Near Death Experience Research Foundation
(stichting voor onderzoek bijnadoodervaring - BDE )


NDERF
heeft de grootste selectie van gepubliceerde bijnadoodervaring ter wereld. Overweeg uw ervaring met ons te delen (Klik hier) . . .

En bedankt!

 

 

 

Bestaande BDEsDeel uw BDEJe "Soulmates"ForumTalen MenuBoeken en CommentarenMultimedia

                Lets Voor Iedereen

Nederlandse (Index)
Complete inhoud van de website (Index) (English)
NDERF Overzicht (oude homepagina)
Deel je BDE met anderen
Talen Menu
Wat is Werkelijkheid?
Zijn BDE’s spiritueel?
Hoeveel BDE’s in de USA

Wat is de zin van het leven op aarde?
Wat gebeurt er tijdens een levens review?
Wie begroet ons aan de andere kant?
Wat is de betekenis van een soulmate?
Welk deel van ons overleeft na de dood?
Hoe nemen we  4 dimensionaal waar gedurende een BDE?

Communicatie na de dood, (CND) zie  ADCRF
All het andere wat geen BDE of (CND) is OBERF


Welke NDERF pagina
 
zal ik vandaag bekijken?
(Klik op de link om een willekeurige NDERF pagina te ladent) Kan even duren voordat pagina  laad

  Nieuwste BDEs
Twee wekelijkse update:
 Klik Link


 Nieuwste teksten: (Engels)
Kathleen Doheny:  'We're Done' Can be Predicted Before 'I Do'
Benjamin M. Linzmeier, Research:
Incidents and Causes of NDE
Attitudes Towards NDEs
Greg Stone:
Under the Tree
Revised Dying to Live Critique

Andere bijna doodservaringen;

  Nederlandse (Index)
BDE Archieven 2002 1st Helft Dutch
 
BDE Archieven (1998-2001) Dutch


Vrijwillige vertalers gezocht voor alle talen !        Bedankt!

  
 Hoe kunnen we helpen? 
 (Klik op de knoppen of links hieronder)

NDERF'S niet-engelse talen:
 


임사체험
瀕死經驗研究基金
接近死亡研究基金
Ricerca sulle esperienze di pre-morte
Nahtoderfahrungen (TNE)
Bijna Dood Ervaring (BDE)
مؤسسة أبحاث تجربة الإقتراب منالموت
二アデス エクスペリエンス リサーチ ファウンデーション
Nära-dödenupplevelsen (NDU)
Ölüm Anındaki Deneyim (ÖAD)
Experiência de Quase Morte (EQM)
PrzeŻycia Z Pogranicza ŚmierciI
Организация Исследования Около Смертных Переживаний
состояние, близкое к смерти (СБС)
l’expérience de mort imminente (EMI)
HalÁlkÖzeli Élmenyek KutatÁsi AlapÍtvÁny
De las Experiencia Cercana a la Muerte (ECM)
Tổ Chức Nghiên Cưú Về Kinh Nghiệm Cận Chết
Near Death Experience Research Foundation หรือมูลนิธิแห่งการวิจัยด้านประสบการณ์ใกล้ตาย

Algemene Informatie
Media Informatie

 
   Jody's Hoekje
 
  Jeff's Hoekje
    Dominee John Price
 
  Hangplek voor sceptici
    Voel je lekker Pagina

Vertalers
Contact NDERF
Zoek in NDERF
Audio
Onderzoek Overzicht
BDE Boeken Commentaar
IANDS 2003

I
Islamitische kijk op BDE
Hindoe Scepticisme
Buitengewone BDEs
Vaak Gestelde Vragen
BDE Media Info & Gebeurtenissen
NDERF LINKS
Overzicht van NDERF
Citaten van religieuze teksten
Spaanse Bibliotheek
Vrijwilligers


Citaat van bijnadoodervaring  -


Klik op je browser refresh button voor een nieuw citaat.  Als je de hele ervaring wilt bekijken ga dan naar een van de volgende links en zoek het aangegeven nummer op.  Archieven 2003 (#354-197), BDE Archieven 2002 Tweede Helft (#196-139), BDE Archieven 2002 Eerste Helft (#168-89), BDE Archieven 1998-2001 (#88-1)
 

"Hoe meer je het verhaal verteld, des te meer zal die vrede uit de wanorde voortkomen" - Bill VandenBush.  BDEr with Multimedia Interview (Klik op de Link)

Hier zijn onze laatste ervarringen: 


BDE van VV 12/8/2002  BDE 526  Engeland. oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon Ik herinner me dat ik in een grijze kamer met mensen was.  De kamer leek op een wachtkamer. Er kwamen mensen naar me toe.  Ik herkende sommigen als mogelijke familie, maar ik kende ze niet.  En toch kenden zij mij. 
Interessante BDE met bekende mensen in een wachtkamer.

