Premotajte na dole za obrazac IBS Upitnika (svakako pročitajte Pregled i Uputstva za popunjavanje obrasca)

Pregled:
Izveštaj o Iskustvu blizu smrti može nam se dostaviti (poređano po poželjnosti):

1. Poželjno: pomoću donjeg obrasca upitnika.

2. Putem imejla. Slanje vašeg izveštaja imejlom je prihvatljivo, ali za istraživanje mnogo je bolje ako možemo tabelarno da prikažemo rezultate dobijene na osnovu vašeg popunjavanja donjeg obrasca IBS upitnika. Hvala!

Mada mnogo cenimo priloge o iskustvima, žalimo što ne može biti novčane nadoknade za saradnike koji ih daju. Poverljivost svih komunikacija biće strogo držana u meri u kojoj to traži saradnik.

Popunjavanje ovog upitnika traje otprilike 45 minuta ili duže zavisno od toga koliko želite da napišete. Postoji funkcija za čuvanje koja će vam dozvoliti da sačuvate ono što ste napisali i da se kasnije vratite na to. Radi obezbeđenja iskopirajte i vratite iz memorije (copy&paste) privremeni link na kraju strane tako da bi mogli da nastavite vaše pisanje i da ga ne izgubite.

Vaša dobra volja da podelite vaše iskustvo je bitna za uspeh ovog projekta. Unapred izražavamo našu iskrenu zahvalnost onima koji su voljni da podele!
Uputstva za popunjavanje obrasca:

1. Molimo popunite donji ovrazac što kompletnije i tačnije možete. Molimo pažljivo razmotrite vaše odgovore pre nego što ih napišete.

2. Može biti potrebno da upišete istu informaciju u nekoliko polja. Znamo da neka pitanja mogu pitati o istom pojmu na nekoliko različitih načina. Ovo ispitivanje je kombinacija najproverenijih i najcenjenijih pitanja u vezi iskustava blizu smrti od vrhunskih istraživača u svetu. SVI vaši odgovori, čak i na pitanja postavljena sličnim rečima, imaju smisla i izuzetno su značajni.

3. Na pitanja u crvenoj boji je neophodno odgovoriti. To je veoma važno... nećete moći da dostavite upitnik dok ne odgovorite na sva pitanja u crvenoj boji! Ako niste odgovorili na jedno ili više pitanja u crvenoj boji, kada pritisnete dugme "Dostavi" na kraju obrasca, pojaviće se male zelene oznake pored pitanja na koja mora da se odgovori. Na njih mora da se odgovori pre nego što obrazac može ispravno da se dostavi. Molimo odgovorite na sva pitanja najbolje što možete.

4. Molimo ne zaboravite da pritisnete dugme "Dostavi" na kraju upitnika ili će informacija biti izgubljena!

5. Pošto pritisnete dugme "Dostavi" po završetku upitnika, biće prikazan pregled vaših odgovora na upitnik. Ako pritisnete izmeni, vraćate se na obrazac. Ako pritisnete potvrdi, onda imate svoje odgovore na pitanja i možete ih otštampati ili sačuvati za svoju arhivu. Takođe ćete dobiti informaciju o IFIBS/NDERF, kakva je zaštita poverljivosti, i druge opšte informacije. Zato molimo da stavite imejl adresu koja će omogućiti da dobijete imejlove nderf.org ili dodajte nderf@nderf.org i jody@nderf.org vašoj odobrenoj listi pošiljalaca. Ako ne dobijete opšte informacije, proverite vaš spam odeljak ili molim vas pošaljite mi mejl sa drugom imejl adresom da vam to pošaljemo.

6. DOZVOLA: Želim da izveštaj o mom iskustvu bude stavljen u IFIBS/NDERF arhivu. Znam da ga mogu čitati istraživači i drugi kojima je IFIBS/NDERF odobrio korišćenje arhive. [ LIČNE INFORMACIJE ZA UTVRĐIVANJE IDENTITETA neće biti date nikome sem Jeff-u ili meni. To znači da su imena, i-mejlovi, adrese, i telefonski brojevi strogo poverljivi.] Moj izveštaj se može citirati ili koristiti u potpunosti, ili se iz njega mogu izvlačiti podaci u vezi nekog IFIBS/NDERF odobrenog proučavanja ili projekta, uključujući ali ne ograničavajući na predavanja ili obrazovne programe, ili kao deo objavljenog članka, ili u knjizi. [ Ako ne želite da se vaše iskustvo koristi na takav način, onda nas obavestite i recite nam kakvo vam korišćenje odgovara. To se može učiniti imejlom ili obeležavanjem oznaka u donjem polju za davanje saglasnosti za izdavačke delatnosti. Nama je od najveće važnosti da vama bude ugodno pri pružanju informacija IFIBS/NDERF. ] HVALA!
Proverite da je dugme za 'Velika Slova' na vašoj tastaturi isključeno. Da bi imali uvećan pregled, pritisnite istovremeno tastere: [Ctrl] a +
*NAPOMENA: Molimo osigurajte da vaš imejl servis ne stavi nderf@nderf.org u spam odeljak (neželjene poruke), obriše ili stavi u odbijeno - (kao hotmail ili aol) jer nećemo moći da vas kontaktiramo. Takođe možete da nas stavite u listu vaših odobrenih ili omiljenih pošiljalaca da bi osigurali da dobijete imejl poruke od IFIBS/NDERF. Mediji redovno kontaktiraju IFIBS/NDERF sa interesovanjem da stupe u kontakt sa onima koji su imali iskustvo blizu smrti i srodna iskustva. Molimo obezbedite da imamo vaš aktuelan imejl kontakt. Hvala!
Izaberite (ili ne) što više od priloženog:
Kako da se objavi
Gde da se objavi
Rasa/Etnička pripadnost (obeležite sve što odgovara):
Obeležite sve što odgovara. Preskočite sve što ne odgovara. U mom zanimanju, trenutno sam ili sam bio:
Bliži detalji u vreme iskustva (Obeležite sve što odgovara):
Progress: 0%
Strana 1 of 6