NDERFs HemsidaNDU skildringarSkicka NDU

   NDERF (1/1/02-6/30/02)   
Skildringar av Nära-dödenupplevelserDessa NDUer, liksom alla andra vi offentliggör, kommer att publiceras på ett sätt som till fullo garanterar sekretess och skyddar upplevarens identitet, om så önskas. Vi tror inte att dessa ändringar kommer att påverka vår förståelse av NDUn. Vi tror att dessa ändringar är nödvändiga för NDERFs oförvitlighet.


NDE Experiences and Comments:
These are summaries of the accounts. The expanded version can be found by clicking on the link for the experiencer's name.

138. Melanie s SFR ( Själsfrändesrelation ): 6/20/02. "Jag har en upplevelse jag vill dela med mig av: För det första så har jag lärt mig att acceptera och respektera själsgrupper; jag har ett minne från innan jag föddes och minns att jag var del av en "grupp av själar", som stod så nära varandra och var så förbundna med varandra att vi inte tänkte särskit mycket på att vi hade ett eget, individuellt medvetande." Trots att detta är en mycket kort skildring, är den väldigt intressant, eftersom den beskriver själsgrupper (ett av de överraskande fynden från vår NDU-forskning). Upplevaren finner också sin själsfrände.

137. Arthur S's NDU. 6/20/02. "Jag svävade utanför min bil och tittade ner på mig själv där jag låg utslagen över både förarsätet och det främre passagerarsätet. Det som verkligen får mig att tro att jag var död under en kort stund, är att allting gick baklänges - precis som man ser det i filmnegativ. Allt som skulle ha varit svart var vitt, och allt som skulle ha varit vitt var svart. Jag var där, svävande mitt uppe i luften, och såg mig själv som död."
Fast Arthur betraktar sin upplevelse som en UKU, så var han medvetslös och beskrev sig själv som "död" under upplevelsen, som även innehöll en komponent av att medvetandet avskildes från kroppen. Upplevelsen var också upplysande.


136. Billy D's NDU.
6/20/02."Någon gång under operationen vaknade jag. Jag kunde höra, men jag kunde inte öppna ögonen eller röra mig. Faktum var att jag kände mig väldigt annorlunda, liksom som en boll. Det var mörkt och tomt. De enda sinnesintryck jag fick var ljud och en känsla av att vara en liten boll som omslöt mitt sinne. Jag var väldigt medveten och kunde höra läkarna och sköterskorna prata."
Detta är en upplevelse av "tomrummet" med en komponent av att medvetandet avskildes från kroppen, som ägde rum under en kvävningsepisod i samband med en operation. Upplevelsen kan definieras som en NDU och är del av spektrat av sådana upplevelser.


135. Andrew C's NDU.
6/15/02. "Det var när jag var mitt uppe i luften som den andliga upplevelsen började. Jag minns blixtrande bilder av delar av mitt liv fram till det ögonblicket, ett starkt ljus på ena sidan, jag började röra mig åt det hållet, fick en förfrågan om vilken religiös form jag ville att varelsen skulle framträda i, några valmöjligheter, sen framträdde min bild av Jesus Kristus i en blå mantel."
När Andrew hade sin upplevelse som tonåring fick han välja vilken andlig varelse han skulle möta. Han hade en ut-ur-kroppenupplevelse för några dagar sedan, och beskrev den efter bara 15 minuter på
www.oberf.org . Hans sökande på webben ledde honom vidare till www.nderf.org ,där han har delat med sig av sitt budskap om kärlek, omtanke och medkänsla med våra mECMänniskor som han fick under sin NDU.


134. Mary Ann F's NDU.
6/15/02. "Jag sa till mig själv, "Är jag död?" Jag var så rädd, och sen upptäckte jag att jag färdades snabbt genom den här mörka tunneln. Jag var så rädd, men jag kunde se ett mycket litet ljus ända bort i slutet av tunneln. Sen var jag i det här vackra ljuset. Min väninnas syster, Kathleen, välkomnade mig. Hon var klädd i vitt och lyste hela hon. Hon sa till mig att inte vara rädd. Jag frågade henne om jag kunde få prata med Gud. Sen kom Gud ner, som i en hiss, från en högre himmel och satte sig mittemot mig. Gud såg ut som Jesus, helt i vita kläder och stor, ungefär 1,95 lång. Jag vet att jag inte kunde se mig själv."
Mary Ann hade en djup nära-dödenupplevelse som också fick en hel del häpnadsväckande följdverkningar!
Mary Ann är en härlig dam från New York City! Jag betraktar henne som en stor matriark - hon har klarat av svårigheter i livet oberoende av vad som hänt henne. Hon har först uppfostrat barnen i sin ursprungsfamilj, och sedan gått vidare och uppfostrat sina egna barn. Nu har hon sina barnbarn att se fram emot. Det var en stor ära att få intervjua henne och hjälpa henne att dela sina upplevelser med andra. - Jody