BDE van JM 3/21/2002  BDE 525  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon Ik was compleet ontspannen en voelde totale liefde. Ik kon aan mijn flanken de schaduw van mensen zien die mij kenden, maar ik kende hen niet...maar ze waren familie. Ik hoorde prachtige muziek en ging door een tunnel naar een licht waarvan ik wist dat het God was.
Kind verdrinkings-BDE.

BDE Mogelijke van Daniel E  3/14/2002  Mogelijke BDE 520 oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.    Dit leek een natuurlijke ontwikkeling te zijn; er was een automatische beschouwing van mijn hele leven – elke gebeurtenis die ik ooit had meegemaakt, compleet met emoties (maar objectief bekeken) – ontrolde zich voor en rondom mij zoals een panoramische film. Van geboorte tot dood, lineair, beschouwd zonder droefheid of spijt.  
Een dusdanig diepe ervaring dat het 7 jaar duurde voordat ik maar aan het verwerken begon!

BDE van Gail T  3/11/2002  BDE 521 oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.    Toen ik mijn lichaam verliet had ik nog steeds gedachten en gevoelens.  De ziel, mijn ziel, verlaat het lichaam werkelijk in een pakket energie (gedachten/emotie).  Ik kan je niet zeggen hoe ver of hoe snel de ziel reist.  Ik weet zeker dat ik een dimensie overstak uit het lichamelijke en in iets anders, waar ervaringen gedachten/energie zijn.  Elk licht dat ik zag was een andere ziel.  Ik dreef in een rivier van zielen.  
Deze BDE veroorzaakte diep zielsonderzoek.  Heeft een fascinerende beschrijving van de hel.  Dit is een van de weinige BDErs die terug wilde keren naar de aarde!

 

BDE van Maria G  3/8/2002  BDE 518  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.   "Christus vroeg me of ik klaar was om te sterven and ik antwoordde, ‘ja’. Hij zei je moet terug gaan voor je zoon Christopher."  
Belangrijke levensveranderingen rond de relatie met haar zoon.

 

BDE van Fredna D  3/8/2002  BDE 514  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.   "… Eerst raakte ik in paniek, probeerde eruit te raken maar toen kwam er plotseling vrede en kalmte over me heen. Ik herinner me dat het voelde alsof ik lachte en plotseling leek het alsof bovenop de brug stond, en door de weg heen keek. Ik kon mijn lichaam rond zien floppen in het water, maar ik kon mijn Zelf boven aan de weg niet zien. Het was net alsof ik door mijn ogen naar mezelf in het water keek, en ik herinner me dat mentaal ik tegen meZelf zei, nou, dit is het dan!
Diep effekt op haar door een bijna-verdrinking.

ADC van Sherry H  1/27/2014  ADC 30206  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.    Hij keek omhoog en zag me, met een uitdrukking van pure verbazing. Het interessante van de ervaring was dat ik zijn emoties kon voelen alsof het mijn eigen emoties waren. Hij kwam naar me toe en ik naar hem.. hij pakte me op en zwaaide me rond en zei... 'Ik hou van je, ik hou van je, ik hou van je”.  
Serie ADC droom visitaties met verschillende familieleden. Illustreert het spectrum van connecties tussen familieleden in dit leven en het volgende. Dit verslag is ook onderdeel van de Na-Doodse Communicaties Website op www.adcrf.org.

 

BDE van Bill V  2/10/2002  BDE 506  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.    Toen de elektriciteitsdraden mij aanraakten, voelde ik onmiddellijk alsof ik alles wist, de hele schepping ervoer. Geen hemel zoals de christelijke filosofie of andere religies zeggen, geen hel, enkel de puurheid van het universum in zijn geheel.  
BDE geassociateerd met auto ongeluk. Interessante licht elementen en andere bijzondere kennis.

BDE van Kathleen B  2/10/2002  BDE 507  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.    Ik wilde alleen maar daar blijven hangen, voor altijd. De emoties die mij omringden had ik nog nooit eerder gevoeld op aarde. Het was zoals liefde, vele malen groter, vredig en veilig.  
BDE geassociateerd met geboorte. Ontmoeting met wezen in 19-eeuwse kleding. Mogelijk grootmoeder van moederskant.

BDE van William S  2/3/2002  BDE 505  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.    Tussen hen in was er een helder licht en ik wist ineens waar ik was. Ik herinnerde me dat ik programma’s had gezien waar mensen zeiden, “Niet naar het licht gaan,” en dat ging ik ook niet doen, maar ik wist niet wat ik anders moest doen. 
Kennis van BDEs voor de ervaring hebben keuzes bepaald tijdens de ervaring. Reincarnatie beelden.

