Near Death Experience Research Foundation
 
(Stiftelsen för Forskning i Nära-dödenupplevelsen)


NDERF
har det största urvalet publicerade NDU skildringar i världen! Dela Din upplevelse med oss (klicka här) . . .

Stort tack! 

 

  Senaste NDUerSkicka Din NDUSjälsfränderForumSpråk menyBöcker och recensionerMultimedia

                Något för alla
Fullständig sitekarta (Index)
Fullständig sitekarta (Index) (English)
Dela Din NDU med andra

Vad är verkligheten?
Är NDUer andliga?
Hur många NDUer i USA?
Vilket är vårt syfte på jorden?
Vad händer under en återblick på livet?
Vem möter oss på andra sidan?
Vilket syfte har våra själsfränder?
Vilken del av oss överlever döden?
Hur upplever vi 4D under en NDU?
Andligt Spektrum: Översikt Olika Former Av Andliga Upplevelser

Efter-dödenkontakter på ADCRF
Allting annat som inte är en NDU eller EDK på OBERF

Vilken NDERF sida ska jag besöka idag?
 (Klicka på länken för att slumpmässigt komma till en spännande NDERF sida) Kan ta en liten stund att ladda ner
 SENASTE NDUer
Uppdateras varje vecka - klicka på länken Senaste artiklar:
Kathleen Doheny:  'We're Done' Can be Predicted Before 'I Do'
Benjamin M. Linzmeier, Research:
Incidents and Causes of NDE
Attitudes Towards NDEs
Greg Stone:
Under the Tree
Revised Dying to Live Critique

 
Fler NDUer:
 
NDU Arkiv 2006, 1:a hälften
 NDU Arkiv 2005, 2:a hälften

 NDU Arkiv 2005, 1:a hälften
 NDU Arkiv 2004, 2:a hälften
 
NDU Arkiv 2004, 1:a hälften 
 NDU Arkiv (2003) Svensk
 
NDU Arkiv 2002, 2:a hälften Svensk
 
NDU Arkiv 2002, 1:a hälften Svensk
 
NDU Arkiv (1998-2001) Svensk

 Fullständig sitekarta (Index) Svensk

Frivilliga översättare behövs för alla språk!  
Kontakta Jody     TACK!
  
 Hur kan vi hjälpa Dig? 
 (Klicka på knapparna eller länkarna nedan)
NDERF'S Utländska språk:

임사체험
瀕死經驗研究基金
接近死亡研究基金
Ricerca sulle esperienze di pre-morte
Nahtoderfahrungen (TNE)
Bijna Dood Ervaring (BDE)
مؤسسة أبحاث تجربة الإقتراب منالموت
二アデス エクスペリエンス リサーチ ファウンデーション
Nära-dödenupplevelsen (NDU)
Ölüm Anındaki Deneyim (ÖAD)
Experiência de Quase Morte (EQM)
PrzeŻycia Z Pogranicza ŚmierciI
Организация Исследования Около Смертных Переживаний
состояние, близкое к смерти (СБС)
l’expérience de mort imminente (EMI)
HalÁlkÖzeli Élmenyek KutatÁsi AlapÍtvÁny
De las Experiencia Cercana a la Muerte (ECM)
Tổ Chức Nghiên Cưú Về Kinh Nghiệm Cận Chết
Near Death Experience Research Foundation หรือมูลนิธิแห่งการวิจัยด้านประสบการณ์ใกล้ตาย   
Allmän Information
Media Information
Exceptionella NDUer

 
   Jodys Hörna
 
  Jeffs Hörns
    Pastor John Price
 
  Skeptikernas Hörna
    Må Bra Sidan

Kontakta NDERF
Sök på NDERF
Audio
Forskning Översikt
Recensioner av NDU litteratur
IANDS 2003