133. Leahs NDU.
6/15/02. "Det jag lärde mig var att Gud finns och att han är en väldigt kärleksfull Gud och han är så stor och vänlig. Kärleken han har är så stark. På den tiden hade jag redan lite insikt i livets mysterier. Jag minns att jag tänkte, "wow, nu vet jag." Men jag minns inte vad jag lärde mig. Jag antar att Gud inte vill att vi ska veta vissa saker."
Samtal med Gud under NDU, upplevelse orsakad av brusten blindtarm.

131. Erin K's NDU . 6/8/02. "Han tog min hand, och jag kunde känna var och en av hans fingrar. Hans röst var klar och normal, men de andra rösterna var fortfarande dämpade. Han var klädd i något vitt, men jag vet inte om det var en kostym, en dräkt eller något annat. Han sa, "Var inte rädd." (Faktum var att jag inte var rädd till att börja med, och jag kände mig väldigt lugn när jag såg honom.) Han sa vissa saker som jag aldrig har berättat (och aldrig kommer att göra det), och sen sa han att vi skulle vara tillsammans en dag."
NDU under förlossning. Det mest intressanta med denna upplevelse är att varelsen i NDUn visade sig vara en man Erin träffade senare i livet, men han har ingen aning om vilken roll han spelat i hennes NDU!

130. Arthur B's NDU . 6/8/02. "Sedan sa ljuset "Vad gör du?" Jag svarade att, "Jag håller på att dö." Ljuset frågade mig, "är du redo att dö?" Jag svarade, "NEJ. Det finns saker jag måste göra." Då sa ljuset, "Det är riktigt. Återvänd och gör dem. När du är färdig, kom tillbaka och hälsa på."
Upplevelse orsakad av andningsuppehåll under sömnen vid behandling av cancer. Verkligen anmärkningsvärda följdverkningar!

129. Kris K's NDU 6/8/02. "Sen såg jag min kropp på bordet/svävande ovanför den. Kunde beskriva utrustningen och samtalen som läkarna och sköterskorna hade. Var inte rädd. Liksom avskild. Det var nästan kliniskt. Tänkte "HMMMM jag måste vara döende.........sen mindes jag min nya baby och bad: Snälla, låt mig stanna. Jag har en ny baby."
Detta är en bekräftad NDU (uppfattade ting som bevisats senare) med ett livssyfte att uppfostra barnet.

128. Jean S's NDU 6/4/02. "Jag gjorde en djupdykning in i en tunnel, som gjorde mig andlös. Jag såg orörliga människor, jag såg gamla kollegor som hade avlidit för många år sedan som gjorde tecken åt mig: “kom, följ med oss”. Jag såg också mina föräldrar som hade avlidit 1979, som gjorde tecken åt mig att jag skulle följa med dem. Jag såg min svärmor, som gjorde tecken för att få mig att inte följa med de andra som vinkade åt mig. Jag dök fortfarande fortare och fortare och djupare och djupare, mot ett blåaktigt vitt ljus som drog mig till sig." PREMIÄR! Detta är vår första NDU på ett främmande språk! Det är också intressant att notera att händelsen ägde rum relativt nyligen (för 3 månader sedan), och det kan dyka upp mer i denna historia, eftersom det vanligen tar c:a 7 år att integrera upplevelsen.

