NDERFs Hemsida NDU skildringar Skicka NDU

NDU Arkiv (2003)

Dessa NDUer, liksom alla andra vi offentliggör, kommer att publiceras på ett sätt som till fullo garanterar sekretess och skyddar upplevarens identitet, om så önskas. Vi tror inte att dessa ändringar kommer att påverka vår förståelse av NDUn. Vi tror att dessa ändringar är nödvändiga för NDERFs oförvitlighet.

290. Carlene W NDU 6/8/03 Original in English, translated by Maria Medan det här hände såg jag ett svart hål med en ljus cirkel som jag reste igenom. Jag kände en obeskrivbar känsla av fridfullhet.  Jag fortsatte igenom tunneln/ljus cirkeln.  Jag ville stanna för känslan av frid var så fulländig. På något sätt så visste jag att jag var i himlen, jag försökte se om min farmor och min dotter Becky var där. Det var de…och jag kände frid igen för jag visste att de var okej.
Visste att hon skulle se hennes döda farmor och dotter innan de blev återförenade.

289. Greeley C NDU 6/8/03 Original in English, translated by Maria. Plötsligt tittade jag ner på mig själv. Jag kunde se hela badrummet, men det var som om jag var uppe i vänstra hörnet av taket och tittade ner mot toaletten. Badrummet var inte så stort, så jag hade översikt över allt. Jag såg min kropp på toaletten. Den såg ut att vara ihopsjunken och lutade emot vänster sida. Helt plötsligt insåg jag att jag inte var kvar i min kropp och det gjorde ingenting. Jag kände inget mer än frid.
Början på en NDU

288. Deborah P NDU 6/8/03. Original in English, translated by Maria Jag kommer ihåg känslan av att bli dragen baklänges, inte liggandes, jag satt upp.  Allt runt omkring mig var som ett grått töcken, som en tjock grå dimma, men med ett glänsande vitt ljus långt borta, ovanifrån (det är det enda sättet som jag kan beskriva det), det lyste ner och genom dimman. Det fanns inga ljud.  Det fanns inte heller längre någon rädsla, ingen mer smärta, jag var inte skräckslagen. Det var frid, mitt nirvana och jag var lycklig över att vara där. Jag har aldrig känt något liknande.  Jag kan fortfarande få den känslan idag.
En allergisk reaktion som orsakade början på en NDU.

287. Guillermo NDU 5/31/03 Translated by Maria. VÅR FÖRSTA NDU SOM KOMMIT IN PÅ SPANSKA! NDU från Argentina, översatt av Rio En kort tid därefter såg jag min familj vänta på intensivvårds-avdelningen, som jag kan beskriva in i minsta detalj, däribland en skärm som separerade vänt-rummet från intensivvårds-avdelningen. Jag var på livsuppehållande i 12 timmar och under den tiden såg jag, som om det fanns djupt inne i en kupol, ett vitt ljus som skiftade i blått och som utstrålade energi strålar. Senare kommer jag ihåg en slags stuga där jag såg mina barn stå tillsammans, klädda i vita dräkter, som om de var på skolan.  Där blev jag välkomnad av en varelse som var klädd i obefläckatt vitt och som såg ut som min far som hade dött år innan jag opererades.  
NDU fran komplikationer fran en operation.

286. Richard B NDU 5/31/03. Original in English, translated by Maria När det varma gyllene skenet omringade mig, lät ljuden från de andra båtarna som den vackraste musik jag någonsin hört. Som om tusen mormon-körer och Philadelphia orkestrar spelade. Istället för att kämpa emot, satte jag hakan mot bröstet, höll mina händer emot sidan och började att behagligt sjunka ner i djupet. Det “gyllene skenet” blev till en “gyllene dimma” och höjdpunkter från mitt liv började passera inför mina stängda ögon.  Efter “filmen” slutat så började jag åka genom den gyllene tunneln och såg fram emot att möta skuggfigurerna på andra sidan, de som jag trodde var släktingar från länge sen.
NDU från en båt olycka

285. Susanna NDU 5/31/03. Original in English, translated by Maria Jag låg tvärs över sängen med benen hängade över kanten. Isen kändes där först. Sedan flyttade den sig uppför mina ben och när den kom till bröstet öppnades min säng och jag halkade ner genom en tunnel. Efter ett tag insåg jag att jag reste genom rymden. Jag visste på något sätt att jag åkte väldigt snabbt på grund av hur stjärnorna rörde sig. Jag åkte över ett orange/rött sken och jag tänkte “om det är sant som de kristna säger, så är jag på väg till helvetet och borde börja vara rädd”.  Men det fanns bara fred i universum och rädsla hörde inte hemma.  Jag kommer inte ihåg att jag var tillsammans med någon, kom fram någonstans eller att jag talade med någon. Jag kommer ihåg att mina tankar hade en röst.  
NDU från självmord

284. John H NDU 5/31/03. Original in English, translated by Maria Fann jag mig fortfarande kvar i sätet, men utanför flygplanet, på vänster sida, i ett rum som var starkt belyst. Det hade draperier runtom väggarna från golv till tak, sätet verkade vara på en liten plattform med två trappsteg som gick ner till golvet. Tvärs över rummet till vänster fanns det några trappsteg som ledde upp bakom draperierna, vilket jag antog gick utanför rummet. Allt ljus kom från den här punkten och det var mycket starkare bakom den draperade “ingången”. 
NDE ombord på ett flygplan.

283. Pozy M NDU 5/27/03. Original in English, translated by Maria När mina fötter kände botten visste jag att jag inte skulle överleva. Ögonblicket som jag tänkte det kände jag mig väldigt varm och fridfull. Jag kände ingenting annat. Jag mådde bara bra. Helt plötsligt såg jag en film som visade hela mitt liv. Alla negativa och dåliga delar av mitt liv kunde jag nu känna i djupet av min själ. Jag skämdes väldigt mycket över vad jag såg. Sedan såg jag en tunnel med ett starkt ljus på slutet. Ljuset var så kärleksfullt och var väldigt starkt, så starkt att mina ögon gjorde ont. En hel del människor kom från det här ljuset.  Jag hörde en röst som frågade mig om jag var säker på att jag gjort allt som jag skulle med mitt liv.  Jag kände fortfarande den här fruktansvärda skammen och svarade “jag tror inte det”.  Rösten svarade “gå tillbaka då och slutför ditt arbete!”
Upplevelse från barn som drunknat.

282. Emily's Son's NDU 5/14/03 Original in English, translated by Maria Min son blev överkörd av en bil (Lincoln Continental) när han var 6 år gammal.  Han har även blödarsjuka.  Jag lyfte upp honom från motorvägen och det fanns inga tecken till liv i honom. Under en lång stund gav jag honom mun-mot-mun metoden. Han är mitt enda barn och jag lever bara för honom. Efter en väldigt lång tid gått, fortfarande med inga livstecken, lade jag ner honom på marken och tappade sen kontrollen. Jag skrek till Gud att inte ta min baby. Då såg jag hur livet kom tillbaka till min son. Ett par månader senare sa han till mig att han varit ovanför mig när jag gav honom mun-mot-mun metoden.  Han talade också om vad som hände under tiden som jag trodde att han var död. Han förlorade inget blod heller. Han föddes med blödarsjuka. Jag tackar Gud varje dag att han gav mig honom åter.  Han är 22 år gammal nu.
Kort och inspirerande berättelse.

281. VF NDU 5/13/03 Original in English, translated by Maria Jag kommer ihåg att jag befann mig utanför min kropp och tittade ner på alla blinkande ljus och rörelserna från de som försökte rädda våra liv. Jag såg chauffören och kunde höra hur hon spottade blod.  Jag såg hur de vände på hennes huvud så hon inte skulle andas in allt blod.  Jag såg blod komma från hennes öron och hörde hur dom skar upp hennes huvud på sjukhuset medan jag väntade utanför operations rummet.  Jag såg även min egen kropp som låg på gatan och kommer ihåg att jag var förvirrad över vad jag skulle göra.
Början på en NDU, tillsammans med en utanför kroppen upplevelse, medan hon såg allt som hände henne när de försökte återuppliva henne.

280. Chet W NDU 5/12/03 Original in English, translated by Maria Under tiden så stötte doktorn på åtskilliga arteriella områden som kollapsat och han skulle ha gett upp om inte jag hade sagt “titta på det här”.  Jag hjälpte honom.  Jag tror att jag talade till honom på telepatisk väg, men doktorn sa att jag pratade med honom. Doktorn konfronterade mig senare och sa att han hade aldrig haft en patient som talat med honom genom en sådan operation, det här skrämde honom mycket och han sa till min fru att han inte ville att det skulle hända igen (ingen kan förklara hur jag bara kunde prata med doktorn).  Hur som helst, sajag “titta på det här” fyra olika gånger vid varje svårighet han stötte på.
Denna NDU’er var så orolig över doktorn att han stannade kvar för att hjälpa honom igenom operationen som förde honom tillbaka!

