Současné PBS    
Home Page Aktuální PBS Sdílení PBS



PBS prožitky a komentáře:  Zde najdete přehled prožitků.
Rozšířená verze se vám zobrazí po kliknutí na podtržené jméno přispěvku.



2552.

2532. Susannah W PBS 12/12/2010. PBS 4932. Z Velké Británie, překlad z angličtiny Josef. Opustila jsem tělo a prohlížela si jej bez obav, nebo strachu. Poté jsem se vznášela a sunula se na druhou stranu zahrady, na nějaké místo ve vzduchu. Netrvalo to dlouho, ale já už necítila žádnou bolest a cítila se velmi lehká. Ocitla jsem se u nějakého vchodu do jeskyně, nebo vstupu do tunelu a někdo, nějaká bytost tam na mne čekala. Věděla, kdo jsem. Byla velmi zářivá a měla lidskou podobu, ale nebyla to liská bytost. Byla tak oslnivá, že jsem ji sotva viděla nebo mohla rozpoznat. Bytost měla radost, že mne vidí, ale zdála se být překvapená, jako bych tam být neměla.
PBS kvůli úrazu hlavy v deseti letech.

2380. Deborah K PBS 9/27/2010. PBS 4703. Překlad z angličtiny Josef. Byla jsem obklopena láskou, nepřekonatelnou nejněžnější bezpodmínečnou láskou a soucitem, jakou jsem nikdy dříve v životě nepocítila. Cítila jsem se jemně zavinutá a schoulená, jako bych byla nejdražší ze všech dětí. Po prostudování scény níže jsem si uvědomila, že je se mnou nějaká bytost, velmi mocná, ale mne naprosto milující. Neviděla jsem nikoho, ale věděla jsem, že tam je, i když jsem nevěděla, kdo to je. Bylo to v okamžiku, kdy jsem dostala možnost volby, nikoliv slovem, ale telepaticky, jen prostřednictvím vědomí. Mohla jsem zůstat v této blaženosti a srze jakousi blízkou hranici se vrátit Domů, nebo jsem se mohla vrátit do svého těla do bolesti a nejisté budoucnosti. Ach, jak jsem chtěla zůstat v té blaženosti! Ačkoli má volba byla podkreslena soucitem a láskou, skoro jsem se pousmála nad krutostí výběru. "Díky moc," pomyslela jsem si sarkasticky.
Prožitek blízkosti smrti během dopravní nehody s evidentním opuštěním fyzického těla a vrácení se zpět za svým dítětem.

2301. Teri R PBS 8/10/2010. PBS 4571. Překlad z angličtiny Josef. Připadal mi, jako starší muž s dlouhými šedými vlasy a vousy. Přes to všechno přesahovalo to, že mě bezpodmínečně miloval. Pocit bytí v jeho přítomnosti bylo, že jsem se cítila, jako bych se ocitla „doma“ - v tom intenzivním smyslu, který jsem nikdy nechápala. Viděla jsem, že mojí skutečnou podstatou byla také tato energie lásky, ale když si se mnou ta Bytost prohlížela můj život, pochopila jsem, že já jsem ten, kdo se svojí zlobou vzdal výhod a blaženosti lásky, kterou jsem cítila nad některými svými dosavadními životními situacemi.
Výjimečný PBS při autonehodě

2187. Viva T PBS 4/6/2010. PBS 4397. Překlad z angličtiny Josef. Viděla jsem rozměry, barvy a tvary propleteny jeden do druhého (jako průsvitné obrovské drahokamy spojené dohromady tak, aby tvořily komplikovaný soubor - nepopsatelný vícerozměrný dojem z nejlaskavější bytosti, která mě k sobě stáhla, pozvala mě dál a ukázala cestu ke světlu. Veškerá moudrost a láska mi byla tou bytostí zprostředkována nehlučně, jen přenosem myšlenek. (Ježíš?). To světlo bylo stále ještě daleko, ale já jsem si okamžitě (znovu v kombinaci s vůlí a tím vábením) přála, se vší vážností a s vědomým cílem, sjednotit se s tímto světlem (nebo zahynout?). Když jsem se blížila, světlo bylo větší, jasnější a působivější, až jsem najednou do něho nepopsatelnou rychlostí vletěla (za hranicí smyslů).
Výjimečný PBS sdílené zdravotní sestrou s titulem PhD.

2104. Beth B PBS 2/2/2010. PBS 4277. Překlad z angličtiny Josef. Celou zkušenost mi připadlo, že jsem měla vyšší úroveň vědomí, než jsem kdy ve svém životě poznala. Tato událost je do mé paměti vyrytá zcela jasně a vždycky to tak bylo. Pro mne se stal zážitek skutečnější poté, když nás moje babička navštěvovala a já jí povídala o člověku, o kterém jsem si myslela, že to byl můj dědeček. Poslouchala a potom vytáhla jeho fotku (když zemřel, bylo mu šedesát pět let). Byl to ten muž, kterého jsem navštívila, ale tam byl mnohem mladší. Neřekl mi to přímo, ale vzkázal babičce něco, co ji přesvědčilo, že jsem ho viděla - bylo to sice divné, ale vzpomněla jsem si, že jí vzkázal, že klíč je za sporákem. Nemohla najít klíč od natahovacích hodin a po mém vzkazu ho našla.
Výjimečný PBS – utonutí v sedmi letech, sdíleno po padesáti třech letech.

2099. William M PBS 2/1/2010. Shared PBS 4269. Překlad z angličtiny Josef. Usnul jsem za volantem. Uvědomil jsem si, že jsme opustili naše těla, drželi se za ruce a rychle vzlétli do vesmíru. Asi tak minutu jsme letěli vzhůru, když se před námi začal objevovat nějaký park, nebo krajina. Vypadalo to, jakoby se stmívalo a byla spíše tma, přesto jsme viděli stromy, keře atd. Najednou nás zastavily čtyři bytosti. Byly asi tři metry vysoké a neviditelné, přesto šlo vidět nejasný humanoidní obrys (moje nejlepší přirovnání by bylo, asi jako neviditelný lovec lidí ve filmu „Predátor“, který jsem viděl až za několik let). Oba jsme měli dva z nich po boku, když nás začaly jemně oddělovat. Zahrnovaly nás pocitem nejvyšší lásky a soucitu, které byly tak intenzivní, že na Zemi jsem nic takového nepoznal.
Vzácný příběh prožitku blízkosti smrti při autonehodě s přítelkyní. Oba spolu odcházeli, on byl poslán zpět, ale ona ne.

2094. Marta Y PBS 1/26/2010. PBS 4251. Překlad z angličtiny Josef. Poté jsem se vznášela v prázdnotě a viděla, jak se objevují malé drobounké bublinky v mnoha barvách. Nejprve se nepohybovaly, pak však náhle začaly vibrovat, hebce se ke mně přibližovaly a začleňovaly se do mé podstaty, což jsem pociťovala, jako nějaké šimrání, které ale nedokážu nijak popsat. Zeptala jsem se, co to je, a hlas odpověděl: "To je vědění, které jsi nashromáždila v předchozích životech, a nebylo s tebou, teď už to pro tebe bude užitečné.
Výjimečné PBS – velmi detailní popis jak paní potkala svého druhého, ještě nenarozeného syna.

2067.



Seznam archivů

Seznam archivů
1998-2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020



   Near Death Experience Research Foundation   
©1998-2024 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.