NDERFs HemsidaNDU skildringarSkicka NDU

   NDERF (1998-2001)   
Skildringar av Nära-dödenupplevelser


Dessa NDUer, liksom alla andra vi offentliggör, kommer att publiceras på ett sätt som till fullo garanterar sekretess och skyddar upplevarens identitet, om så önskas. Vi tror inte att dessa ändringar kommer att påverka vår förståelse av NDUn. Vi tror att dessa ändringar är nödvändiga för NDERFs oförvitlighet.


NDE Experiences and Comments:
These are summaries of the accounts. The expanded version can be found by clicking on the link for the experiencer's name.

88. Ricardos Farfars NDU "På det där stället fanns en grupp människor som liksom väntade på honom. De var alla klädda i vitt, och de hade alla en ros målad på sina kläder. Den där rosen fanns på deras bröst. Det var en vanlig ros med två blad, en på höger sida och en på vänster sida om stjälken. Rosen var fortfarande i knopp."NDU från Portugal, som berättas av sonson. Starkt och genomgripande meningsfullt bildspråk. 12/30/01.

87. Evelyns NDU "Det starka ljuset som långsamt hade förvandlats till en gestalt klädd i vit klädnad, rörde sig framåt. Alla blev tysta när han gick fram mot mig. Ansiktet var väldigt lysande, leende och fridfullt. Kunde till och med känna dess värme."NDU från Danmark i samband med operation. 12/29/01.

86. PJs NDU "Det som slår mig som så verkligt med den här upplevelsen, till och med efter alla dessa år, är friden och glädjen i den, och också de livfulla färgerna och skarpa detaljerna i ett landskap som jag vanligtvis skulle ha tagit för givet."Två NDUer, båda med visuella upplevelser av jordiska händelser på stora avstånd från kroppen. 12/16/01.

85. Ginas NDU . "Sen rörde jag mig plötsligt genom en tunnel mot ett vackert starkt ljus som var så fridfullt. Jag möttes av figurer som rörde sig och som var gjorda av ren energi. Det var en vacker kärleksfull plats. Jag minns att jag älskade att vara där och att jag häpnade över kärleken som jag fick. Jag såg tillbaka på mitt liv och det var jag som bedömde det."NDU vid 17 års ålder i samband med bilolycka. 12/9/01.

84. Jackies NDU "Jag sa till henne att jag svävade uppåt och såg allt det här hända... det skrämde verkligen upp henne och fick henne att tappa koncepterna... eftersom min beskrivning av situationen (var) väldigt korrekt.."
NDU vid sju års ålder i samband med blödningar i tarmarna. Korrekt varseblivning under ut-ur-kroppentillståndet. 12/9/01.

83. To's NDU "Nåväl, jag hade inget "vitt" ljus, men där var ett underbart, lugnande, varmt, hemtrevligt ljus som var av en färg jag ALDRIG hade sett förut. Det enda sättet jag kan beskriva det på är en violett/vit/blå lysande sorts färg -- men det var nästan som en damm av färger eller närvaro (inte en tunnel, faktiskt) som lyste så otroligt. Jag VILLE ta in det... gå till det..."
NDU i samband med ett spindelbett av svarta änkan. 12/9/01.

82. Alans NDU . "...en lysande stråle av gyllene ljus sköljer bort mörkret. På något sätt träffas jag i bröstet av en av de där strålarna. Jag känner ingen smärta, men jag faller och kan inte röra mig. Någon plockar upp mig och lägger mig på ett bord eller en säng. Jag blir tillfrågad om jag vill följa med dem, eller vänta och bli omskött." Ovanlig variant av bildspråk efter svåra skador. Det anmärkningsvärda med NDUer i allmänhet är att sådant speciellt bildspråk är så ovanligt. 12/9/01.