279. Dona S NDU 5/12/03 Original in English, translated by Maria. Jag kan komma ihåg varje ord klart och tydligt precis som om det just hänt, istället för 40 år sedan. De verkade förvånade att jag var där och en sa om och om igen: “Men det är inte hennes tid”. Jag kommer ihåg att jag kände mig generad över att de inte riktigt visste vad de skulle göra med mig.  Jag visste faktiskt inte var jag var för någonstans och tänkte inte på att fråga.  Till slut bestämde de att jag skulle vara den som avgjorde vad jag skulle göra. Jag blev uppmanad att jag kunde stanna eller gå tillbaka.  Jag frågade hur jag kunde gå tillbaka och de svarade att jag skulle fortsätta “hålla fast” Men, om jag ville stanna kvar skulle jag bara koppla av och så skulle jag vara med dem.
NDU under loppet av en astma attack.  

278. David B NDU 5/10/03 Original in English, translated by Maria.Långsamt lade jag märke till ett ljus omkring mig som blev starkare och starkare.  Jag kunde inte känna min kropp längre, jag kunde uppfatta var den var, men jag var inte kvar i den. Jag började också att bli varmare och känna mig mer lugn.  Jag kände mig dragen till en ljusare del av ljuset. Jag kunde inte stå emot, det kändes naturligt och bekant. En välkomnande känsla av att kommit hem samt en otrolig känsla av kärlek kom över mig. Jag kände mig så lycklig, lugn och älskad. Min fysiska kropp var borta, jag var på väg att bli ett ljus utan form.  Jag dömde inte det här utan accepterade min förändring för den var så naturlig. 
Det här är en välskriven berättelse som innehåller en imponerande beskrivning av hans NDU, men det mest framträdande är beskrivningen om integrationen och den andliga förändringen från NDU'n.

277. Annick NDU 5/10/03 Original in English, translated by Maria. Suddenly, all I saw was light. Not bright light, but soft, comforting light. I don't know how to explain it, like I said, it it too big for words : there was a peace coming over me. Rest, peace in it's greatest form. No worries, no problems, no bad feelings, no black thoughts. Only peace. Bigger than when you're in love, greater than when you hold your child for the first time, more beautiful than anyone can imagine. Only peace and rest and happiness. Nothing else. And I saw a woman. Beautiful, with a light blue long dress. Charming. At that time, I realized I was dead, or out of my body anyway. All I could think was : "ok, I saw my daughter. She is great, she's beautiful. She is healthy. I am gone now. she will be all right". 
NDE from child birth and surgery complications.

276. Brooks B NDU 5/10/03 Original in English, translated by Maria. Plötsligt tog all kraft slut, jag kunde inte simma ett simtag till så jag fick panik.  Jag kunde inte se hur nära jag var bassängkanten för jag hade vatten i ögonen och jag kunde inte ropa på hjälp heller. Jag kommer ihåg att jag medvetet lyfte armen över huvudet i hopp om att någon skulle se mig, vilket hände så småningom. Emellertid, innan jag blev uppdragen ur poolen fick jag klarhet om hur mycket trubbel jag hamnat i och helt plötsligt inför mitt inre öga såg jag rubriker från en väldigt gammal tidning med nyheter om min drunkning. Sen såg jag en scen som kanske hänt före eller strax efter sekelskiftet. 
Barn som drunknade, där livs genomgången var en drunkning i ett tidigare liv.

275. John C NDU 4/17/03 Original in English, translated by Maria. Sen var det något som tvingade mig att fråga om reinkarnation förekom och om det gjorde det, var jag reinkarnerad och vem var jag? Jesus svarade mig att det fanns och att jag var reinkarnerad, men att det inte var det som var viktigt. Sen frågade jag av någon anledning om jag var Jim Morrison, sångaren från The Doors.  Det är något som jag tycker är konstigt nu, för jag hade väldigt lite kunskap om honom innan NDU'n.  När jag blickar tillbaka så verkar det som om tankarna blev placerade i mitt medvetande att fråga Jesus, så att han kunde svara.  Han svarade ja, men att det inte var viktigt för reinkarnation är inte som vi uppfattar.
Det här är en måste läsa!  I sin NDU såg han Jesus och fick veta om reinkarnation.  Häpnadsvackande analogi med Jim Morrison och själsfränder.

274. Mik M NDU 4/26/03 Original in English, translated by Maria. Jag hade en NDU, en upplevelse utanför kroppen, när min tävlingsmotorcykel kraschade mot en bergsrygg. Jag kommer ihåg att mitt medvetande svävade högt ovanför olycksplatsen och såg min kropp som låg och spretade på marken bredvid motorcykeln, som låg på sidan. Jag såg folk som kom upp och tittade medan ambulansen kom körande.  Sen var jag omedelbart tillbaka i min kropp och tittade upp på ambulanspersonalen som frågade mig "kan du höra mig...rör dig inte...vart gör det ont?"
En kort NDU

273. Marsha B NDU 4/17/03 Original in English, translated by Maria. Under den perioden, såg jag allt som hände på intensivvårdsavdelningen.  Jag talade om för alla doktorerna och sjuksköterskorna att jag var okej, men ingen av dom hörde mig. Jag berättade för dom minut för minut vad som hände i rummet. Min gamla familjedoktor sa "jag har haft många patienter som dött, men ingen av dom har kommit tillbaka och berättat vad som hände medan dom var kliniskt döda".
En väldigt hängiven kristen som hade en NDU från ett epileptisk anfall.

272. Maria D NDU 4/17/03 Original in English, translated by Maria. Då helt plötsligt var jag inte där langre, jag åkte ner mitt igenom en jättestor tunnel, som verkade vara belyst innifrån väggarna.  Jag märkte att jag förflyttade mig för tunnelns väggar hade en sorts spiral effekt.  Jag kommer ihåg att jag tänkte hur vackert det var och blev förvånad över hur jag kunde hänga kvar i luften och flyga så snabbt genom mitten av den här valdiga saken. När jag åkte igenom den, så började jag glömma bort mitt liv och familj och jag blev uppskrämd och orolig över det. Det plågar mig än idag. Sen slutade jag att röra på mig och verkade sväva istället och jag blev medveten om en annan person eller väsen som fanns bredvid mig.  Den hade en genomskinlig form och var mer som en stor vit lysande energi form.
En hel del funderingar i svaren till frågeformuläret och det gör det till bra läsning.  NDU från att blivit överkord av en bil - två gånger.

271. Gracie T NDU 4/17/03 Original in English, translated by Maria. Den tredje gången så kämpade jag inte längre.  Jag tänkte "det är slut...jag kommer inte hem".  Jag lät mig själv virvla bort.  Jag såg mörker, men kände mig fridfull och inte alls rädd...nästan som om jag var i en djup sömn.  Min man var i rummet och han såg hur dom gav mig sprutor och körde in mig fort på akutvagnen.  Sen såg jag sjuksköterskans ansikte, hon sa "du klarar dig baby...stanna hos oss".  Först var jag besviken, jag tänkte "varför väcker den här kvinnan mig"? Omdelbart kände jag att jag blivit given ett jobb att fullborda eller en uppgift att utföra, men jag kan inte säga dig vad det var.
Det här är en ny NDU som hände 2/18/03.  Det är en en del förvirring medan hon försöker integrera upplevelsen med hennes nya insikter.  Ӓven hennes personliga liv förändrades drastiskt - vilket är väldigt typiskt för många som har en NDU.

270. Brazilian NDU 4/17/03 Original in English, translated by Maria. Han märkte att själen lämnade kroppen; han mötte en avliden präst, vid namn Fader Pio, som han hört mycket om och som kom från samma Italienska stad som han var född i, han mötte en målare som målade tavlor, han flög över sin hemstad i Italien och såg hur praktfullt det var (han var i San Paulo, Brasilien) och sen flög han över sina lilla bondgård och såg hur praktfullt det var.  Han älskade verkligen sin lilla bondgård och hade planterat ett mandel träd där många år tidigare, men det hade aldrig burit frukt.  Det var sterilt. Medan han upplevde sin NDU så flög han över trädet och beundrade dess skönhet.
Efter NDUn blomstrar mandel trädet!  Andra delen av berättelsen innehåller en Efter Döden Kommunikation med Fader Pio.