BDE van Jon  2/3/2002  BDE 502   oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.  "Het eerste wat ik opmerkte was dat ik, op de een of andere manier, de gebeurtenissen voor me zag vanaf de muren van deze video kamer. Ik zag een grotere jongen de andere jongen die me op mijn hoofd had geschopt, van me af trekken." 
13-jarige BDE geassocieerd met een gevecht.

 

BDE van Larry 5/10/2000  BDE 10047  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.   "En toen was ik daar, ik keek naar die oranje en gele bal. En het is eng. Ik heb geen flauw idee waar ik ben, maar het is mooi. Opeens, net als een tunnel — ik kijk naar een tunnel. Een klein roze lichtje werd blauw-groen. Op dat moment ging mijn leven voorbij. Toen was ik hierboven, ik keek naar die oranje en gele bal, het was zacht – het was heet – ik keek in een tunnel. Alles is stil, doodstil, maar vredig. Ik heb geen idee, maar ik weet dat ik niet op aarde ben. Ik weet het gewoon! Opeens was er die stem. Niet mannelijk of vrouwelijk, niet aardig of zacht. Je hoort wel eens van imitators. Imitators kunnen deze stem niet nadoen. Dat is omdat er maar een zo’n stem is. Als je deze stem hoort, dan KEN je deze stem. Ik kan hem niet beschrijven. Het was niet hard; het was niet gemeen; het was niet zacht. Het was een stem! Ik kan deze stem niet uitleggen. En ik kon mijn hoofd niet wegdraaien, want deze stem sprak tegen me. Ik kan me niet herinneren wat hij zei. Ik weet wel dat de stem tegen me zei, “Je moet teruggaan. We zijn nog niet klaar voor jou.”

 

BDE van Anne 1/12/2002  BDE 491  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.   "Ik heb geleerd dat een simpele lach, een aardig woord of erkenning de koers van een leven kan wijzigen. Ik heb het geschenk van inzicht gekregen, van visies, en van spiritueel bewustzijn van alles waar het universum uit bestaat. " 
Verpleegster BDE geassocieerd met chirurgie en septische schock.

 

BDE van Chae 2/8/1999  NDE 10048 oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.     Iedereen gaf me zo'n gevoel van welkom en ik wilde zo graag met ze mee gaan. Ik zag er naar uit en gaf niets om mijn vorig leven omdat ik wist dat iedereen mijn beslissing om bij deze lieve wezens te blijven, goed zou vinden. 
BDE tijdens een operatie op 18-jarige leeftijd, tijdens zwangerschap.

 

BDE van Traci 1/12/2002  NDE 494 oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.     Ik wist dat als ik iets nodig had - concept, vorm, communicatie - ik het zou ontvangen, maar daar was geen behoefte aan 
Interessante inzichten in a leegte NDE op 16 jaar

 

BDE van Debra  1/12/2002  BDE 489 oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.     Ik voelde geen verlangen of behoefte om naar hen terug te keren, ondanks het feit dat ze in paniek waren en bang voor mij. Ik wist gewoon dat alles okay zou zijn en dat zij ook okay zouden zijn. Er heerste een groot gevoel van vrede en opluchting – alsof al mijn zorgen en verantwoordelijkheden niet bestonden of zinloos waren. Ik wist dat ik bij mijn God was en ik wilde niet terugkeren maar mijn aardse lichaam en familie. 
NDE geassocieerd met interne bloeding.
 

 

Ricardo Opa BDE 3/25/1999  Tweedegraads BDE 10064 oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon. Daar was een groep mensen die op hem leken te wachten. Ze waren allemaal in het wit, en ze hadden allemaal een rozeknop op de borst van hun kleding. Het was een realistische weergave van een rozeknop, met twee blaadjes aan weerszijde van de stengel. Een van deze mensen kwam op mijn grootvader af, met in zijn hand een zo’n rozeknop.

NDE uit Portugal, gedeeld door kleinzoon. Krachtige beeldspraak met diepe betekenis.


BDE van Evelyn
  12/29/2001  BDE 487  Uit Denemarken  oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.  Het heldere licht werd langzaam een figuur in een wit gewaad. Iedereen werd stil toen deze figuur naar mij toekwam. Het gezicht van de figuur was erg helder, glimlachend en kalm. Ik kon zelfs zijn warmte voelen. 
BDE uit Denemarken geassocieerd met operatie


BDE van PJ
  12/16/2001  NDE 480   oorspronkelijk engels, naar het nederlands vertaald door Manon.   Wat mij zo opvalt aan deze ervaring, zelfs na zoveel jaar, is de troost en vredigheid, evenals de levendige kleuren en scherpe details van een landschap dat ik normaliter voor “gewoon” zou aanzien. 
Twee BDEs, beiden met een visuele perceptie van aardse elementen ver verwijderd van het lichaam.


Nederlandse (Index)
Archieven 1998-2001
Archieven 1/1/2002-6/30/2002   Near Death Experience Research Foundation   
Copyright © 1998-2016 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.