81. Jeromes NDU . 10/27/01."Bekräftelsen av att den personliga identiteten fortsätter var avgjort den mest spektakulära delen av upplevelsen. Insikten om att mina tankar i varje ögonblick påverkade mitt mentala tillstånd utanför kroppen så mycket var det "värsta" -- men kanske också väldigt bra på det sättet att jag lärde mig (tror jag) vad jag måste arbeta med för att försäkra mig om en helt och hållet positiv upplevelse när jag slutligen ger mig iväg från min kropp utan någon möjlighet att återvända." NDU i samband med hjärtstillestånd. Intressant varseblivning i utanför kroppen-tillståndet.

80. Kellys NDU . 10/27/01."Varelsen bestod av ren ondska den var negativ. Jag kände inte varelsen och den förmedlade till mig att den ville ha mig på grund av min kraft och styrka" NDU i samband med komplikationer vid hjärnoperation, som inkluderar ett möte med en ond varelse.

78. Burkes NDU . 10/27/01."Informationen översköljde mig som om det här var de sista stadierna av någon typ av avslutning som fullbordade harmonin som jag nu var en del av." NDU i samband med drunkningstillbud. Erhöll oerhörd kunskap.

76. Alexas NDU . 9/30/01. "Jag såg hur mina handlingar, eller hur jag inte handlade för att hjälpa någon spred sig och fick följder för andra människor och deras liv. Det var inte förrän då som jag förstod hur varje litet beslut eller val påverkar Världen." NDU i samband med barnafödande & komplikationer vid förlossningen. Detaljerad beskrivning av upplevelse på andra sidan.

75. Joannas NDU . 9/8/01."Aldrig har jag sett eller ens föreställt mig en plats med sådan skönhet och frid. Stillhet lugn och en ro som jag aldrig upplevt förut fanns där." NDU i samband med hjärtstillestånd, med väldigt svårt liv efter upplevelsen.

73. Linda B's NDU . 8/12/01."När mina ögon öppnades, var jag i helvetet. I ett visst rum av helvetet." Inre blödningar ledde till NDU med både klassiskt helvetesliknande bildspråk och klassiskt himmelskt bildspråk.

72. Tees NDU . 8/12/01."Det är svårt att beskriva ingenting. Inga sinnesintryck eller uttryck. Jag vet inte vad jag annars ska kalla det än att beskriva det som svart eller ingenting." Skrämmande NDU med "tomrum" i samband med bilolycka.

69. Ellens NDU . 4/29/01."Ljud som hjärtslitande skrik (inte skrik av smärta utan själsliga skrik) utstöttes från elden bakom honom. Jag försökte dra mig tillbaka, men upptäckte att jag inte kunde." NDU i samband med barnafödande med skrämmande inslag.

68. Nästan till Himlen på min Harley . 4/22/01."Jag skulle besluta om jag ville leva eller dö. För av någon outgrundlig anledning så verkade jag ha ett val." NDU i samband med motorcykelolycka.

67. Pepis NDU . 4/22/01. "Det var som att vara i yttre rymden, allting runt omkring var tyst och stilla, hela kosmos var runt omkring mig men jag var inte rädd eller mådde dåligt alls. Jag kände mig förhoppningsfull, energisk, levande. Som om alla mina drömmar var på väg att förverkligas. Alla på samma gång."
NDU från Spanien med intressant inslag med rymdskepp.

66. Michael G's NDU . 4/22/01."Jag var Hemma i det Villkorslösa Kärleksfulla Vita Ljuset, som återupplivade min själ"
NDU i samband med operation.

65. SW's NDU . 3/4/01. "Det var kul och jag tyckte om det, och jag trodde att Gud pratade med mig, och jag ville så gärna gå igenom den sista slöjan, men blev tillsagd av Rösten att jag inte fick, att det var för tidigt för mig."
NDU i samband med operation vid 9 års ålder.

63. Miguels NDU . 3/4/01. "Jag såg ingen, men jag kände att Han fanns i närheten av mig, full av kärlek och glädje, jag ville stanna, men det var inte dags för mig, så jag skickades tillbaka till min familj." NDU vid 10 års ålder från Mexico.

62. Cougars NDUer . 3/1/01. "Jag har haft en mindre djup upplevelse och två djupa. Jag har varit i himlen och helvetet och för mig själv löst problemet med att upplevelserna till synes är oförenliga."
Tre NDUer (behagliga och helvetisk) och häpnadsväckande eftereffekter.