269. Bonnie B NDU 4/17/03 Original in English, translated by Maria. Det var ett grönt ljus, inte vitt - Grönt!  Jag föll emot det. Då var det något som grep tag i mig bakifrån.  Jag visste inte vad det var, men något var det.  Jag visste inte vad som var på gång, men jag hade inteont även fast jag just gjort illa mig ordentligt.  Jag var väldigt bestämd med att jag ville komma tillbaka.   
Tonåring i en bil olycka

268. Brian L NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Jag fortsatte att sväva högre tills jag började höra sånger och glad musik. Efter en liten stund såg jag ett litet vitt ljus framför mig. Jag började åka emot det här ljuset.  Det blev mer och mer lysande och större. När jag kom närmare ljuset så började jag höra en röst. Det var en röst jag aldrig hört förut, den var stark men vänlig.  Det starka ljuset påminde mig nästan som om jag var på väg emot solen. 
Den här NDU är ovanlig för han var rädd för varelserna på andra sidan eftersom han blivit tillsagd på jorden att aldrig prata med främlingar.  Livs genomgången bestog av en framtida förutsägelse om hans liv och skuggvarelsen blev arg.  I positiva NDUn så brukar barn omfamna ljus varelsen och vilja stanna kvar på andra sidan. Dom brukar ha en retrospektiv livs genomgång och varelserna är alltid kärleksfulla och blir aldrig arga.  

267. Beverly H NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Under den här drunknings olyckan så blev jag mer och mer yr och förvirrad och jag tror att det hjälpte mig att lämna kroppen lättare. Just när jag började att lämna kroppen kom jag ihåg ett annat liv där jag också drunknat och jag hade ett intensivt minne av den drunkningsepisoden från en hurrikan år 1860. Jag kom ihåg att jag var en ljust färgad svart kvinna på väg till Jamaica för att besöka familj eller för någon affärs sak...  När det här ljudet började ta med mig uppåt så kom en röst till mig och sa att "Du håller på att drunkna i  fel liv..."
Livs genomgång från tidigare liv i denna NDU från drunkningsolycka  

266. Daisy M NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Jag kommer ihåg att jag svävade ovanför och såg dom använda hjärtfibrallatorn på mitt bröst och såg från ovan hur doktorerna läste av EKG maskinen. Jag kommer ihåg att sjuksköterskorna gjorde “saker” på mig, men jag såg också tunneln med ljuset och vem kommer ut ur den om inte min bror och syster som jag älskade så mycket och hade förlorat 1970.  Dom var så lyckliga över att se mig och jag dem.  Jag hade drömt om dom ständigt i flera år (min syster hade omkommit i en bil/tåg olycka och min bror dog av cancer 6 månader senare och jag saknade dom fruktansvärt mycket). Vi kramades och höll händer och dom bad mig att komma med dom.
NDU från komplikationer av operation

265. Jim K NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Mitt nästa minne är att jag tittar ner på framsidan av mitt hus.  Jag kommer ihåg att jag såg snön på taket och att jag såg framsidan och ena sidan på huset, som om jag var ungefär 3 meter uppe i luften och 3 meter från huset.  Jag kommer ihåg att allt såg blått ut, som om jag hade blå solglasögon på mig. Jag såg också pojken som var med mig, komma springande på min garageinfart, bankade på dörren och fortsatte sen att springa.  Jag kommer ihåg att jag var frustrerad eftersom jag försökte ropa på honom att hämta min mamma, men han kunde inte höra mig.
Barn NDU (3 år gammal) från att drunkna

264.5. Lynn M NDU 737 4/6/03 Original in English, translated by Maria Helt plötsligt så var jag i Gud's närvaro och jag fick höra att jag inte skulle vara rädd för jag var okej. Och på en gång så var all rädsla borta och jag visste att jag var okej. Jag kommer ihåg många andra personer som var där, några kände jag igen och andra inte, fast jag var medveten om att jag kände dem alla. Det är omöjligt att förklara Guds kärlek till oss.  Ingen skulle frivilligt lämna Gud.  Jag längtar efter att återvanda.
NDU från operation

264. Lynn M NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Ja, jag hade känslan av fri vilja, men att komma tillbaka, varför?  Jag ville veta mycket och komma ihåg, så fort jag tänkte på en fråga så blixtrade svaret tillbaks, som Varför är vi här?  För att ha erfarenhet av jorden.  För att vidarebefodra; på den skalan av polaritet så kan jag säga att jag älskar dig eller att jag hatar dig. Allt handlar om skalan av upplevelsen. Vår planet jorden genomgår en energi förändring, likaså vi och allt liv på planeten. Jorden har en kristallklar struktur omkring sig. Som den jag var i, den snurrade så fort att det verkade vara en gyllene sfär som omringade den, som ett ljus som höll den hel. Det var stora vågor eller bubblande huvudsakligen runt området i mellan östern, också runt Afrika.
NDU från en astma attack

263. Chris R NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Det kändes som jag svävade på en flytring på en solbelyst sjö, alldeles omgiven av glittrande reflektioner – som såg ut som diamanter.  Äkta känsla av frid, ro, lycka.  Sen hörde jag svagt mitt namn och en fick lätt tryck känsla över bröstet.  Jag svarade motvilligt och vaknade på akuten och slocknade igen omedelbart.
NDU från koldioxid förgiftning

262. NDU-Like James B Själsfrände Förhållande 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Tanken slog mig att vi är alla sammanlänkade, vi är alla en, en del av en jättestor plan. Vi är alla anknytna andligen. Wow, tänkte jag!!  Då sa han till mig att jag måste gå tillbaka därför att det fanns folk som behövde mig. Han sa åt mig att vänta på lilla Pebbels, och att han gav henne till mig innan vi kom till jorden. Att vi var placerade på jorden samma dag.  Han sa åt mig att hon var min själfrände och att hon skulle komma snart. Han sa också åt mig att vänta ett par dagar och sen skulle jag få ett brev på posten från  människorna som orsakat mig så mycket smärta.
Det här är en NDU liknande händelse där han fick reda på att han skulle möta sin själsfrände. Han mötte henne precis på det sättet.  Han kom även tillbaka med unika paranormala gåvor.

261. Asim F NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Islamisk NDU Sen kommer jag ihåg en skön sensation av att jag flöt, som om min kropp svävade i vatten.  Mina rörelser var långsamma och jag kommer ihåg en mängd klart belysta föremål som verkade vara några slags gestalter.  Dom passerade mig väldigt snabbt och jag hade inte möjlighet att känna igen några ansikten eller även ta mig en titt på dom. Det verkade som jag erinrade mig min livs-historia men jag är inte säker längre.  Det tycktes som om jag svävade länge på detta vis, sen började jag höra ljud och insåg att jag vaknade upp.
NDU som inte skiljer sig mycket fran vasterlandska NDU

260. Tomy T NDU 4/6/03. Original in English, translated by Maria. Jag följde stigen mot bron.  Det var en välvd trä bro ungefär 3 meter lång och 1.5 meter bred. Den hade ett hand räcke på båda sidorna.  När jag kommit 15 meter från bron så lade jag märke till en gestalt, klädd i bländande vitt, som kom gående emot mig.  När jag kom till slutet av bron var gestalten 10 meter från andra sidan av bron och den stannade och tittade up på mig.  Det var min farfar som dog 1966.  Jag kände sådan värme och frid och ville inte gå därifrån och jag började gå emot honom för jag var så lycklig över att se honom igen.  När han vände för att gå därifrån klev jag på bron och slog i en osynlig barriär och kunde inte gå längre.
NDU från elektrisk stöt

259. Kim G NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria Jag insåg att jag inte var kvar i min kropp utan verkade vara på en plats som är parallell med vår.  När jag hoppade in i detta parallella universum så kunde jag vara på en plats men iaktta språket på sjukvårdarna som försökte på olika sätt att få mig att reagera.  Jag var på en plats som hade obegränsat ljus. Det fanns inga riktmärken.  Det här ljuset var vitt och all omfattande. Min kropp var helt uppslukad av ljuset.  Det kändes som jag var omrringad av människor.   Några som jag kände, andra som jag inte kände.  En röst, som jag inte kände igen, talade till mig. Medan dom pratade kände jag att min kropp begav sig av, medan min själ fanns kvar.   Jag kände mig mer fridfull och tillfredsställd än vad jag gjort i hela mitt liv. 
NDU från en allergisk reaktion

258. Mary M NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Jag kommer ihåg att jag svävade ovanför operations teatern och lyssnade på doktorerna som samtalade om det faktum att jag var i alla fall död och att dom skulle prova den har nya tekninken för medicinskt främjande.  Samtidigt så kunde jag känna en dragande förnimmelse och rummet fylldes med ett underbart varmt ljus och när min kropp drev emot ljuset såg jag fortfarande läkarlaget som arbetade på min kropp.   Ju närmare jag kom till ljuset så kändes det varmt och fridfullt och jag kunde höra dämpade röster och musik.
NDU under operation

257. Wayne J NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Det kändes som en kraft drev mig emot himmelen men det kändes fortfarande som det var helt normalt. Nästa sak jag kommer ihåg är att jag passerade månen och undrade varför den inte var en platt skiva.  Jag kunde lätt se att den var en glob, med många kratrar. Senare i livet tyckte jag det här var väldigt konstigt för jag hade inget sätt att veta det här vid 5 års ålder år 1957.  Sedan började jag färdas utåt i solsystemet i en utomordentligt hög hastighet. I nästa stund upplever jag att jag sitter upp i min säng, helt genomblöt och ropar på min mor.
Barn NDU från lunginflammation

256. Todd R NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. Jag blev följd av en röst som repeterade mina egna ord och andras från mitt förflutna. Jag kände hur bilen rörde sig under mig och såg det tittandes ner uppifrån skyn. Jag såg och hörde en konstig luftström och ljud som inte kom från det som hände framför mina ögon. Alldeles innan jag var tillbaka i bilen tillsammans med min vän, som satt på passagerarplatsen, så blev jag tillfrågad av en person, vars bild var suddig, “vill du återvända?”.
Bilolycka, men bilen var avledd och ingen skadad.