127. Vern D's NDE . , 5/25/02. "Eftersom det var så verkligt, hade jag ingen anledning att betvivla att det som jag hade upplevt hade hänt "fysiskt", och jag berättade min historia för en av sköterskorna. Hon påstod att jag hade hittats "precis runt 5-tiden" och att jag hade legat där jag fallit och slagit mig. Hon sa att jag inte kunde ha gått runt i rummet osv., eftersom ingen rör sig efter en sådan svår skada som den jag hade fått. Hon sa också att jag hade varit avkyld när jag hittades och att jag hade "dött två gånger", en gång i ambulansen och igen i operationssalen."
Denna NDU ägde rum som ett resultat av att upplevaren slogs medvetslös. Det mest häpnadsväckande var att han trodde att det hela var verkligt, tills sköterskorna sa till honom att han inte hade rört sig från platsen där han fallit.

126. Lindsey J's NDE . , 5/25/02. "Sköterskorna försökte få mig tillbaka i säng, när jag förlorade medvetandet. Nästa sak jag minns är ljus, väldigt likt som när någon sitter uppe bland molnen, och där var min gamle vän Stuart. Stuart hade dött i cancer för ungefär 24 år sedan vid 21 års ålder. Han såg ut som sitt gamla jag, den friska versionen av honom som var ganska knubbig, inte den utmärglade tunna person han hade blivit under sin sjukdom. Hans hår hade grånat vid tinningarna, precis som han antagligen skulle ha sett ut nu om han hade levat. Jag sa till honom "Du har blivit gråhårig." NDU orsakad av postoperativa komplikationer, där upplevaren möter en gammal vän som dog för många år sedan.

125. Tawnie M's NDE. 5/19/02. "Jag hade en känsla av att vara älskad för den jag är, att vara värdefull och förstådd, en känsla av att veta säkert att jag var död, dvs känslan var i mina tankar. Friden och kärleken som omslöt mig gav mig kraft, kärlekens kraft. Jag tror att vissa aspekter av vem jag är och vilket mitt syfte i livet är förmedlades till mig, men jag kan inte komma ihåg dem. Före min NDU utsattes jag för barnmisshandel från 1 års ålder, som fortsatte fram till att jag hade min NDU. När jag blev misshandlad dissocierade jag [distansera sig från sig själv, psykologisk term ö.a.] och nu är mina minnen av misshandeln helt förträngda, så jag kan inte minnas dem. NDUn var en av de bästa upplevelserna i mitt korta liv på den tiden." Detta är en barndoms-NDU i samband med ett drunkningstillbud, där "livets kyss" var en meningsfull gåva på många nivåer.

124. Bob A's NDU 5/14/02. "Jag minns att jag stod upp och tittade mig omkring och såg att allting var grönfärgat. Ljusgrönt, mörkgrönt, alla gröna nyanser. Kyrkan var grön, Mississippifloden var grön. Jag trodde att jag hade knäckt skallen, så jag satte båda händerna på mitt huvud för att hålla i det, och jag lade mig ner på rygg. När min kropp slog i marken blixtrade bilder från mitt liv genom mitt sinne. Det var som ett expresståg av kunskap som rörde sig med ljusets hastighet. Varje vagn bestod av erfarenheter från mitt liv (både bra och dåliga)"
Bobs NDU är högst anmärkningsvärd, men följdverkningarna är verkligen otroliga!

Detta är en av de mest fascinerande upplevelser jag någonsin stött på. Jag vill uttrycka min djupa tacksamhet till Bob för att han delat med sig av sin berättelse. Bob är lite generad över sitt dyslexihandikapp, vilket gjorde att han inte kunde fylla i NDERFs frågeformulär, och bad om ursäkt om och om igen för detta. Men han sände oss ett e-mail istället. Jag kände mig verkligen rörd och tacksam över att få kommunicera med en sådan unik och andlig person. Det var en stor ära att få intervjua honom och hjälpa honom att dela sin upplevelse med andra. - Jody

123. Nancy P's NDU 5/14/02. "Sen sa en annan kvinna som pratade med mig, "Det är inte dags för dig än, du måste återvända." Sen sa hon, "Tänk på det.. du vet vad det är" och det stod klart för mig just då, och jag sa till henne, "Jag är död, eller hur?" hon sa, "ja, men det är inte dags för dig än, du måste återvända... Du är vår budbärare." Jag ville inte.. och jag började säga emot. Men jag tänkte på min mor och hur hon aldrig skulle förlåta sig själv om jag inte överlevde."
I denna skildring finns intressanta inslag av händelser som verifierats efter NDUn.