Islamisk syn på NDUer
Hinduisk skepticism
NDU FAQ's

NDU Media Info & Aktiviteter
NDERF LÄNKAR
NDERF Översikt
Utdrag ur religiösa texter
Spanska biblioteket
Frivilligarbetarnas Hörna


Citat från nära-dödenupplevare -

Klicka på knappen "uppdatera" i din webläsare för ett nytt citat.  Om du vill läsa hela upplevelsen, klicka på någon av följande länkar och slå upp upplevelsens nummer. Arkiv 2003 (#354-197), NDU Arkiv 2002, 2:a hälften (#196-139), NDU Arkiv 2002, 1:a hälften (#168-89), NDU Arkiv 1998-2001 (#88-1)
 

"Ju mer man berättar historien, desto mer kommer den friden komma ur kaoset."
 
 - Bill VandenBush. 
NDUare som vi intervjuat i multimedia (Klicka på länken)

Här är våra nyaste upplevelser: 

Martin W NDU 6/10/2017. NDU 8303. From Sweden. Original in Swedish, translated to English by Tal. Det första jag upplevde var att allt var så obeskrivligt ljust. Jag kände mig viktlös och jag svävade i ett varmt och mjukt ljushav som bestod av gnistrande och vibrerande färgkristaller. Jag kände mig lätt och hög samtidigt som jag var helt lugn och i balans, på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Det var en helt underbar och hisnande känsla. När jag tittade upp och runtomkring mig så fanns det bara ljus. Det fanns ingenting att fästa blicken på. Jag sökte referenspunkter för att försöka förstå var jag var, och vad som var upp och ner. Jag förstod ingenting! Jag tittade ner och fick se min kropp som till min stora förvåning var helt transparent och lyste som ett starkt lysrör.
NDU från cykelolycka .

Lis L Trolig NDU  6/21/14 From Sweden.  Original in Swedish, translated to English by Ami.  Själva känslan i sig, själva det blytunga gav mig en känsla av en annan dimension. Som om kroppen och själen uppstått ur olika dimensioner och att detta orsakar en splittring hos människan.
Trolig
NDU som resulterade i PTSD (Post traumatiskt stressyndrom)

Laila NDU  4/16/13 From Sweden.  Original in Swedish, translated to English by Oskar.  Väl där var värkarna i full gång och väldigt intensiva, bara några sekunder mellan värkarna. Jag använde lustgas under den tiden,ca 1,5 timme senare upplevde jag det som jag aldrig trott existerat förrens jag sett/upplevt det med egna ögon. Jag försvann från min kropp, hörde nya röster som sa åt mig att gå tillbaka. Jag såg även ett starkt ljus en bit lägre fram. Efter ca 30 sek kom jag tillbaka igen och hörde vanliga röster och kunde återigen känna, tillbaka till smärtan och de starka värkarna. Jag kunde då också höra min sambos och barnmorskans röst som ropade att jag skulle vakna.
NDU från reaktion till lustgas.

Raina K NDU Svensk fullständig version 3/11/12 From Sweden.  Original in Swedish translated to English by Maria A.   det är jag som bestämmer hur min film ska se ut och vilka det är som ska få medverka i den, så idag förstår jag mig bättre själv,och förstår att det är jag som ska styra över min film och det är jag som ska välja vad filmen ska handla om varje dag, filmen är ingen långfilm filmen är dag för dag,situation för situation , jag väljer hela tiden hur jag ska reagera på allt i nuet, antingen kan jag tillåta andra att göra filmen åt mig eller så väljer jag att göra den själv,sekund för sekund.alla val är mina och det är jag som ska ta ansvar för valen,även om jag tycker att det är någon annans fel, så är det jag som ändå har valt att låta det ske.livet är att reagera på det som sker.livet är att känna i det som sker.och att välja inifrån mitt hjärta, min mage ifall det som sker är rätt för mig eller inte.jag har all rätt finna min egna lycka all rätt till min egna frihet all rätt att skydda mig själv all rätt att älska mig själv.om jag inte älskar mig själv blir filmen skitdålig och ingen kommer att vilja vara med i den , i mitt liv.jag kommer bara att plågas och plåga andra.
NDU en lärorik livet översyn.