255. Joseph J NDU 4/6/03 Original in English, translated by Maria. När ängeln som höll min hand sa till mig: "Du ar inte färdig här!" Han tog med mig till ett ställe som jag bara kan beskriva som Ljus och Ljud, och med en känsla av Kärlek som om jag vilade i min mors armar. Vissheten om att jag var trygg gjorde att jag ville stanna här!  Ängeln sa till mig att "Du är inte färdig här, du måste gå tillbaka!"
NDU från att bli krossad.

254. Sandy A FDE 4/6/03 Original in English, translated by John S Jag klev upp på en stol för att ställa något på en hög hylla (som jag gjorde varje kväll) och när jag skulle kliva ner igen halkade jag till. Jag trodde att en av stängerna skulle tränga rakt igenom mig och jag var säker på att jag skulle dö. Jag såg en man (ett slags fadersfigur, även om min pappa fortfarande levde då) som stod bredvid en enormt stor skärm som på en tv-apparat. Jag fick se mitt liv på denna skärm – det var inte som en film – det var mer som en bild efter en annan men det var hundratals bilder i en eller två sekunder. Fadersfiguren talade om för mig att mitt liv inte var slut än, att jag inte hade levt tillräckligt länge, och därefter var upplevelsen över.
Rädsla för döden-upplevelse.

253. Roger C NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S Jag kom till en mörk plats och jag hade ingenting i närheten men jag var inte rädd, det var verkligen fridfullt där. Därefter började jag se en film om mitt liv som inleddes nästan från när jag var en bebis och fortsatte till nutid… Det var så verkligt! Jag såg mig själv fast det var bättre än en film i 3D eftersom jag också kunde känna de personers känslor som jag hade haft att göra med. Jag kände de bra och dåliga känslor som jag hade fått dem att erfara. Men jag kunde även se att ju fler bra känslor som de erfor på grund av mig desto mer ökade mina förtjänster (Karma), och de dåliga gjorde att en del av dessa minskade… Precis som på ett bankkonto fast här var det som ett Karma-konto som jag upplevde det. Ju mer jag kunde få av detta desto mer tillträde fick jag till en bättre nivå eller bättre plats någonstans. Det var den kunskap jag hade då.
Det här är en otrolig NDU! Han interagerade med ljuset, kände den stora kärleken, och fick utforska andra planeter – en som befann sig på en högre utvecklingsnivå och en som hade en lägre evolutionär nivå än vår planet!

252. Edward B NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S De fruktansvärda plågor som drabbade dem i ”Helvetet” var långt värre än den eld och svavel som man brukar predika om. Det var något som liknade att tillbringa evigheten tillsammans med sådana som skulle skada andra på samma sätt som en själv, eller omvänt evig ensamhet för dem som i brist på ett bättre uttryck skulle ”skinna” andra. Det märkliga med denna mörka plats var att det var en plats (och ingen plats på samma gång) som man kom till på grund av en själv. Ingen annan hade skickat en dit förutom en själv, och på samma sätt kunde bara en själv komma därifrån. Evigheten verkade vara mer av hur en själv önskade att den skulle vara. Även om Helvetet hade många invånare, miljontals själar, så utgjorde det bara en mycket liten del i det totala invånarantalet i livet efter detta.
En häpnadsväckande åsyn av helvetet!

251. AnnMarie F NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S Medan jag befann mig i Hans närhet kände jag en sådan obeskrivlig kärlek, värme, acceptans, tålamod, tolerans, frid, lugn och stillhet. Som du kan ana – med alla dessa adjektiv, så kan dess under inte beskrivas på något sätt för att förklara djupet i det hela. Bilder och syn var inte nödvändiga. Förståelse och kärlek var allt som betydde något. Dessutom, medan jag var i Hans närvaro kände jag att jag hade all kunskap om universum. Allt, frågor blev besvarade och blev fullkomligt klargjorda. Vi kommunicerade helt fritt, utan ord, men klart och tydligt och mer koncist än något samtal jag någonsin har haft. Jag kände ingen oro över den här världen.
Tonåring som träffades av blixten.

250. Patty J NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S Jag kände mig oskuldsfull som ett barn, jag hade inget minne av någon familj eller av jorden. På avstånd såg jag ett ljus komma emot mig, så litet men det var så intressant, för det var det enda ljuset där. Jag kände det som att jag färdades väldigt snabbt emot det men jag var inte rädd. Jag hörde ett svagt surrande läte och jag ansträngde mig för att höra vad det var… Jag hörde mitt förnamn. Sedan kom jag ihåg min mamma och min fästman, för han och jag skulle åka till Georgia för att gifta oss. Jag visste att det skulle göra min mamma upprörd att jag hade dött före henne och att hon behövde mig. Jag minns att jag sa, liksom inne i mitt huvud: ”Jag kan inte gå, Herre.” Då hörde jag en stark men mild röst som sa: ”Låt gå då”, men det lät som att rösten önskade att jag istället hade beslutat mig för att gå vidare.
NDU i samband med en bilolycka

249. Randy K NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S Jag måste ha svimmat som vanligt, men den här gången flöt jag ut ur min kropp och svävade ungefär tre meter ovanför mina två bröder och en vän. Jag minns att de fnittrade och skrattade åt mig (min kropp) och jag blev jättearg över att de gjorde det. Vid det tillfället tänkte jag inte ens på att det som hände mig var konstigt eller ovanligt. Jag hade bara en känsla av ”total kärlek” runt omkring mig och jag mådde så bra som jag aldrig hade gjort tidigare.
Barn-NDU

248. Matt M NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S Jag kunde från ovan se hur bilen snabbt körde mig till sjukhuset (jag flöt omkring bredvid bilen ungefär tre meter ovanför vägen). Jag kunde se mig själv i bilens baksäte. Därefter kommer jag ihåg att jag såg min egen operation. Vid det här laget kunde jag inte förstå min upplevelse. Då jag bara var sex år gammal visste jag inte hur jag skulle beskriva det jag såg och kände. Kort tid efteråt märkte jag att jag kunde se energin i vissa föremål, och än idag kan jag känna den molekylära uppsättningen av saker och ting.
Barn-NDU

247. Anna M NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S Jag opererades när något gick fel, jag ”ploppade” ut från min kropp och möttes av ett klart ljus. Detta ljus gav mig kravlös Kärlek, och förklarade att jag måste återvända då jag hade tre barn att uppfostra. Utan några ord berättade Ljuset om många av världens mysterier. Det finns ingen himmel eller helvete, det finns bara erfarenheten. Inte heller gott eller ont! Jag hade blivit lärd fel av Religionen, och jag måste återvända för att finna sanningen! Jag visste ingenting om reinkarnation och karma, och Andevärlden skulle lära mig att göra det på rätt sätt! Jag hade ännu inte ”Bemästrat” mig själv.
NDU på grund av komplikationer vid en operation.

246. Barbara R NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S Jag är inte helt säker på att jag hade en ut ur kroppen-upplevelse. Jag hade bara den här känslan av att jag såg mig själv rullas ner längs sjukhuskorridoren. När jag vaknade upp hade jag känslan av att jag hade varit på någon plats som var varm och trygg.
Här berättas om de inledande stadierna i en NDU.

245. Nanette F NDU 4/2/03 Original in English, translated by John S Jag vaknade upp i vad jag tror var en båt eller ett flygplan och där var en ung man sim satt bredvid mig. Jag låg i en säng. Jag har aldrig sett den här mannen tidigare men han log emot mig på ett sätt som fick mig att känna mig lättad. Jag frågade honom om jag var döende och han svarade Nej. Han talade om att jag hade en lång resa framför mig och att han var där för att hålla mig sällskap under tiden. När jag försökte prata med de andra människorna som var där så fick jag inget svar ifrån dem. Det var som att jag var osynlig för dem. Mannen som var med mig sa att han var den ende som var tillåten att prata med mig. Vi talade inte mycket men det var tryggt att ha honom hos sig. Han gav mig vatten och mat när jag behövde det.
Hon höll på att kvävas genom att hon satte i halsen. Upplevelsen verkade vara i månader istället för de fem dagar som hon var på intensiven.