122. Mandy J's NDU , 5/14/02. "Jag skulle få min gallblåsa bortopererad med laser, och när de fyllde min mage med luft fick jag för mycket, för mycket tryck på min kroppspulsåder, och de förlorade mig i en minut och 25 sekunder. Den minuten och 25 sekunderna var mer underbara än hela mitt liv har varit, det var den otroligaste upplevelse jag någonsin har haft."
Detta är en underbar upplevelse med möte med avlidna släktingar och en anmärkningsvärd beskrivning av att se Fadern, Sonen och den Helige Ande.

121. Ed H's NDU. 5/8/02. "BILEN SNURRADE RUNT 3 ELLER 4 GÅNGER I LUFTEN OCH LANDADE PÅ HJULEN IGEN. JAHA, SEN VAR ALLTING SÅ TREVLIGT OCH FRIDFULLT INTE MÖRKT BEHAGLIG TEMPERATUR OCH JAG ÖPPNADE ÖGONEN OCH SÅG DET STARKASTE LJUS JAG NÅGONSIN HADE SETT JAG VAR VID EN PORT SOM EN ÖPPNING I LJUSET OCH DEN HÄR TREVLIGA RÖSTEN SA DET ÄR INTE DAGS FÖR DIG, DET FINNS FORTFARANDE NÅGOT DU MÅSTE GÖRA." NDU i samband med bilolycka.

120.
Michael C's upplevelse 5/3/02. "Jag minns en upplyst tunnel och människoliknande, humanoida varelser vid slutet av tunneln. De "antydde" att jag kunde följa med dem. Det ville jag inte. Så jag gick tillbaka."
Detta är en upplevelse från tiden före Raymond Moodys forskning, som orsakades av svår sjukdom. Trots att upplevarens familj skojade om utomjordingar och hallucinationer, beskriver skildringen en NDU.


119.
William Si's NDU 4/29/02. "När jag for igenom det här området, som verkade vara mer eller mindre ändlöst, men ändå inte var det, kunde jag förnimma andarna som befann sig i skuggorna, jag förstod varför de inte ville gå till ljuset, för det mesta var det på grund av den religiösa indoktrineringen som de hade levt efter på jorden, de kände att de inte var värdiga att gå till ljuset på grund av handlingar som de hade gjort under den mänskliga existensen."
En beskrivning av en tredje NDU i relation till hans första två NDUer och läsning på området. Detta är en underbar, väldigt jordnära skildring av en IANDS-medlem från Salt Lake City.

118. Yolanthe V's NDU 4/29/02. "Jag heter Yolanthe, och mitt sinne har gett och förmedlat så mycket kunskap till mig. När jag lämnade min kropp år 1988 (det var en häst som trampade på mitt huvud) var jag bara i ett ljus och åkte uppåt. Jag lämnade min hjärna, min kropp där nere, och kände ingen smärta. Det är sinnet hos varje person som fortsätter." Detta är en dam i farten som koncentrerar sig mer på livet efter NDUn än på själva upplevelsen.

117. Emma Louise S's NDU En ovanlig NDU från 1884 (tiden när man körde häst och vagn), som skildras av son och sondotter. 4/22/02. "Min farfar tog hem en läkarkollega för konsultation. Medan de var hos henne slutade hon att andas och varken min farfar eller hans kollega kunde känna någon puls. De dödförklarade henne, men min farfar var inte den som gav upp i första taget. Han satte upp ett batteri för att chockstarta hennes hjärta. Hon började andas igen och levde i femtio år till."Detta är en underbar berättelse om en NDU, med det mesta av det klassiska bildspråket i NDUer och dess följdverkningar, men som ägde rum nästan ett århundrade innan Raymond Moody myntade termen "nära-dödenupplevelse" och långt före det att NDUer blev offentligt kända.

116.
Victors upplevelser UPPLEVELSE FRÅN RYSSLAND (På SVENSKA, ENGELSKA och RYSKA) 4/21/02. "Sen var det som om jag flög genom någon slags mörk tunnel. Eftersom jag redan hade hört talas om det här på amerikanska radioprogram och läst om det i lokaltidningar var jag inte förvånad, utan väntade mig faktiskt det av någon anledning. Jag fick upp en enorm fart. Sådana hastigheter får man inte vara med om i livet. Farten ökade gradvis, men ändå väldigt snabbt. Direkt efteråt dök ett ljus upp någonstans långt borta och kom snabbt närmare."
Detta är ett fascinerande kulturellt utbyte med flera upplevelser under en längre tidsperiod - en andlig resa. I ett land där staten faller sönder finner Viktor en andlig väg och också balans och mening i livet.

