NDERFs Hemsida NDU skildringar Skicka NDU

NDU skildringar
Skildringar av Nära-dödenupplevelser

Dessa NDUer, liksom alla andra vi offentliggör, kommer att publiceras på ett sätt som till fullo garanterar sekretess och skyddar upplevarens identitet, om så önskas. Vi tror inte att dessa ändringar kommer att påverka vår förståelse av NDUn. Vi tror att dessa ändringar är nödvändiga för NDERFs oförvitlighet.

Nära-dödenupplevelser och Kommentarer:
Här ser du kortare utdrag ur skildringarna. Du kan läsa hela versionen genom att klicka på länken med upplevarens namn.

Alla NDUer är så långt som möjligt översatta till svenska i överensstämmelse med den ursprungliga texten, inklusive grammatiska fel, upprepningar och oklara beskrivningar, för att förmedla upplevarens personliga uttryckssätt och "känslan" i NDUn.


4349. Martin W NDU 6/10/2017. NDU 8303. From Sweden. Original in Swedish, translated to English by Tal. Det första jag upplevde var att allt var så obeskrivligt ljust. Jag kände mig viktlös och jag svävade i ett varmt och mjukt ljushav som bestod av gnistrande och vibrerande färgkristaller. Jag kände mig lätt och hög samtidigt som jag var helt lugn och i balans, på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Det var en helt underbar och hisnande känsla. När jag tittade upp och runtomkring mig så fanns det bara ljus. Det fanns ingenting att fästa blicken på. Jag sökte referenspunkter för att försöka förstå var jag var, och vad som var upp och ner. Jag förstod ingenting! Jag tittade ner och fick se min kropp som till min stora förvåning var helt transparent och lyste som ett starkt lysrör.
NDU från cykelolycka .

3705. Lis L Trolig NDU 6/21/14 From Sweden. Original in Swedish, translated to English by Ami. Själva känslan i sig, själva det blytunga gav mig en känsla av en annan dimension. Som om kroppen och själen uppstått ur olika dimensioner och att detta orsakar en splittring hos människan.
Trolig NDU som resulterade i PTSD (Post traumatiskt stressyndrom )

3325. Laila NDU 4/16/13 From Sweden. Original in Swedish, translated to English by Oskar. Väl där var värkarna i full gång och väldigt intensiva, bara några sekunder mellan värkarna. Jag använde lustgas under den tiden,ca 1,5 timme senare upplevde jag det som jag aldrig trott existerat förrens jag sett/upplevt det med egna ögon. Jag försvann från min kropp, hörde nya röster som sa åt mig att gå tillbaka. Jag såg även ett starkt ljus en bit lägre fram. Efter ca 30 sek kom jag tillbaka igen och hörde vanliga röster och kunde återigen känna, tillbaka till smärtan och de starka värkarna. Jag kunde då också höra min sambos och barnmorskans röst som ropade att jag skulle vakna.
NDU från reaktion till lustgas.

2975. Raina K NDU 3/11/12 From Sweden. Original in Swedish translated to English by Maria A. det är jag som bestämmer hur min film ska se ut och vilka det är som ska få medverka i den, så idag förstår jag mig bättre själv,och förstår att det är jag som ska styra över min film och det är jag som ska välja vad filmen ska handla om varje dag, filmen är ingen långfilm filmen är dag för dag,situation för situation , jag väljer hela tiden hur jag ska reagera på allt i nuet, antingen kan jag tillåta andra att göra filmen åt mig eller så väljer jag att göra den själv,sekund för sekund.alla val är mina och det är jag som ska ta ansvar för valen,även om jag tycker att det är någon annans fel, så är det jag som ändå har valt att låta det ske.livet är att reagera på det som sker.livet är att känna i det som sker.och att välja inifrån mitt hjärta, min mage ifall det som sker är rätt för mig eller inte.jag har all rätt finna min egna lycka all rätt till min egna frihet all rätt att skydda mig själv all rätt att älska mig själv.om jag inte älskar mig själv blir filmen skitdålig och ingen kommer att vilja vara med i den , i mitt liv.jag kommer bara att plågas och plåga andra.
NDU en läroriklivet översyn.

2853. Therese B NDU 10/11/11 From Sweden. Original in Swedish translated to English by Maria A. Sedan är jag i en annan dimension. Jag är på en ljus plats med massa ljusstrålar omkring mig, det är vitt runtomkring och ett guldgult ljus. Det står en väldig skara med människor framför mig. De är alla mycket goda och glada och de välkomnar mig. Jag känner mig hemma, som efter en lång resa, och att jag kommit tillbaka till min riktiga familj. Ett annat medvetande talar direkt till mig och det känns som att det är allas vår Fader.
NDU efter att ha blivit påkörd av en bil.