244. Brian S NDU 3/28/03 Original in English, translated by John S På himlen var emellertid mitt liv. Det var som att se det på en filmduk (en bred filmduk), i färg, på en video som hade fastnat på snabbspolning, fast snarare än att enbart se det så KÄNDE jag det som om jag var i livet och samtidigt ”stod” tillsammans med Lisa och Susan. Livet spelades bokstavligen upp från min födelse till min ”död”. Vid slutet av denna livsscen blev jag inte utlämnad tillsammans med någon som sa: ”Du har syndat!, du är en syndare!, du har gjort det och det och det, det var dåligt och går emot de tio budorden!” Istället fick jag själv bilda mig en uppfattning av livet. Inte så mycket i termer av ”jag var en dålig människa, bra människa”, utan snarare ”det var ett bra liv”, så objektivt som om jag kommenterade en maträtt eller fullbordandet av ett projekt som jag var särskilt nöjd med.
Detta är en fantastisk upplevelse att läsa om. Så mycket av den berättas som om det vore självklart! Man kan inte låta bli att undra om det väsen som han inte kan se egentligen var det barn som han sa att han måste komma tillbaka till som en del av hans livsuppgift.

243. Barry W NDU 3/28/03 Original in English, translated by John S Min egen uppenbarelse verkade också vara sammansatt av ljus, och jag lade märke till att mitt ljus hade förmågan att nå vart jag än ville och vilket medvetande av ljusstråle jag valde att rikta min uppmärksamhet på, jag kunde färdas ner på ett ögonblick. Jag gjorde det och hamnade i en blomsterbutik. Det jag fann oerhört fascinerande var att jag kunde uppleva var och en av blommorna på en och samma gång, och oavsett vart jag än färdades så var jag alltid i alltings centrum!
Fantastisk beskrivning av medvetandet och en intensiv doft.

242. Nan A NDU 3/28/03 Original in English, translated by John S När vi kom mycket nära ljuset såg jag tiotusentals varelser klädda i vita dräkter, alla var vända mot Ljuset och sjöng sånger vars like jag aldrig hade hört förut. De tjänade Ljuset och ”sjöng” uppenbarligen lovsånger till Ljuset. Ljuset var fyllt av den mest utomordentliga, överväldigande och obeskrivliga känsla av KÄRLEK. Sedan kom jag alldeles framför Ljuset och Ljuset talade med en mans stämma, stadig och direkt, och sa bara: ”Återvänd!” Jag var väldigt uppstudsig och sa till Ljuset: ”Hör du du. Vad menar du? Jag vill stanna här!” Då talade Ljuset igen och sa: ”Återvänd! Du har mycket att lära.”
Hon var inte alls glad över att återvända till jorden.

241. Hal B NDU 3/28/03 Original in English, translated by John S På andra eller tredje dagen upplevde jag en förändring i mitt medvetande. Jag var inte längre rädd eller kände mig obehaglig till mods. Jag var utanför min kropp, som att vara flera våningar ovanför min säng men ändå kunna se allting i rummet detaljerat och kristallklart. Jag minns att jag liksom befann mig vid ett vägskäl, ännu i tron att detta var ett slags dröm, och mitt medvetande liksom skapade en bild för något som jag inte riktigt begrep. Vid detta vägskäl visste jag att jag måste göra ett val. Till höger var döden och den tydliga känslan av en väldigt annorlunda värld än jag någonsin skulle ha kunnat förvänta mig. Till vänster fanns en väg tillbaka till min kropp.
Tonårs-NDU där han återvände för sin pappas skull.

240. Bobbi P NDU 3/28/03 Original in English, translated by John S Jag såg en videofilm om mitt liv som om någon hade spelat in den. Jag tittade på den och såg många människor, platser och saker ur mitt liv, och den började med sådant som jag visste hade inträffat. Det var underbart. Videon var i svart-vit men allt annat i den var fortfarande grått. Jag ville se färger igen och när jag gjorde det så var det fantastiskt!! Jag såg färger som jag aldrig skulle kunna beskriva. En röd färg som jag aldrig kommer att glömma. Sedan syner av saker och ting som var så verkliga. Syner av människor och händelser som jag kunde se närmare på. Det var så underbart där jag var, jag ville stanna kvar, men jag visste att jag måste återvända.
NDU på grund av en stroke.

239. Megan M NDU 3/28/03 Original in English, translated by John S I nästa ögonblick befann jag mig på en plats, en trädgård med den mest otroliga uppsättning av fantastiskt färgrika blommor, där jag mötte min mamma som var avliden och en annan person som jag inte kände igen, och den värme och frid som jag kände hade jag bara upplevt en gång tidigare under en meditation. Där var en känsla av tidlöshet och trygghet som jag inte kan förklara, men jag minns att när jag kom tillbaka hit så ville jag så förtvivlat gärna återvända till den där platsen.
Blev medvetslös under dialys.

238. Allen P NDU 3/28/03 Original in English, translated by John S Jag såg mig själv på operationsbordet. Jag befann mig ungefär 15 till 20 meter utanför mig själv. Det fanns inga golv, inget tak, inga väggar, och medan jag satt där kunde jag se vad jag tror var min syster som kom gående från andra sidan och gick fram till mig på bordet från cirka tolv meters håll. Vi var båda klädda i vita rockar. När hon kom fram till mig där jag låg på operationsbordet återvände jag till min kropp för jag såg henne framför mig på bordet. Hon klappade mig på knäet och sa att allting kommer att bli bra.
Barn-NDU i samband med operation.

237. Mosher C NDU
3/25/03 Original in English, translated by John Jag for i hög hastighet ner (eller upp) igenom en tunnel av ljud och ljus och kom till sist fram till ljuset i slutet av tunneln där jag möttes av tre vackra människor som talade om för mig att de hade kommit för att hjälpa mig över. Bakom dem kunde jag se fantastiskt vackra, ljuvliga blommor och gröna ängar. Jag svarade att jag inte kunde gå in där, och de log och sa att alla kom dit – på vilket jag frågade: även jag? Om det är på det sättet så måste jag återvända och berätta det för alla. Då log de och sa att ingen skulle tro mig. Mitt svar på det var: Oh ja, det kommer de att göra.
NDU under en förlossning.

236. Arnie R NDU 3/25/03 Original in English, translated by John Det följande är svårt, och kan bara beskrivas som total eufori. Innan jag vaknade upp efter operationen var jag medveten om att jag var omsluten av ett klart ljus som inte var bländande… det var helt enkelt fullkomligt. Jag upplevde en eufori som var så intensiv att jag endast kan jämföra den med en orgasm, förutom det att den inte alls var sexuell, och det förekom ingen klimax. Fastän känslan var så intensiv och härlig så var den inte för mycket och upprätthöll ett bestående, levande intryck av intensitet som man ville skulle vara för alltid.
Fantastisk upplevelse från ovan (genom en UKU)!

235. Jim C NDU 3/25/03 Original in English, translated by John S Varelsen hos mig fick mig att betrakta mig själv där jag låg på sjukhussängen via denna ”tub av ljus” (numera är det en kliché). Han frågade mig om jag ville återvända till denna kropp igen, och det tog ett tag innan jag kunde bestämma mig. Han sa att jag måste ge honom tre skäl till varför jag skulle tillåtas återvända.
Tonårs-NDU. Han var tvungen att ge tre skäl till varför han skulle tillåtas återvända till sin kropp.

234. Tilda M NDU 3/25/03 Original in English, translated by John S Då flöt/roterade jag fram igenom en enormt stor rymd. Det var väldigt mörkt men jag var omsluten av en sådan otrolig kärlek, frid och glädje! Sedan hörde jag ett irriterande ljud och ville att det skulle försvinna. Ljudet fortsatte och jag började bli orolig för jag ville bara bli lämnad i fred. Ljudet blev högre och högre och jag minns att jag tänkte: ”Varför kan det inte bara försvinna?” Då insåg jag att det var en röst som sa åt mig att andas.
NDU i samband med en operation.

233. Tina S NDU 3/25/03 Original in English, translated by John S  Det var totalt mörkt och ett milt ljus började ta form, plötsligt kände jag närvaron av intensiv tröst och kärlek, därefter närvaron av min mormor och hennes mamma (vilka jag aldrig hade träffat), båda var indianska amerikaner. De talade om för mig att det inte var dags för mig (jag hörde dem inte, jag bara visste det). De var där för att ge mig styrka. Sedan förlorade jag medvetandet.
NDU av indiansk amerikan under en operation då hon var vaken!

232. Gary J NDU 3/25/03 Original in English, translated by John S Det som sedan hände var att jag befann mig omgiven av totalt mörker och jag kände mig euforisk och väldigt älskad. På avstånd hörde jag någon ropa mitt namn. Det var räddningsteamet som ropade till mig för att tala om att de hade defibrillerat mig tre gånger och om jag inte visade någon reaktion så skulle de bli tvungna att sluta. Jag såg mig omkring och uppfattade enbart mörker, men jag kände att jag befann mig vid en klippbrant, och jag Visste att jag måste hoppa över till andra sidan för att kunna leva vidare. Jag trodde att det skulle vara säkert att försöka hoppa över, därför att om jag misslyckades så skulle jag återvända till Gud.
NDU genom hjärtstillestånd. Han kom tillbaka för hans frus och sons skull.