61. John F's NDU . 12/3/00. "Mycket riktigt, jag tänkte på att komma närmare och plötsligt var jag precis vid utkanten av den gyllene staden. Jag såg små vattenfall i blomsterträdgårdarna som var fullständigt hisnande. Jag mådde så bra." Mycket detaljerad NDU och möte med Jesus.

60. Judith D's NDU . 12/3/00. "Men jag kunde se hela scenen i operationssalen. Det var rätt så mörkt och oerhört fridfullt. Jag minns att jag tänkte att allt är väl och alla kommer att förstå senare. Det fanns inte en gnutta rädsla under den här upplevelsen. Det var underbart!" NDU i samband med hjärtoperation med UKU-inslag.

59. Bettes NDU . 12/3/00. "När begravningsentreprenören kom (han var också ambulansföraren) med allt som pågick, medan jag låg på rygg med ögonen slutna-kunde jag se hans fötter och att hans skosnören inte var knutna, och han hade inga strumpor på sig!!" NDU i samband med barnafödande med UKU-inslag.

58. Az's NDU . 12/3/00. "...jag var så lycklig och förresten så var jag som en åtta eller nioåring och någon kom till mig och han sa jag skulle ta dig men jag har hört det är inte dags.." NDU vid 17 års ålder från dam i Iran. Sällsynt icke-västerländsk NDU.

57. S's NDU . 10/1/00. "Jag såg framtiden... Jag kunde bara uppfylla det här syftet om jag släppte mina rädslor- för avvisande, att inte bli omtyckt för mina ståndpunkter, att andra människor skulle ha kontroll över saker (det är bara vi själva som har) osv. Och då skulle jag kunna handla utifrån ren kärlek- inget trassel eller kompromisser." Väldigt lärorik NDU med andlig visdom upplevaren delat med sig av.

56. Tims NDU . 9/23/00. "Varje eldklot representerade en fullständigt annorlunda och obeskrivlig verklighet. Var och en var unik, var och en var så olik de andra. Senare insåg jag att de faktiskt var dimensioner av livet."Anmärkningsvärt detaljerad NDU från 2 1/2 års ålder.

47. Lisa M's NDU . 3/5/00. "Ljusvarelsen visade mig att det som verkligen var viktigt i livet var den kärlek vi kände, de kärleksfulla handlingar vi utförde, de kärleksfulla ord vi uttalade, de kärleksfulla tankar vi tänkte. Allt som hade gjorts, sagts eller till och med tänkts utan kärlek hade upphört att existera."
Transcendent NDU vid 5 års ålder under drunkningstillbud. Verkligen fascinerande!

24. Davids NDU 2/22/99."Jag kunde bara hålla mig tio sekunder i Sjunde Himlen. Hela galaxer kunde skapas med ljuset där utan någon som helst svårighet." Otrolig resa genom de sju himmelska nivåerna.

21. NDU i samband med LSD-intag . 2/17/99. Upplevelse förknippad med LSD, med efterskrift som skildrar förändringar i livet efter upplevelsen.

15. Sarahs NDU Som sänts på the Art Bell Radio Show 2/4/99 med repris 3/20/99 (Lördag). Historien som fängslade miljoner lyssnare! Särskilt för NDERFs läsare... Häpnadsväckande NY information om Sarahs NDU längst ner på sidan med hennes NDU skildring. Verkligt ANMÄRKNINGSVÄRD!

14. NDU i samband med självmordsförsök

13. Marys NDU

12. Pauls NDU

10. NDU från tonåring

9. En mindre positiv NDU

8. Ett barns NDU

6. I det Gudomliga Ljuset

4. Tjugo År Senare ...Anmärkningsvärd visdom som erhållits från en fascinerande NDU!

2. Min Syn på Livet har Förändrats för Alltid

1. Dr George Rodonaias NDU , Var han verkligen död i tre dagar? Avgör själv.


NDU Arkiv (1998-2001) Svensk   Near Death Experience Research Foundation   
2017