2683. Camilla F Troligt NDU 4/17/11 From Sweden. Original in Swedish translated to English by Maria A. Jag hade aldrig känt någon som dött, därför kom kanske ingen och mötte mig, utan jag var så ensam och rädd. Plötsligt kunde jag känna något eller någons närvaro, jag kände mig lycklig och jag kunde urskilja ett starkt ljus långt bort i mörkret. Jag hörde en röst som frågade mig om jag ville komma nu. Rösten hörde jag transcendentalt, jag hörde rösten genom tankeöverföring och jag svarade genom tankeöverföring. Jag svarade genom tankeöverföring att jag är för ung, jag vill inte dö nu, jag är för ung för att dö. Jag kom närmare ljuset i slutet av tunneln. Det blev ljusare. Jag såg en ljusgestalt framför mig. Jag såg bara som genom en dimma eller dis av ljus konturerna av en människogestalt. Gestalten sken av ett bländande ljus. Jag kände sådan kärlek och värme. Jag hade kunnat stanna där, denna kärlek överglänste all kärlek jag upplevt hemma. Gestalten överöste mig med kärlek, starkare kärlek än den från föräldrarna eller andra. En kärlek jag aldrig känt förut, en fullkomlig kärlek som uppfyllde hela min kropp och själ. Jag kände fullkomlig kärlek från denna ljusgestalt flöda igenom mig, den fyllde mig av lycka och det var allt jag behövde.
Vid 15 års ålder. Livshotande händelse definieras inte, men var uppsåt och vaknade nästa dag på föräldrar, vilket tyder sannolikt medvetslöshet.

2065. Bo Rädsla för döden-upplevelse 12/20/09 From Sweden. Original in Swedish translated to English by John S. Den, som stannade kvar var min bäste kamrat och han kröp ut på isen till vaken. Jag hade självklart ingen räddningsutrustning på mej utan tvärtom stövlar och tunga kläder, vilka relativt snabbt vattenfyldes och började dra ner mej under isen. I detta ögonblick började livet liksom i en film att spelas upp och återge mitt liv till denna dag. Jag började allteftersom tiden gick att sjunka allt djupare och när min kamrat, som höll min hand,i hopp om att kunna dra upp mej börja glida ner mot vaken och fångas upp av det strömmande vattnet sa jag följande till min kamrat: Släpp du taget det är bättre att en drunknar än att vi två ska dras in i döden.I detta ögonblick hade jag i princip bara huvudet och ena armen över vattenytan.Då skedde något, som låg utom all mänsklig hjälp, att plötsligt låg vi två på fast is och sedan kunde ta oss iland.Min kamrat berättade att Bo plötsligt blev lika lätt att lyfta som sin lillebror. Till saken hör att mitt rop på Hjälp nådde några arbetare på sågen intill och dessa,av vilken en var min livräddares far, försökte med en båt komma ut till nödläget. Denna chans till räddning kunde alldrig genom-föras då båten låg fastkedjad.

2022. Volf W NDU 12/1/09 From Sweden. Original in Swedish translated to English by John S. Jag svävade över ett böljande sädesfält. Klarblå himmel, vita moln och stark vind som rörde om och böljade i fältet. I slutet av sädesfältet syntes ett rödmålat hus med vita fönster och husknutar. Allt var så vackert och färgerna på himlen, molnen, säden, huset var klara.
NDU from a car accident.

1856. Georgia Möjligt NDU 2/22/09 From Sweden. Original in Swedish translated to English by John S. Än idag minns jag mötet med den otroligt vänliga gestalten, som bar en lång mantel. Jag tror det var en manlig gestalt, kanske en ängel, men inga synliga vingar. Minns tydligt frågan som gestalten frågade: Om jag var redo att komma över. Jag visste på något sätt att det inte fanns någon återvändo om jag gjorde det.Jag kände mig nästan generad och otacksam mot den vänliga gestalten då jag sade: Mamma och pappa behöver mig, dessutom åker vi tillbaka till Sverige om några dagar". Jag minns inte om jag sa det med ord eller tankeöverföring. Direkt efteråt vaknade jag upp. Farmor var i full färd med att få ner febern med stora rabarberliknande blad på min bara kropp.
Möjligt Barn NDU

1839. John S NDU 3876 1/31/09 From Sweden. Original in Swedish translated to English by Maria A. Jag kommer aldrig att glömma detta ansikte! Det var så fyllt av välkomnande, kravlös, varmt leende kärlek... I detta inbjudande ansikte, och i hela upplevelsen, fanns liksom inget annat än fullständigt ren och hel kärlek, obegränsad förståelse, vänlighet, och faktiskt en kärleksfull, förstående och varm humor. Jag gråter nu (trots att jag inte trodde att jag skulle göra det, efter alla dessa år!) när jag minns detta. Det fanns en ordlös, direkt kommunikation, som jag inte kan "översätta" till skrivna eller talade ord, eller till någon bild över huvud taget. Jag kände bara, av detta underbara ansikte, att jag var så välkommen, så väntad; faktiskt precis som om jag hade sett detta ansikte och mycket mer förut... Som om allt detta var så bekant, så hemma, så självklart. Ungefär som om jag hade varit ute på en lång, lång resa i främmande länder, och efter en tid äntligen hade kommit hem igen! Hem, där allt var så välbekant och tryggt. Och jag kände den hemvändandes översvallande glädje över att få återvända.
NDU från kriminella angrepp.