231. Deborah Le NDU 3/22/03 Original in English, translated by John S Jag såg också, och jag antar att enda sättet att beskriva det är en återblick på livet, fast det var endast som i blixtbelysning, men det tog i stort sett upp allting. Där var det en del som jag skämdes över, och jag kände att jag måste förlåta mig själv för dessa handlingar. Därefter kunde jag vara med min familj (jag visste att dessa människor var min familj), och sedan visste jag att några av de vänner jag kände i det jordiska livet också var en del av min större, riktiga familj. Därefter sa Greg: ”Du vet att du mycket snart måste bestämma dig.” Och jag sa: ”Jag vet, jag tror att jag vill stanna, det är så trevligt här.” Och han sa: ”Vill du inte vara med din son?” Jag sa: ”Han ska inte stanna?” Greg sa: ”Nej, han ska tillbaka.” Och jag sa: ”Då återvänder jag.”
NDU under en förlossning där mamman alltid har undrat om hennes son är den Greg som hon mötte på andra sidan.

230. Laurie G NDU 3/22/03 Original in English, translated by John S Plötsligt hände något med mig. Jag kände det som att jag flöt. Jag såg inget ljus eller några varelser eller människor som hade dött. Jag kände bara detta flöde av värme som jag var omsluten av. Den enda verkliga metafor för att kunna beskriva det är så som det måste kännas att vara i livmodern innan man föds. Det var som att flyta i en genomskinlig bubbla. Jag upplevde en djup känsla av frid som jag inte kan beskriva. Jag skulle kunna beskriva det om jag kunde hitta rätt adjektiv men det finns helt enkelt inget, åtminstone inget som jag känner till. Det var som fullkomlig frid. Jag kände INGEN smärta, och ingen mer kamp.
NDU genom allergisk reaktion.

229. Diane K NDU 3/22/03 Original in English, translated by John S Därefter, en övergång. Jag saktar ner. Jag ser ljuspunkten, stjärnan, kommer allt närmare den. Men jag saktar ner, någonting får mig att sakta ner. Nu har jag nästan stannat helt, jag pressar mig framåt… men där är som ett kraftfält eller något som jag pressar mig emot. Det gör inte ont… det låter mig bara inte få fortsätta vidare. Så, jag blir lite förvirrad. Jag ser tillbaka åt det håll jag kom ifrån, vilket inte är något som jag faktiskt ser… men jag vet var det ligger. Jag svävar i ett tomrum, hänger mitt i luften. Jag vänder mig tillbaka mot ”stjärnan” eller ljuset igen, och meddelandet står klart. Jag undrar om det är meningen att jag ska vända om, och så får jag svaret i mitt huvud: Ja.
Barn-NDU där hon for igenom ett tomrum och sedan till en stjärna.

228. Donna A NDU 3/22/03 Original in English, translated by John S Under operationen var jag nära att dö och jag kommer ihåg att jag steg upp från min kropp någon meter och allt jag var intresserad av var att träffa min mamma. Jag lade ändå märke till ett enormt stort ljus som kom ovanifrån. Jag hade vetat om detta var operationslampan eller om det kom någon annanstans ifrån. Jag flöt igenom dörrar och brydde mig inte om operationen som pågick.
Barn-NDU under en operation.

227. Anne S NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Jag blev uppslukad av hans ögon och han visade mig sin värld, vi flög över kullar och vattenfall i en värld av gyllene ljus. Han sa att om jag ville följa med honom så behövde jag bara röra hans hand som han sträckte fram emot mig. Jag sa att jag inte var redo än och han lyfte sin hand och drev mig baklänges nerför ljustunneln, tillbaka igenom taket till doktorns mottagning. Jag svävade horisontellt och sedan sänktes jag ner närmare min kropp, det krävdes en del avpassning av armar och ben för att rikta in de båda kropparna med varandra, därefter föll jag tillbaka in i kroppen på doktorns soffa.
NDU på grund av allergisk reaktion.

226. Ann M NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Bilen vände sig plötsligt och jag kunde lossa mitt bilbälte. Jag försökte komma ut. Men bilen vände sig igen och jag kastades upp mot biltaket. Det smällde till i nacken. Smärtan var olidlig. Jag kunde inte andas. Jag befann mig någonstans. Det var mörkt. Jag flöt, drev, existerade – i en ensam, dimmig, enormt stor rymd. Det fanns ingenting där. Ingenting utom mig.
NDU på grund av en bilolycka.

225. Tom B NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Det jag sedan kommer ihåg är att jag är på en helt vit ”plats” med kärlek överallt, den var över, under, framför, bakom, till och med igenom mig. Och på något sätt visste jag att jag var i Guds närvaro. Han talade inte med en röst utan genom tankar. Han sa att han älskade mig och att han alltid hade älskat mig. Och att han var stolt över mig. Jag minns att jag inte kunde fatta hur mycket frid och kärlek som fanns där. Det första jag tänkte på var hur mycket jag ville stanna kvar där och jag visste att jag kunde det om jag ville, men därpå tänkte jag på min fru och mina barn.
NDU utlöst av giftig gas; han kom tillbaka för sin frus och sina barns skull.

224. Jody R NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Jag var borta i två hela dagar även om de sa att jag bara var borta under en kort tid. För min del vet jag att det var två dagar och det var verkligen, verkligen på riktigt. Precis lika säkert som att jag sitter här och pratar med dig, det var verkligen verkligt. Jag såg änglar och jag flög och jag såg den allra vackraste, vackraste plats och det var riktigt, riktigt verkligt. Jag kan inte tala om för dig hur verkligt det var.
97-årig kvinna som dog av en hjärtattack och återvände för att berätta om det.

223. Theresa K NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Det jag sedan minns är att jag hörde ett långvarigt surrande eller en klocka som klämtade, därefter såg jag mig själv färdas igenom en tegelstensliknande tunnel, nästan som att tunneln passerade förbi mig. Jag rörde mig inte utan det verkade som att tegelstenarna runt mig rörde sig istället. Jag hade inget tunnelseende så jag kunde inte se uppåt, nedåt eller åt sidorna, bara en del av sidorna och rakt fram. Där var ett starkt ljus i slutet av tunneln och jag kunde se någonting mitt emellan ljuset. Ljuset var nästan bländande. Sedan kände jag någonting säga att det inte var dags för mig att komma tillbaka.
En 13-åring som hade en tunnel-upplevelse.

222. Wayne W NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S De verkade stå i en viss ordning. De som såg yngre ut stod längst fram, närmast mig. De äldre stod bakom, uppenbarade sig ovanför huvudena och axlarna på dem som var framför. Allihop bar vita skrudar och var utan hår (flintskalliga). De kommunicerade med varandra genom sina sinnen och jag kunde ”höra” deras tankar i mitt sinne, mycket, mycket tydligt. De yngre frågade de äldre: ”Är han redo? Kommer han? Bör vi hjälpa honom? Är han redo? Kommer han? Bör vi hjälpa honom?” De äldre konstaterade lugnt: ”Vänta, ha tålamod, vänta…”
NDU på grund av ett slagsmål.

221. Ashley P NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Jag kände mig viktlös, som att jag inte hade någon kropp och var ett med omgivningen. Jag var till freds och kände en värme, kärlek, frid och ett lugn. Känslan av att inte vilja komma tillbaka var överväldigande. Det kändes som jag skulle vilja beskriva som känslan en bebis måste uppleva i sin mammas mage, trygghet, kärlek, och förväntan inför vad som ska hända härnäst. Jag kände det som att något osynligt vägledde mig genom att säga att det inte är dags för mig än!
Barn-NDU utlöst av ett fall från ett träd.

220. Benjamin W NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Jag försökte svänga lastbilen åt vänster mot mitten av körbanan och det är allt jag kommer ihåg fram tills jag var på den här platsen där jag låg raklång svävande i luften. Det fanns en gräns där och mina ben och armar och mitt ansikte började färdas in i gränsen; precis ovanför var detta väldigt vita ljus, och medan jag fortsatte igenom gränsen och in i ljuset började dessa vita ljusklot komma emot mig, de kom riktigt nära och liksom briserade som bomullsbollar förutom att de bestod av ljus. Jag minns att jag kände mig mycket lugn och inte alls rädd; jag var redo att fortsätta.
NDU vid lastbilsolycka.

219. Jane D NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Medan jag låg där medvetslös på golvet kände jag att jag flöt ovanför min kropp och uppe i hörnet av rummet. Jag såg hur läkaren och sköterskan höll på med adrenalinsprutan och jag hörde hur de pratade om det som just hade hänt. Jag hade ingen utökad upplevelse, bara känslan av att flyta, iaktta vad som hände i rummet, och lyssna på när de pratade.
Inledningen till en NDU orsakad av en reaktion på penicillin.