115. Pranas upplevelse ICKE-VÄSTERLÄNDSK UPPLEVELSE FRÅN INDIEN 4/19/02. "Efter att jag hade nått ett plan stannade jag och stod stilla ett tag. Jag ville prata med min man och berätta det här för honom. Men kunde inte göra någonting. Men sen kom jag långsamt ner igen på samma sätt och kom in i kroppen med ett ryck. Plötsligt kunde jag röra mig och hoppade upp. Den enda effekten av det här är att jag har utvecklat klaustrofobi."
Spontan ut-ur-kroppenupplevelse som utlösts av feber efter ett missfall.

114. S.K. W's NDU "På den tiden var jag rockmusiker och kunde inte läsa eller skriva noter. Några månader senare, när jag hade återhämtat mig helt, satte jag mig ner på kvällen vid mitt piano och "somnade". När jag vaknade tio timmar senare, hade jag en hel färdigskriven symfoni framför mig. Sedan dess har jag blivit en regelrätt klassisk tonsättare och dirigent och upptäckt att jag börjat spela rollen av "andlig vägledare" för många människor. Jag känner att jag är en Walk-In. [Annan själ som övertagit kroppen efter andlig/transpersonell upplevelse ö.a.]"
Denna NDUare var med om en av de mest anmärkningsvärda följdverkningar vi sett efter sin upplevelse - att kunna skriva en hel symfoni utan att ha kunnat läsa eller skriva noter före sin NDU! 4/19/02

113. Leanne V's NDU "Jag var på en mörk plats. Det fanns många andra runt omkring mig, både vid sidan av mig, ovanför och nedanför. Den mörka platsen jag var på var nästan "flytande", som om den var fylld av rinnande kvicksilver och jag flöt i det här kvicksilvret. Det fanns en upplyst "dörröppning" ovanför mig, och ljuset därifrån strömmade in på det stora stället där jag var. Jag kämpade för att ta mig fram till dörröppningen, men jag visste att jag inte kunde göra det än. Jag visste att jag var tvungen att stanna och hjälpa människorna som skrek och grät nedanför."NDU orsakad av hjärnhinneinflammation, tillbringade en månad på IVA. Häpnadsväckande förändringar av kosthållning och religiös inriktning efter NDUn. 4/19/02

112. Bruce H's NDU "Jag minns att jag var på en väldigt mörk plats...kolsvart. Jag var inte rädd eller någonting jag var bara förundrad över hur mörkt det här stället var. Sen kände jag närvaron av andra varelser. Fast jag såg aldrig deras ansikten. Jag visste på något sätt att min mormor och moster var där, plus andra som jag inte kände någonting för. De var bakom mig och sa hela tiden att jag skulle följa med dem. Jag kände till och med hur de rörde vid mina axlar bakifrån och försökte få mig att följa med dem."
En mörk, behaglig plats, ingen tunnel, men kände och hörde ändå släktingar. 4/19/02.

111. Anns NDU "Det här är ett tillägg till det jag skickade den 4/16/02. Jag kom tillbaka från min upplevelse med det väldigt tydliga budskapet att "SJÄLVMORD INTE ÄR ETT VAL SOM VI SKA GÖRA." Det är aldrig ett alternativ; ingen som har varit där skulle någonsin riskera att inte få komma tillbaka, tror jag!"
Ann, om du läser detta, så har vi inte fått din första skildring från den 4/16/02. Var snäll och skicka den igen, för vi vill hemskt gärna förmedla mer av ditt budskap och dela din historia med alla andra. 4/19/02

110. Shibanis NDU "UNDER TIDEN, NÄR JAG BETRAKTADE MIN EGEN KROPP, MINNS JAG TYDLIGT ATT JAG KÄNDE GLÄDJE ÖVER ATT INTE VARA DET MINSTA SKADAD, TOTAL DISORIENTERING FRÅN MIN EGEN KROPP, KÄNDE INTE EGEN MIN EGEN KROPP, IDENTIFIERADE MIG MED ATT JAG VAR DEN SOM TITTADE PÅ DEN ANDRA KROPPEN SOM LÅG PÅ MARKEN. JAG KÄNDE INGEN SMÄRTA, ELLER KÄNSLOR, FÖRUTOM ATT JAG VAR LYCKLIG ÖVER ATT JAG INTE VAR SKADAD."
DETTA ÄR VÅR FÖRSTA BUDDISTISKA SKILDRING FRÅN INDIEN!
4/17/02