Carlene W NDU  Svensk fullständig version  6/8/03 Original in English, translated by Maria  Medan det här hände såg jag ett svart hål med en ljus cirkel som jag reste igenom. Jag kände en obeskrivbar känsla av fridfullhet.  Jag fortsatte igenom tunneln/ljus cirkeln.  Jag ville stanna för känslan av frid var så fulländig. På något sätt så visste jag att jag var i himlen, jag försökte se om min farmor och min dotter Becky var där. Det var de…och jag kände frid igen för jag visste att de var okej.
Visste att hon skulle se hennes döda farmor och dotter innan de blev återförenade. 

Greeley C NDU  Svensk fullständig version  6/8/03 Original in English, translated by Maria  Plötsligt tittade jag ner på mig själv. Jag kunde se hela badrummet, men det var som om jag var uppe i vänstra hörnet av taket och tittade ner mot toaletten. Badrummet var inte så stort, så jag hade översikt över allt. Jag såg min kropp på toaletten. Den såg ut att vara ihopsjunken och lutade emot vänster sida. Helt plötsligt insåg jag att jag inte var kvar i min kropp och det gjorde ingenting. Jag kände inget mer än frid.    
Början på en NDU

Deborah P NDU  Svensk fullständig version  6/8/03 Original in English, translated by Maria Jag kommer ihåg känslan av att bli dragen baklänges, inte liggandes, jag satt upp.  Allt runt omkring mig var som ett grått töcken, som en tjock grå dimma, men med ett glänsande vitt ljus långt borta, ovanifrån (det är det enda sättet som jag kan beskriva det), det lyste ner och genom dimman. Det fanns inga ljud.  Det fanns inte heller längre någon rädsla, ingen mer smärta, jag var inte skräckslagen. Det var frid, mitt nirvana och jag var lycklig över att vara där. Jag har aldrig känt något liknande.  Jag kan fortfarande få den känslan idag.    
En allergisk reaktion som orsakade början på en NDU. 

Therese B NDU Svensk fullständig version 10/11/11 From Sweden.  Original in Swedish translated to English by Maria A.  Sedan är jag i en annan dimension. Jag är på en ljus plats med massa ljusstrålar omkring mig, det är vitt runtomkring och ett guldgult ljus. Det står en väldig skara med människor framför mig. De är alla mycket goda och glada och de välkomnar mig. Jag känner mig hemma, som efter en lång resa, och att jag kommit tillbaka till min riktiga familj. Ett annat medvetande talar direkt till mig och det känns som att det är allas vår Fader.
NDU efter att ha blivit påkörd av en bil.

Guillermo NDU  Svensk fullständig version  5/31/03  Original in English, translated by Maria VÅR FÖRSTA NDU SOM KOMMIT IN PÅ SPANSKA!  NDU från Argentina, översatt av Rio En kort tid därefter såg jag min familj vänta på intensivvårds-avdelningen, som jag kan beskriva in i minsta detalj, däribland en skärm som separerade vänt-rummet från intensivvårds-avdelningen. Jag var på livsuppehållande i 12 timmar och under den tiden såg jag, som om det fanns djupt inne i en kupol, ett vitt ljus som skiftade i blått och som utstrålade energi strålar. Senare kommer jag ihåg en slags stuga där jag såg mina barn stå tillsammans, klädda i vita dräkter, som om de var på skolan.  Där blev jag välkomnad av en varelse som var klädd i obefläckatt vitt och som såg ut som min far som hade dött år innan jag opererades.  
NDU fran komplikationer fran en operation. 