218. William E NDU 3/19/03 Original in English, translated by John S Därefter började rummet blekna bort och detta ljus antog formen av en tunnel som omslöt mig, och nu knuffades jag i hög hastighet framåt; det var någon som var med mig och jag kände mig trygg och älskad och till freds. Denna person var genomskinlig men jag kunde ändå se honom le emot mig och säga till mig, fast utan att prata med sin mun utan hans sinne sa till mig: ”Allting är bara bra.” Och sedan var vi på denna vackra plats av varmt ljus och med miljontals människor som alla sa: ”Tiden är nära. Var redo för den dagen.” Det var som ett högt rytande, fast sättet det sades på var mycket kärleksfullt. Och musiken var inte likt något som jag någonsin har hört, den gick rakt igenom en och samtidigt var man själva musiken.
Barn-NDU orsakad av kvävning.

217. Waylan NDU 3/8/03 Original in English, translated by John S Genast var jag i Guds närhet och jag fick veta att jag inte skulle vara rädd, att jag var okej, och på en gång försvann all rädsla och jag visste att allt var bra. Jag minns att många andra människor också var där, några kände jag igen och åter andra kände jag inte igen trots att jag var medveten om att jag kände dem alla. Det är omöjligt att förklara den kärlek Gud har till oss. Ingen skulle någonsin frivilligt vilja lämna Gud. Jag vill hemskt gärna återvända dit.
Sviter i samband med en hjärtoperation.

216. Max NDU 3/8/03 Original in English, translated by John S Nå, jag sprang i full fart upp på isen då jag halkade till, såg mina fötter fara upp i luften innan jag förlorade medvetandet. Efter det så ”flöt” jag omkring ovanför dessa snöhögar, och jag såg mig själv ligga där på sidan med benen i kors, jag minns särskilt att båda benen var korsade. Därefter hörde jag en röst som kom väldigt långt ifrån säga mitt namn och fråga om jag skojade, sedan såg jag som i en sorts vit färg och kunde inte se särskilt mycket.
En tonåring som precis haft denna upplevelse.

215. Tony D NDU 3/2/03 Original in English, translated by John S Jag tittade återigen på honom och jag visste att jag kände honom riktigt bra. Jag insåg att jag hade känt honom innan jag kom in i denna kropp. Jag kände mig väldigt lycklig över att vara tillsammans med honom. Ju mer jag såg på honom desto mer insåg jag hur länge jag hade känt honom, jag kom faktiskt ihåg att jag hade känt honom till och med innan detta universum var skapat. Jag kunde faktiskt se detta. Jag tittade och tittade, och jag kunde inte se någon tid då jag inte hade känt honom. Och jag kunde se långt tillbaka innan något hade blivit skapat. Han kallade mig vid ett annat namn som jag kände igen. Det var inte som ett ljud utan snarare en känsla som jag kände igen som mig. Jag kände det som att han var min äldsta vän. Kommunikationen försiggick igenom hela sammanhang. När jag ser tillbaka kan jag se att det han sa var som i 360 graders vinkel, ingenting saknades.
Han såg någon som han kände igen från innan universum skapades.

214. Sybil S NDU 3/2/03 Original in English, translated by John Jag stod där och plötsligt såg jag Jesus. Det var en rätt häftig chock att befinna sig i Hans närhet. Jag kände en sådan vördnad, jag kunde inte tala. Mina ögon var fixerade på Honom.Hans hår var vitt som ull och hängde ner till Hans skuldror.Hans hud var som mässing utan en enda rynka. Hans ögon var som flammande eld, och när Han talade var det med stor auktoritet. Ändå var Hans röst vänlig, mild och kärleksfull.Då Han talade lät det som när åskan dundrar fram på North Carolinas himmel fast mycket högre än något jag någonsin har hört. Man skulle kunna tro att jag blev rädd men det blev jag inte. Tvärtom, jag kände mig lycklig! Jag var så lycklig, en känsla som ingen annan jag någonsin har haft.
Det här är ett underbart möte med Jesus!

213. Kathaleen NDU 3/2/03 Original in English, translated by John S. Jag kommer ihåg allt detta fullständigt klart, precis som om det hade hänt alldeles nyligen. Alla talade på en och samma gång, och jag var så lycklig! Jag minns att jag ställde så många frågor. Den första var: Hur vet jag att du är Jesus? Och utan att jag någonsin såg Hans ansikte höll han fram sina händer, jag iakttog ett par fullständigt fläckfria, vita, det vill säga rena händer, bortsett från ett ljusrött, strimmigt märke ovanför handflatan. Jag såg att han bar bländvita, rena, böljande kläder, men jag visste att om jag såg Hans ansikte så skulle jag inte kunna återvända. Jag kommer ihåg att jag ställde en himla massa frågor och att jag fick alla svar.
Ett annat underbart möte med Jesus! Hon fick veta att hon skulle lämna sin misshandlande make och träffa sin själsfrände – sju månader senare gjorde hon det.

212. Ros NDU 2/16/03 Original in English, translated by John S. I vetskap om att jag hade ansvar inte bara för mitt eget liv utan också för mina barns liv, började jag gå tillbaka nerför trappan. Då hörde jag en röst säga till mig: ”Ros, res dig upp och gå till toaletten”. Jag svarade nej, jag behöver inte gå på toaletten. Då upprepade rösten sin uppmaning, på vilken jag svarade på samma sätt som tidigare. Tredje gången krävde rösten att jag reste mig upp och gick till toaletten, så jag lydde och reste mig upp från sängen i det kolsvarta mörkret.
Koloxidförgiftning och en trappa till himlen.

211. Mike R NDU 2/16/03 Original in English, translated by John S. Det jag kommer ihåg är en känsla av att lämna allt bakom mig, och börja flyta uppåt. Det fanns inget innertak som höll mig kvar. När jag vände mig om kunde jag se alla i rummet, och min mamma och moster grät. Jag såg sköterskorna, doktorn, och min pappa, och alla pratade med varandra. Alla betedde sig som om något hemskt hände. Medan jag såg allt detta och sakta flöt uppåt minns jag en känsla av enorm lättnad, och en känsla av frid som jag inte hade något ord för vid denna tid.
Barn-NDU vid sju års ålder. Han kom tillbaka för att han var upprörd över att sköterskan tänkte slänga bort hans älskade kudde.

210. Maryann C NDU 2/16/03 Original in English, translated by John S. Personen som stod bredvid mig på akutmottagningen bakom draperiet var väldigt tystlåten. Jag minns att jag undrade vem det var, och i nästa stund flöt jag upp över rummet in i ett hörn. Jag kunde se runt omkring mig i 360 grader, det kändes helt fantastiskt, och så kände jag ett ljus bakom mig. Jag kunde också på brickan ovanför min säng se att sköterskan hade förberett en annan lila och röd spruta. Bordet var högt upp så jag kunde inte se det från där jag låg i sängen. I nästa ögonblick var jag tillbaka i sängen och hade ont. Sköterskan gav mig den lila sprutan som jag hade sett på bordet.
Barn-NDU vid 13 års ålder. Början på en NDU orsakad av en allergisk reaktion.

209. Anthony N NDU 2/8/03 Original in English, translated by John S. Jag fick lära mig en massa saker, och hade förmågan att, i brist på ett bättre uttryck, ”se in i människors själar” och förstod genast alla de förgreningar som uppstår genom vårt handlande gentemot varandra, att ilska kommer av smärta eller rädsla, och många andra lärdomar kring det som jag nu ser som det mänskliga förhållandet. Och sedan såg jag hur alla på denna planet hörde samman på dessa villkor, och en känsla av sådan överväldigande kärlek och empati for igenom mig med sådan kraft att det kändes som att mitt hjärta skulle explodera.
Denna barn-NDU är en otrolig resa och upplevelse av kärlek, kunskap, skapelse och lärande.

208. Annie P NDU 2/8/03 Original in English, translated by John S. Varje cell blev ömt smekt av denna fullständigt överflödande Kärlek, vördande och förhärligande varje del av Vem Jag Är. Kärlek som svämmade över utan några krav, restriktioner eller ansträngningar, allestädes närvarande och väldigt Verklig! Jag blev fascinerad och frågade min eskort: ”Åh! Är detta vad Himlen verkligen är?” Ljuset log och strålade inifrån Sig själv och svarade trösterikt: ”Ja!”
En hel del hände under ett tillstånd av koma efter en bilolycka! Denna berättelse måste bara läsas!

