Catherine PBS
Home Page Aktuální PBS Sdílení PBS



Popis zkušenosti:

Jednou jsem se tří, nebo čtyři dny cítila velmi unavená a měla problémy s dýcháním. Pociťovala jsem nesnesitelné tlaky na hrudi. Zašla jsem raději navštívit specialistu, který se domníval, že mám bronchitidu, neboť hlavním příznakem byl kašel, ale žádné další potíže jsem neměla, ani teplotu. Dal mi nějaké antibiotika a injekci. Té noci jsem se probudila a bylo mi velmi zle. Lehla jsem si do vany s myšlenkou, že poležení v horké vodě mi pomůže a budu se cítit lépe. Snažila jsem se dostat do koupelny, přestože jsem se pohybovala jen s velkým úsilím. Ve vodě jsem usnula a pak se znovu probrala. Vylezla jsem z vany a snažila se obléci. Cestou zpátky do postele jsem se zhroutila. Můj manžel mě nemohl probrat a zavolal sanitku. Oživili mě a odvezli do nemocnice, kde jsem strávila týden na jednotce intenzivní péče. Po několika dalších dnech na běžném oddělení mi diagnostikovali masivní oboustrannou plicní embolii a žilní trombózu v pravé noze.

Během té chvíle v bezvědomí, jsem viděla, jak můj duch vystupuje z mého těla. Měl stejnou podobu a tvar jako moje tělo, ale vypadalo spíše jako kouř. Cítila jsem se v jiné dimenzi a zažila klid, který přesahuje veškeré pozemské chápání. Je to takový mír, jaký tady nikdy nezažijeme a ani nepochopíme. Říkám tomu mír, protože je to jediné slovo, které muže popsat tak hluboký smysl pro "klid", který jsem cítila. Viděla jsem z mého ducha vyzařovat jemné jasné světlo. Bylo to, jako by na mne bílé světlo svítilo shora.

Další světlo se nacházelo na pravé straně ode mne. Někdo tam stál ve tvaru a formě lidské bytosti, ale bytost byla z bílého světla, stejného jako to světlo, které jsem viděla ve své duši. Cítila jsem, jako by mě k němu přitahovala nějaká síla. Věděla jsem, že to je Bůh, stál vedle mě. Byl tam se mnou a já se cítila úplně a kompletně jeho součástí. Bylo to jako příchod domů, protože jsem tam už kdysi předtím byla. Věděla jsem to, aniž by mi to někdo řekl. Pamatuji si, jak Bůh stál vedle mě s korunou osázenou drahými kameny a perlami. Věděla jsem, že koruna je lehká, ačkoli perly a drahé kameny jsou těžké. Držel ve svých rukou bílý plášť, který byl určený pro mě. Byl v přední části vyšívaný perlami různých velikostí. V druhé ruce měl pro mne tuniku. Byla vyšívaná malými drahokamy a její barva byla jiná, byla to směsice fialové a vínové. Na zemi, pro tu konkrétní barvu, neexistuje slovní výraz. Věděla jsem, že jeho plášť i koruna nic neváží. Pak jsem si uvědomila, že je tam proto, aby si mě odvedl. Ale pak se asi rozhodl poslat moji duši zpět a já se probrala.

Další měsíc jsem se cítila, jako bych se vznášela v bublině dokonalého klidu, respektive od toho okamžiku, co jsem se vrátila zpět. Bylo to, jako kdybych byla oddělená od mého těla a od všeho, co se dělo v nemocnici. Byla jsem v dokonalém klidu a nikdy jsem tehdy nepocítila žádný náznak úzkosti, strachu nebo stresu.

Základní informace:

Pohlaví: Žena

PBS se stalo: 3. května 2018

Prvky PBS:

Byl váš zážitek spojen s ohrožením života? Ano, zhroutila jsem se s masivní plicní embolií a žilní trombózou v pravé noze.

Jak hodnotíte obsah své zkušenosti? Naprosto příjemné.

Cítili jste se odděleně od těla? Ano, zřetelně jsem opustila své tělo a byla mimo něj.

Zdál se vám čas rychlejší, nebo pomalejší? Čas ztratil význam.

Porovnejte prosím vaše zrakové schopnosti během zážitku - s vaším zrakem bezprostředně před zážitkem. Jasné vidění, ale v jiné úrovni a hloubce.

Porovnejte prosím vaše sluchové schopnosti během zážitku - s vaším sluchem bezprostředně před zážitkem. Slyšela jsem celou svojí duší.

Viděli jste, nebo se cítili obklopeni, zářivým světlem? Ano - Jemné bílé, čisté světlo, jako zdroj v mé duši a paprsky čistého bílého světla, které na mě svítili shora, ze Zdroje nade mnou. Zářilo to z Duchovní bytosti, Boha, který tam byl se mnou, vedle mě.