109. Janet B's NDU 4/13/02 "SEDAN VAR JAG ENSAM, & LÅNGT BORTA PÅ AVSTÅND VAR EN ENORM RÖD "KLUMP" -- DU VET DEN DÄR FILMEN, "THE BLOB"? DET VAR SÅ DEN SÅG UT & VAD DEN VAR, JAG KUNDE "SE & FÖRSTÅ DEN" FÖR JAG VAR FULL AV EVIGT LIV-JESUS. MEN DEN HÄR KLUMPLIKNANDE SAKEN FÖRSTOD JAG VAR HELA "SKAPELSEN" ALLTIHOP HOPKLETAT, SOM BARA VANDRADE RUNT- DEN BESTOD AV ALLTING IHOPBLANDAT SÅ MYCKET ATT DET INTE FANNS NÅGRA IDENTITETER, ALLT TILLSAMMANS I EN KLUMP, SOM BARA VANDRADE UTAN MÅL OCH LETADE EFTER NÅGON SLAGS "MAT" FÖR ATT KUNNA FORTSÄTTA, MEN DEN KOM INGEN VART, FÖR DEN STÖRSTA VÄRSTA DELEN AV DEN VAR DESS "KÄNSLA" AV LIVLÖSHET---DET FANNS INGEN "SUBSTANS" I DEN FÖR ATT KUNNA EXISTERA...MEN DEN HÄR LIVLÖSHETEN VAR DESS STÖRSTA SKRÄCK...OCH DÄR VAR JAG-FULL AV VERKLIGT EVIGT LIV (JESUS; INTE "JESUS KRISTUS" - ELLER NÅGON "RELIGION", - BARA "JESUS" & KLUMPEN FÖRSÖKTE KOMMA I NÄRHETEN AV MIG & DET HAR DEN ALDRIG VARIT...INTE ENS I NÄRHETEN..."
Även om dödsupplevelsen ägde rum i samband med förgiftning, så har denna upplevelse många likheter med mexikanska shamanska läror om "Örnen". Carlos Castanedas bok Örnens Gåva beskriver en symbolisk Örn, som sväljer livsformer för att upprätthålla sin existens. Shamanerna tränar för att undgå ödet att bli svalda av örnen genom att lära sig färdas genom det okändas värld. Denna skildring är också intressant eftersom både upplevelsen och de shamanska lärorna verkar vara obeskrivliga i ord, och därför är det lätt att se hur svårt det är och hur lång tid det tar att försöka integrera lärdomar från dessa båda världar, och hur krävande det kan vara under tiden.

108. Analisa D's NDU "Allt jag minns var att jag var i sjuksalen, och plötsligt var jag omgiven av det här starka gulvita, nästan gyllene ljuset. Det var starkare längre bort, och jag såg det här ljuset som om det var lagt ovanpå landskapet utanför fönstret. Plötsligt drogs jag på något sätt mot det här ljuset, och det var den mest obeskrivliga känsla av frid och kärlek som jag någonsin hade upplevt. Det var ren extas."
Otrolig jämförelse och kontrast mellan en ljus eller himmelsk NDU och senare en helvetisk NDU-liknande upplevelse. 4/6/02

107. Tom P's NDU "När mitt hjärta stannade blev jag medveten om att jag kom in i ett viktlöst tillstånd och svävade bort.. faktiskt lyfte från sängen inne på akuten. Det fanns mycket vithet och en känsla av frid. Jag var konfunderad över att jag lyfte och inte hade något tryck över ryggen. Sen vaknade jag och blev behandlad för "chocktillstånd". Jag känner, ungefär som jag gjort förut, ingen rädsla för döden." NDU i de första stadierna av ut-ur-kroppentillståndet. 4/6/02

106. Karas NDU "Det kan beskrivas som att flyga genom och bortom yttre rymden och återuppleva vissa ouppklarade händelser under ens liv." NDU i samband med barnafödande. Det som är så anmärkningsvärt med denna NDU är återblicken på livet, där upplevaren befrias från skuld över en bilolycka när hon inser att det som hände inte var hennes fel. 3/21/02