Richard B NDU  Svensk fullständig version  5/31/03  Original in English, translated by Maria När det varma gyllene skenet omringade mig, lät ljuden från de andra båtarna som den vackraste musik jag någonsin hört. Som om tusen mormon-körer och Philadelphia orkestrar spelade. Istället för att kämpa emot, satte jag hakan mot bröstet, höll mina händer emot sidan och började att behagligt sjunka ner i djupet. Det “gyllene skenet” blev till en “gyllene dimma” och höjdpunkter från mitt liv började passera inför mina stängda ögon.  Efter “filmen” slutat så började jag åka genom den gyllene tunneln och såg fram emot att möta skuggfigurerna på andra sidan, de som jag trodde var släktingar från länge sen.                                   
NDU från en båt olycka

Susanna NDU  Svensk fullständig version  5/31/03  Original in English, translated by Maria Jag låg tvärs över sängen med benen hängade över kanten. Isen kändes där först. Sedan flyttade den sig uppför mina ben och när den kom till bröstet öppnades min säng och jag halkade ner genom en tunnel. Efter ett tag insåg jag att jag reste genom rymden. Jag visste på något sätt att jag åkte väldigt snabbt på grund av hur stjärnorna rörde sig. Jag åkte över ett orange/rött sken och jag tänkte “om det är sant som de kristna säger, så är jag på väg till helvetet och borde börja vara rädd”.  Men det fanns bara fred i universum och rädsla hörde inte hemma.  Jag kommer inte ihåg att jag var tillsammans med någon, kom fram någonstans eller att jag talade med någon. Jag kommer ihåg att mina tankar hade en röst.  
NDU från självmord

John H NDU  Svensk fullständig version  5/31/03  Original in English, translated by Maria Fann jag mig fortfarande kvar i sätet, men utanför flygplanet, på vänster sida, i ett rum som var starkt belyst. Det hade draperier runtom väggarna från golv till tak, sätet verkade vara på en liten plattform med två trappsteg som gick ner till golvet. Tvärs över rummet till vänster fanns det några trappsteg som ledde upp bakom draperierna, vilket jag antog gick utanför rummet. Allt ljus kom från den här punkten och det var mycket starkare bakom den draperade “ingången”. 
NDE ombord på ett flygplan.

Pozy M NDU  Svensk fullständig version  5/27/03  Original in English, translated by Maria När mina fötter kände botten visste jag att jag inte skulle överleva. Ögonblicket som jag tänkte det kände jag mig väldigt varm och fridfull. Jag kände ingenting annat. Jag mådde bara bra. Helt plötsligt såg jag en film som visade hela mitt liv. Alla negativa och dåliga delar av mitt liv kunde jag nu känna i djupet av min själ. Jag skämdes väldigt mycket över vad jag såg. Sedan såg jag en tunnel med ett starkt ljus på slutet. Ljuset var så kärleksfullt och var väldigt starkt, så starkt att mina ögon gjorde ont. En hel del människor kom från det här ljuset.  Jag hörde en röst som frågade mig om jag var säker på att jag gjort allt som jag skulle med mitt liv.  Jag kände fortfarande den här fruktansvärda skammen och svarade “jag tror inte det”.  Rösten svarade “gå tillbaka då och slutför ditt arbete!”        
Upplevelse från barn som drunknat. 

 Emily's Son's NDU  5/14/03 Original in English, translated by Maria Min son blev överkörd av en bil (Lincoln Continental) när han var 6 år gammal.  Han har även blödarsjuka.  Jag lyfte upp honom från motorvägen och det fanns inga tecken till liv i honom. Under en lång stund gav jag honom mun-mot-mun metoden. Han är mitt enda barn och jag lever bara för honom. Efter en väldigt lång tid gått, fortfarande med inga livstecken, lade jag ner honom på marken och tappade sen kontrollen. Jag skrek till Gud att inte ta min baby. Då såg jag hur livet kom tillbaka till min son. Ett par månader senare sa han till mig att han varit ovanför mig när jag gav honom mun-mot-mun metoden.  Han talade också om vad som hände under tiden som jag trodde att han var död. Han förlorade inget blod heller. Han föddes med blödarsjuka. Jag tackar Gud varje dag att han gav mig honom åter.  Han är 22 år gammal nu.                                                                                                                        
Kort och inspirerande berättelse.