207. George E NDU-Like 2/2/03 Original in English, translated by John S. På åttonde dagen av detta elände verkade jag helt enkelt flyta rakt upp ut från min kropp. Så jag tittade ner på min kropp som fortfarande låg där på sängen som ett lik, och jag utbrast: ”Åh, *censur*! Jag har dött!!” Jag bekymrade mig egentligen inte om detta. Men ögonblicket därefter tänkte jag för mig själv: ”Vänta nu ett tag, om jag är död, vem tänker då dessa tankar??” Då kände jag mig lugn och mådde väldigt bra, och tänkte: ”Ja, det här slår verkligen att vara sjuk som en hund, det här är helt okej.” Så jag flöt omkring i rummet. Och det var mitt på dagen. Utanför låg en kyrka – det här var i Rio Piedras i närheten av universitetet där – och klockorna började ringa, vilket de gjorde då och då. Jag fick en stark lust att kolla upp det där och flöt ut genom fönstret. Utomhus var det bländande ljust. Jipii! Det var SÅ LJUST.
En NDU som innebar en väldigt annorlunda integration än för de flesta andra.

206. Natasha E NDU 1/26/03 Original in English, translated by John S. Rummet var mycket ljust! Och jag var inte ett dugg rädd. All den smärta som jag hade haft medan jag var sjuk hade försvunnit och jag ville verkligen inte återvända till min kropp. Men jag visste att alla i min familj älskade mig och jag älskade dem, så jag tog ett medvetet beslut att återvända till kroppen.
NDU orsakad av lunginflammation hos en elvaårig flicka, som även innehöll inslag av föraning då hon såg sin egen död till följd av hjärtstillestånd påföljande natt.

205. Lars Ö NDU 1/24/03 Swedish NDE translated by Lisa. Although you don't have your normal feelings, you apparently have soul feelings, but I still can't talk about the emotional part, it still hurts when I think about it. When you come out of the spiral on the other side, it's dark with lots of white dots that move towards you, it feels like you're hurled outwards at a high speed, don't know how far I got out there, but it lasted for long. Then I started thinking, if I go on I'll be stuck here, and then I woke up lying on the floor. This is a great description of a a tunnel experience.

204. Doineau H NDU 1/19/03 French NDE translated by Johanne into English, translated by John S. Jag hade känslan av att jag tillhörde denna världen inte så mycket som en varelse utan snarare som en foton inuti det omgivande ljuset. Jag hörde ett melodiskt ljud som jag inte riktigt har funnit i den musik jag lyssnar på. Ett klotformat ljus överallt runt omkring mig, mer strålande än bländande, men ändå intensivt. Lugnande framför allt, lugnande.
Häpnadsväckande fransk barn-NDU som inträffade vid nio månaders ålder!

203. Kate B NDU 1/18/03 Original in English, translated by John S Jag visste att jag höll på att dö och det bekymrade mig inte det minsta, jag kände mig bara så lugn. Vid det här laget förlorade jag medvetandet och slutade andas. Jag minns att jag kände en otrolig kärlek omkring mig, jag vet inte var den kom ifrån men den var överallt omkring mig. Jag kände det som att jag var i en tunnel och vid slutet var ett ljus. Det var som att jag flög igenom tunneln i en otrolig hastighet, men medan jag for igenom den kunde jag förnimma alla de saker jag hade gjort i livet och alla de människor jag hade känt och älskat, det var den märkligaste känsla.
NDU i samband med ett astmaanfall, då hon hade en fullödig upplevelse, såg ljuset, och kom till en vacker plats.

202. Paul TG NDU 1/18/03 Original in English, translated by John S. Det var som att befinna sig i ett rum som lystes upp av sin egen personliga sol… fast ännu skarpare! Jag kan inte riktigt minnas antalet varelser som jag såg (jag har alltid lutat mig emot min religiösa bakgrund och antagit att de var tolv), och under någon minut bara stirrade dessa män. Därefter lutade sig han i mitten (Petrus) framåt och hans ansikte var bara någon decimeter ifrån mig. Sedan började han sakta skaka på sitt huvud ”nej”. Medan han gjorde detta började det skarpa ljuset mycket sakta bli mildare, och långsamt dämpas till en blandning av vitt och mörkblått. Man skulle kunna säga att ljuset därinne gick i svart och vitt! Det starka ljuset gjorde att alla personer såg ut som skuggor.
När Paul nu i medelåldern reflekterar över denna drunkning i barndomen väcker den många frågor. Han undrar: ”Då trodde jag att det jag hade varit med om var lagt på mig och att jag hade en gudomlig mission… Nu undrar jag, har en dörr öppnats, eller har upplevelsen helt enkelt förändrat min verklighet!”

201. Lee S NDU 1/18/03 Original in English, translated by John S. Plötsligt var jag i en väldigt mörk, lång tunnel. Jag har inget minne av om jag hade en kropp eller inte. Vad som verkligen var det mest framträdande var ett rödaktigt gyllene ljus vid slutet av tunneln. Det var den vackraste färg jag någonsin har sett, både före och efter detta. Min vilja att fara igenom tunneln och in i ljuset var överväldigande stark. Sedan från ingenstans dök vagt urskiljbara varelser i svarta klädnader upp som verkade vinka till mig. Dessa varelser befann sig alldeles vid slutet av mörkret, nära men inte inne i ljuset. Jag hade den bestämda känslan att det var avlidna släktingar, men ingen gick att känna igen individuellt så som döda mor- eller farföräldrar, trots att jag hade tre vid tillfället.
Experimenterande med droger som gick över gränsen till en NDU.

200. Mollie E NDU 1/18/03 Original in English, translated by John S Jag tittade ner och kunde se läkarna och sköterskorna fortsätta jobba med mig på bädden. Jag visste att jag var död, och jag kunde se ett skarpt gult ljus i slutet av en tunnel. Det kändes helt underbart, så fridfullt, det fanns ingen smärta utan bara glädje och förväntan. Jag minns att jag såg ner på min kropp och tänkte: ”Jag återvänder inte tillbaka in i det där avskyvärt låga livet igen.” Just när jag var på väg mot ljuset och lämnade sjukhusets innertak, sa en underbar kvinnas röst: ”Hur blir det med Julie?” Julie var min fyra år gamla dotter och jag hade glömt allt om henne i min strävan efter att komma till ljuset.
NDU i samband med ett missfall.

199. Karen K NDU 1/18/03 Original in English, translated by John S. Vid något tillfälle befann jag mig på en annan plats. Inga skador, inget minne av en resa, inget förflutet. Jag bara var i ett rum där det fanns människor som spelade bingo. Min mormor var där. Hon slutade spela och vi pratades vid en stund. Medan vi pratade kom en barnvakt jag hade haft som liten flicka över för att säga hej. Hon hade redan träffat min mormor. Det sista mormor sa till mig var: ”Du måste vända tillbaka. Det återstår fortfarande saker som du behöver göra.”
En NDU där Karen återförenades med sin mormor.

198. Joel I NDU 1/1/03 Original in English, translated by John S Utan förvarning drev jag plötsligt iväg, utan minsta ansträngning, upp till samma nivå som tv:n. Jag blev inte alls orolig utan snarare skeptisk till att något sådant kunde ske. Jag tittade på mina fötter och armar för att se om där var några ”tjuder”. Där var inga, utan istället föll gasbindorna av från mina armar och fötter och försvann i tomma intet. Detta föreföll inte vara någon sensation, jag kände mig viktlös, och lugn trots min förvåning. Jag kunde inte höra något ljud. Jag råkade snegla ner på min säng, och jag såg mig själv ligga där som från ett mycket stort avstånd. Detta orsakade en sådan förvirring i mitt medvetande, över att vara på två platser på en och samma gång att jag störtade till jorden. Jag studsade faktiskt när jag landade på sängen.
Denna NDU innebar några märkvärdiga eftereffekter på så sätt att Joe avslutade sjuksköterskeskolan och arbetar fortfarande med att hjälpa andra!

197. Ken G NDU 1/1/03 Original in English, translated by John S På morgonen vid femtiden fick jag lever- och njursvikt och min kropp började fyllas med vätska. Jag slutade andas. Jag minns att jag iakttog dem från hörnet av rummet medan min förvirring tilltog. Jag trodde att det var någon annan i rummet som de arbetade med. Jag kände ingen smärta, bara frid och en önskan om att de hade låtit mig gå då jag skulle dö på grund av leversvikt, och jag ville inte att det skulle bli utdraget. Det var första gången på flera år som jag inte kände någon smärta och var tillfreds. Om jag kunde skulle jag gå tillbaka! Jag var kvar på sjukhuset från 26 till 30 november. Jag kände närvaron av andra i rummet men de sa ingenting, de bara iakttog allt precis som jag.
Denna NDU inträffade för bara drygt en månad sedan. Det uppstår en hel del förvirring och frågor då han försöker förstå sin upplevelse. För de flesta människor tar det minst sju år för att integrera nära döden-upplevelser i sin tillvaro.


Fullständig sitekarta (Index)
NDU skildringar
NDU Arkiv (2003)
NDU Arkiv (7/1/2002-12/31/2002)
NDU Arkiv (1/1/2002-6/30/2002)
NDU Arkiv (1998-2001)
English... (www.NDERF.org)   Near Death Experience Research Foundation   
Copyright ©1998-2018 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.