazovku. Když jsem se podíval pozorněji, zjistil jsem, že podklad obrazovky vypadal, jako v zrcadle, který odráží váš vlastní obraz zpět do vašeho zraku. Předávali mi jistotu prostřednictvím pocitů a hudby, která byla jako hovorová řeč, jen mnohem obsažnější a srozumitelnější. Nemusel jsem se tomu jazyku učit, protože jsem mu dokonale rozuměl.
Výjimečný PBS během infarktu.

1424.



Seznam archivů

Seznam archivů
1998-2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020



   Near Death Experience Research Foundation   
©1998-2024 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.