1033. Irene L NDU 2/25/07 From Sweden. Original in Swedish translated to English by Lisa M. Jag befinner mig i en "tunnel" som är oxblodsfärgad,den är trång eller "nära" jag flyter liksom fram,det går i krokar och vindlar men jag stöter aldrig i någonting,det känns varm lugnt och behagligt och det "går som på räls".Jag har sällskap med någon vars närvaro jag bara känner.Helt plötsligt vet och kan jag allt,förstår hur allt är och vet att jag är i döden."Resan" fortsätter och samtidigt är jag barn och mitt "nuvarande"jag.Jag bara ÄR,det går inte att beskriva.Vi kommer fram till detta enorma ljus och jag känner att mitt sällskap kommer före mig,jag bara vet att det är en pojke i min ålder 17år.Vi möts av en "varelse" som är ljus,det liksom lyser från den,vet inte om det är en hon eller han.Men den utstrålar en enorm obeskrivlig kärlek och trygghet.Pojken "försvinner" in i ljuset men av någon anledning får jag inte följa med...Jag vill så gärna följa med, det är så underbart skönt,jag mår enormt bra...jag står kvar vid den ljusa gestalten,jag kommer inte förbi,jag får veta att det inte är dags än.Sedan blir allt mörkt.

884. Lennie B's NDU 6/3/06 From Sweden. Original in Swedish translated to English by Sara. En helt annan värld öppnades, jag såg mig ligga på sängen men var själv på väg mot ett ljus. Vände mig om och tittade på mig själv, men fortsatte att inte gå utan snarare sväva mot detta underbara ljus. Denna värme och glädjefulla plats var ljuvlig. Här fanns inget stress, inga krav eller ondska. Det var så kärleksfullt att det inte går att beskriva, här var allt skönhet. En plats att verkligen längta till, en sådan underbar grönska och värme. Här var det bara glädje, alla var lika underbara. Ingen var för mer än nå-gon annan, och där stod jag och ville inget annat än att kliva över.
NDE from a heart attack.

591. Marita G's NDU 3/31/05 Translated by Lisa där,och att det var någon som tryckte på lungorna,som hjärt och lungräddning. Samtidigt som mitt huvud hölls upp i sidled,kände en arm runt halsen,på den sidan jag låg på,kände av hårda tryck på ryggen,och såg två händer som tryckte på ryggen samtidigt,kommer ihåg en person som gick bort för länge sedan,som hade smala bruna händer,och ljusblå skjorta,det var det jag såg. Jag vaknade av det kunde inte andas fullt ut.

457 Maria TK's NDU 9/2/04 From Sweden. Translated by Lisa M. Sedan kom ljuset. Jag kastades mitt i Solens mitt. Mitt i en ocean av varmaste, skönaste, mest välkomnande ljuset där jag kände med detsamma att "här mår jag bra"... Jag drogs till ljusets ocean som av en jättelik magnet och drunknade i ljus. Jag vet inte, men jag kanske hörde psalmer. Det var liksom att ljuset "sjöng" på något vis...Fast inte direkt. Inte i ljud. Kanske telepatiskt. Kanske min själ kom i kontakt med ljusets själsliga musik. Det var ljus och det var Kärlek samtidigt. Det fanns undangömd och inkoderad Himnelsk musik i det hela. Det var inte viktig...Huvudsaken är att här kände jag mig Välkommen och Älskad. Jag kom "Hem".

21SMR. Mariette's Själsfrännder Upplevese 2/4/04 From Sweden. Translated by Lisa M. I saw a man standing next to a door, he looked at me with brown, enormously loving eyes that were absolutely radiant. He looked and smiled, laughed and shook his head, like "you're not supposed to be here". I felt some kind of kinship with this man and felt completely loved by him. . . . The man who was standing there I believe is a man I met in 2002. He's the same age, same color of the eyes, same height. I feel he is my soul mate.
She collapsed, had an out of body experience and met her future soulmate.

363. Stefan's NDU-Like 1/14/04 From Sweden. Translated by Lisa M. Helt plötsligt, så hörde jag en röst bakom mig, som sa " Stefan, det är inte dax för dig ännu"
Jag såg ingen ljusvarelse eller liknade utan förstod bara att det fanns någon där. Med en gång acepterade jag detta och frågade då hur jag kunde återvända till jorden. Rösten - varelsen pekade då ner mot jorden och sa att jag skulle dyka ner i vattnet och sedan skulle jag komma upp på andra sidan. Framför mig såg jag jorden och inledde min dykning med huvudet före. Under min dykning upplevde jag vattnet och märkte att jag var på väg upp mot ytan. Jag klev upp på en strand och kände mig pånyttfödd, lycklig, salig.
Started as a dream, but woke up gasping for air.


Fullständig sitekarta (Index)
NDU skildringar
NDU Arkiv (2003)
NDU Arkiv (7/1/2002-12/31/2002)
NDU Arkiv (1/1/2002-6/30/2002)
NDU Arkiv (1998-2001)
English... (www.NDERF.org)
   Near Death Experience Research Foundation   
Copyright © 1998-2017 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.