NDERFs Hemsida NDU skildringar Skicka NDU

Deborah P NDU

 

beskrivning av erfarenhet: 

Jag hade tagit ört baserade kosttillskott för första gången. En naturterapeut hade rekommenderat det.

Inom loppet av några minuter så förstod jag att något var fel. 

Jag hjälpte min mamma som hade ramlat och vi misstänkte att hon brutit handleden. Jag ville inte oroa henne, så jag berättade inte mina bekymmer över hur jag mådde. 

Jag har alltid trott på att kroppen är en fantastisk sak. Det fick mig att fortsätta tills jag var i en säker miljö, sjukhuset – ungefär tre timmar senare. 

Under de här tre timmarna, så var det viktigaste för mig att inte oroa min mamma, som är väldigt duktig på det. Jag träffade en doktor som rådde mig att åka till sjukhuset för jag hade fått en allergisk reaktion och måste stanna under observation. 

När jag kom på sjukhuset, så tog de mig direkt till akuten. 

Jag kommer ihåg att jag satte på mig en sjukhus dräkt, jag kommer ihåg frågor, maskiner som de kopplade mig till, ljudet av en hjärtmonitor. Jag kommer ihåg min högra hand som jag försökte ta av mig adrenalin masken från ansiktet med och en sjuksköterska vid min vänstra sida och att jag måste använda min sista krafter, viljestyrka, beslutsamhet, vad det nu var, för att få ut orden “inte bra”. Jag kommer ihåg att jag tänkte att jag föll, åt höger sida, men tydligen så låg jag ner hela tiden. Jag kommer ihåg någon som sa “hämta mamman, nu”. Jag kommer ihåg min mamma som sa “Oh, min gud”.  Jag kommer ihåg att min mamma höll mig i handen, men jag kommer inte ihåg att jag kände den fysiskt. 

Jag kommer ihåg känslan av att bli dragen baklänges, inte liggandes, jag satt upp.  Allt runt omkring mig var som ett grått töcken, som en tjock grå dimma, men med ett glänsande vitt ljus långt borta, ovanifrån (det är det enda sättet som jag kan beskriva det), det lyste ner och genom dimman.

Det fanns inga ljud. 

Det fanns inte heller längre någon rädsla, ingen mer smärta, jag var inte skräckslagen. Det var frid, mitt nirvana och jag var lycklig över att vara där. Jag har aldrig känt något liknande.  Jag kan fortfarande få den känslan idag.

Och sen kom jag tillbaka.   

Var någon medicin eller substans inblandad med potential att inverka på upplevelsen:      Nej         

Var upplevelsen svår att uttrycka i ord Nej 

Under upplevelsen, var det någon hotfull händelse på liv och död?      Nej      

 Hur var din nivå av medvetande och vaksamhet under upplevelsen?   100%

Var upplevelsen som en dröm i något fall?    Nej

Upplevde du separation av medvetandet från ditt kropp?  Osäker 

Beskriv ditt utseende bortsett från din kropp: Jag såg inte min kropp på avstånd, jag kände hela min kropp röra sig.

Vilka känslor hade du under upplevelsen?   I början skräck, rädsla, men sen lugn, frid, tillfredsställelse, lycksalighet. 

Hörde du något ovanligt ljud eller brus?         Nej

 Passerade du in i eller gick igenom en tunnel eller inhägnad?  Osäker.   Det fanns inga väggar.

 Såg du ett ljus?            Ja   Glänsande vitt ljus “ovanifrån” som jag såg där uppe.

 Träffade du eller såg några andra varelser?  Nej 

 Upplevde du upprepning av förflutna händelser från ditt liv?       Nej            Att familj, sanna vänner och hälsan är det enda som betyder något. 

 Hörde eller såg du något beträffande människor eller händelser under din upplevelse som kunde bevisas senare? Nej          

 Såg eller besökte du några härliga eller annars utmärkande platser eller dimensioner?      Osäker     Upplevelsen var vacker.

 Hade du någon känsla av förändring av tid eller rum?               Inget svar.             Vad är tiden?

 Gav din upplevelse dig någon speciell kännedom eller insikt?    Osäker                    Upplevelsen var speciell.

 Hade gränsen någon fysisk form?        Nej   

 Blev du medveten om framtida händelser?   Nej       

 Var du inblandad i eller medveten om ett beslut att återvända till din kropp?   Nej   

 Har du haft några psykiska, paranormala eller andra speciella gåvor efter upplevelsen som du inte hade före upplevelsen?  Nej       

 Har det inträffat några förändringar av åsikter eller tro efter upplevelsen?       Osäker   Det finns en annan dimension.

 Har upplevelsen påverkat dina förhållanden? VardagslivReligiösa vanor? Karriärval?  Mitt liv kommer aldrig att bli detsamma.  Jag kan inte göra, känna, se, tänka, smaka, leva på samma sätt.  Jag känner mig lyckosam, men samtidigt väldigt ensam. Jag vet ingen annan som haft samma upplevelse som mig, som känt vad jag känt.  Jag känner på ett annorlunda sätt än andra. Jag frågar mig själv varför jag kom tillbaka.  Vad är min mening med livet nu? 

 Har du delat upplevelsen med andra?        Jag delar inte med mig med alla.  En del tittar på mig konstigt, en del har gråtit, en var svartsjuk. Jag har förlorat vänner. 

Vilka känslor har du upplevt efter din upplevelse?  Mest en otrolig glädje, men sen finns det gånger som gör att jag känner skräcken, rädslan och ångesten som jag kände alldeles innan det hände.  Det ska vara normalt har jag hört.

 Vad var det bästa och det värsta med din upplevelse På det sätt den förändrade mitt liv, hur jag känner och tänker.

Finns det något mer som du skulle vilja tillägga med tanke på upplevelsen?  

 Har ditt liv förandrat specifikt hur ett resultat av ditt erfarenhet?  Ja    Jag kommer aldrig att ta livet för givet igen.  Jag uppskattar varje stund.  Det finns gånger som jag är förvirrad.   

Efterföljande ditt erfarenhet, har du haft något andra händelse i ditt liv, medikament eller substans vilket reproducerade något del av erfarenheten?    Nej        

 Har frågorna som ställts hittills och svaren Du lämnat korrekt och uttömmande återgett Din upplevelse? Osäker    Till en del, men jag ifrågasätter det själv varje dag.