VF NDU Svensk fullständig version  5/13/03 Original in English, translated by Maria  Jag kommer ihåg att jag befann mig utanför min kropp och tittade ner på alla blinkande ljus och rörelserna från de som försökte rädda våra liv. Jag såg chauffören och kunde höra hur hon spottade blod.  Jag såg hur de vände på hennes huvud så hon inte skulle andas in allt blod.  Jag såg blod komma från hennes öron och hörde hur dom skar upp hennes huvud på sjukhuset medan jag väntade utanför operations rummet.  Jag såg även min egen kropp som låg på gatan och kommer ihåg att jag var förvirrad över vad jag skulle göra.
Början på en NDU, tillsammans med en utanför kroppen upplevelse, medan hon såg allt som hände henne när de försökte återuppliva henne.   

Chet W NDU Svensk fullständig version  5/12/03 Original in English, translated by Maria  Under tiden så stötte doktorn på åtskilliga arteriella områden som kollapsat och han skulle ha gett upp om inte jag hade sagt “titta på det här”.  Jag hjälpte honom.  Jag tror att jag talade till honom på telepatisk väg, men doktorn sa att jag pratade med honom. Doktorn konfronterade mig senare och sa att han hade aldrig haft en patient som talat med honom genom en sådan operation, det här skrämde honom mycket och han sa till min fru att han inte ville att det skulle hända igen (ingen kan förklara hur jag bara kunde prata med doktorn).  Hur som helst, sa jag “titta på det här” fyra olika gånger vid varje svårighet han stötte på.
Denna NDU’er var så orolig över doktorn att han stannade kvar för att hjälpa honom igenom operationen som förde honom tillbaka!

Dona S NDU  Svensk fullständig version  5/12/03 Original in English, translated by Maria  Jag kan komma ihåg varje ord klart och tydligt precis som om det just hänt, istället för 40 år sedan. De verkade förvånade att jag var där och en sa om och om igen: “Men det är inte hennes tid”. Jag kommer ihåg att jag kände mig generad över att de inte riktigt visste vad de skulle göra med mig.  Jag visste faktiskt inte var jag var för någonstans och tänkte inte på att fråga.  Till slut bestämde de att jag skulle vara den som avgjorde vad jag skulle göra. Jag blev uppmanad att jag kunde stanna eller gå tillbaka.  Jag frågade hur jag kunde gå tillbaka och de svarade att jag skulle fortsätta “hålla fast” Men, om jag ville stanna kvar skulle jag bara koppla av och så skulle jag vara med dem.
NDU under loppet av en astma attack.  

Todd R NDU, Svensk fullständig version  4/6/03 Original in English, translated by Maria  Jag blev följd av en röst som repeterade mina egna ord och andras från mitt förflutna. Jag kände hur bilen rörde sig under mig och såg det tittandes ner uppifrån skyn. Jag såg och hörde en konstig luftström och ljud som inte kom från det som hände framför mina ögon. Alldeles innan jag var tillbaka i bilen tillsammans med min vän, som satt på passagerarplatsen, så blev jag tillfrågad av en person, vars bild var suddig, “vill du återvända?”.
Bilolycka, men bilen var avledd och ingen skadad.


Senaste NDUer
 Fullständig sitekarta (Index) Svensk
 NDU Arkiv (2003) Svensk
 
NDU Arkiv 2002, 2:a hälften Svensk
 
NDU Arkiv 2002, 1:a hälften Svensk
 
NDU Arkiv (1998-2001) Svensk

 

Copyright1999 by Jody Long & Jeffrey Long, MD

e-mail:   Webmaster:  Jody A. Long