105. VVs NDU "I alla dessa sömmar såg jag varje händelse i mitt liv och den skäggige mannen sa att det inte var så farligt och jämnade ut det med några av de trevligare sakerna jag hade gjort i mitt liv.... Jag såg det bakomliggande mönstret och jag frågade varför det var så många lösa trådar, det såg ovårdat ut, och han sa att det inte var färdigt än."Intressant NDU med bekanta personer i ett väntrum. Kanske ännu ofödda barn på väg? Målande analogi med livets väv. 3/21/02

104. JMs NDU "Jag var fullständigt avslappnad och kände fullkomlig kärlek jag kunde se skuggor av människor på båda sidor om mig som kände mig men jag kände inte dem... men de hörde till familjen. Jag hörde den vackraste musik och rörde mig genom en tunnel mot ett ljus som jag visste var Gud."
Barndoms-NDU vid drunkningstillbud. 3/21/02

103. Daniel E's NDU "Detta verkade vara en naturlig utveckling; en automatisk återblick på hela mitt liv spelades upp--varje erfarenhet som någonsin upplevts komplett med känslor (men som betraktades objektivt)--som rullades upp framför och runt mig som ett panorama, en film på storbildsduk. Från födelsen till döden, på ett linjärt sätt, och som jag betraktade utan sorg eller ånger."
En upplevelse så genomgripande att det tog upplevaren 7 hela år att ens börja att bearbeta den! 3/14/02

102. Gail T's NDU "När jag lämnade min kropp hade jag fortfarande tankar och känslor. Därför lämnar själen, min själ, faktiskt kroppen i ett paket av energi (tanke/känsla). Jag kan inte tala om för er hur långt eller hur fort själen färdas. Jag är säker på att jag genomkorsade en hel dimension - ut ur det fysiska och in i någonting annat, där upplevelser är tanke/energi. Varje ljuspunkt jag såg var en annan själ. Jag flöt fram i en flod av själar."
Denna NDU satte igång ett djupgående inre sökande. Inkluderar en fascinerande beskrivning av helvetet. Upplevaren är också en av de få NDUare som faktiskt ville återvända till jorden! 3/11/02


101. Maria G's NDU "KRISTUS FRÅGADE MIG OM JAG VAR REDO ATT DÖ OCH JAG SVARADE JA. HAN SA DU MÅSTE ÅTERVÄNDA PÅ GRUND AV DIN SON CHRISTOPHER." Omfattande förändringar i livet gällande relation med son. 3/8/02

100. Fredna D's NDU "... först fick jag panik när jag försökte komma ut och sen kom plötsligt en frid och lugn bara över mig och jag minns att det kändes som om jag skrattade och plötsligt var det som om jag stod uppe på bron och tittade över vägen och jag kunde se min kropp skvalpa runt i vattnet jag kunde inte se mig själv uppe på vägen det var verkligen som om jag tittade på mig själv i vattnet genom mina ögon och jag minns att jag sa till mig själv i mitt huvud jaha det här är slutet!"Genomgripande effekt på upplevaren efter drunkningstillbud. 3/8/02

99. Joy C's NDU "... Vi måste sakta ner ditt hjärta." Och jag kände hur jag svävade lite högre upp. Det var som om jag förvandlades till luft under några få sekunder. Sen KÄNDE jag bokstavligt talat mitt hjärta börja slå igen. Jag minns inte att jag såg något ljus, men jag minns att jag kände mig fullständigt viktlös och att jag var ute ur kroppen. Det var en väldigt ovanlig upplevelse, minst sagt. På sjukhuset började jag känna mig bättre när mina hjärtslag blev långsammare. Jag minns att jag tänkte på hur nära jag hade varit att lämna den här världen. Hela min livssyn förändrades."Trots att upplevelsen skett relativt nyligen (inte ens en månad gammal) och bara innehöll förstadierna till en NDU, genomgår upplevaren utpräglade eftereffekter medan hon försöker att integrera NDUn i sitt liv. 2/28/02

98. Sherry H's Själfrändesupplevelse/EDK "Han tittade upp och såg mig, hans ansiktsuttryck var ren häpnad. Det som var det mest intressanta med den här upplevelsen var att jag kunde känna hans känslor som om de hade varit mina egna. Han kom emot mig och jag gick mot honom... han lyfte upp mig och svängde mig runt och sa... 'Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig.'"
En rad EDK-visioner under sömnen med flera familjemedlemmar. Belyser sambandet och banden mellan familjemedlemmar i detta och nästa liv. Denna skildring är också del av sajten om Efter-dödenkontakter på
www.adcrf.org . 2/22/02.

97. Bill V's NDU "När energislingorna rörde vid mig kände jag det direkt som om jag visste allt, upplevde hela skapelsen. Ingen himmel som den kristna filosofin eller någon annan religion beskriver, inget helvete, bara jungfruligheten i universum som en helhet."
NDU i samband med bilolycka. Intressanta aspekter vad gäller ljuset och djupare kunskap. 2/10/02

96. Kathleen B's NDU "Jag ville bara fortsätta sväva där för alltid. Känslorna som omvärvde mig kändes inte som någonting av det jag någonsin hade upplevt på jorden. Det var som om kärleken hade förstorats en massa gånger, så fridfull och trygg." NDU i samband med barnafödande. Möte med varelse klädd i 1800-tals kläder. Möjligen en mormor. 2/10/02

95. William S's NDU "... mellan dem var ett starkt ljus och jag insåg plötsligt var jag befann mig, jag minns från sådana sammanhang där folk har sagt gå inte till ljuset vilket jag inte tänkte göra, men jag visste inte vad jag skulle göra..."
Kunskap om NDUer före upplevelsen påverkade val under upplevelsens gång. Innehåller reinkarnationselement. 2/3/02

94. Jon's NDU "Det första jag lade märke till var att jag på något sätt kunde se händelserna som försiggick framför mig från andra sidan väggen och ända till det här rummet med videospel. Jag såg en större och äldre pojke dra killen som hade sparkat mig i sidan av huvudet bort från mig."
13-årings NDU i samband med slagsmål. 2/3/02

93. Larrys NDU "Den här vissheten var kvar i en månad. Jag visste vad människor skulle säga innan de sa det, och det började bli kusligt för att jag visste vad människor tänkte." NDU från en intervju av Loni Parrott, från the Friends of IANDS (FOI) avdelning i Iowa City, Iowa (kontakta Loni för närmare information). Anmärkningsvärda eftereffekter. 1/20/02

92. Annes NDU "Jag lärde mig att ett enkelt leende, ett vänligt ord eller uppmuntran kan förändra levnadsloppet för en människa. Jag fick en gåva av insikt, visioner och andlig medvetenhet om vad universum består av."
Sjuksköterskas NDU i samband med operation och chock orsakad av infektion. 1/12/02.

91. Chaes NDU . "Alla fick mig att känna mig så hemma och jag ville så gärna följa med dem. Jag såg fram emot det och jag brydde mig inte om mitt liv som låg bakom mig för jag visste att det skulle vara okej för alla att jag beslöt att stanna hos de här trevliga varelserna."
NDU under operation vid 18 års ålder i samband med graviditet. 1/12/02.

90. Tracis NDU "Jag visste att om jag hade behövt något- begrepp, form, kommunikation, så skulle det finnas där för mig att uppleva - men det fanns inget behov av det"Intressanta insikter under en NDU med upplevelse av "tomrummet" vid 16 års ålder 1/12/02

89. Debras NDU "Jag kände ingen önskan eller behov av att återvända till dem trots att de hade panik och var rädda för min skull. Jag bara visste att allt skulle bli bra och att allt skulle bli OK för dem också. Det fanns en enorm känsla av frid och lättnad. Som om ingen oro eller skyldigheter existerade eller var meningslösa. Jag visste att jag var tillsammans med min Gud och jag ville inte återvända till min jordiska kropp eller familj." NDU i samband med inre blödningar. 1/4/02.

NDU Arkiv 2006, 1:a hälften English
NDU Arkiv 2005, 2:a hälften English
NDU Arkiv 2005, 1:a hälften English
NDU Arkiv 2004, 2:a hälften English
NDU Arkiv 2004, 1:a hälften English
NDU Arkiv (2003) English
NDU Arkiv 2002, 2:a hälften Svensk
NDU Arkiv 2002, 1:a hälften English
NDU Arkiv (1998-2001) Svensk   Near Death Experience Research Foundation   
2016