NDERF (1998-2001)
Skildringar av Nära-dödenupplevelser

NDERFs Hemsida
Skicka NDU
NDU skildringar (300+)

Dessa NDUer, liksom alla andra vi offentliggör, kommer att publiceras på ett sätt som till fullo garanterar sekretess och skyddar upplevarens identitet, om så önskas. Vi tror inte att dessa ändringar kommer att påverka vår förståelse av NDUn. Vi tror att dessa ändringar är nödvändiga för NDERFs oförvitlighet.


 

Copyright1999 by Dr. Jeff & Jody Long

NDE Experiences and Comments:
These are summaries of the accounts.  The expanded version can be found by clicking on the link for the experiencer's name.

88. Ricardos Farfars NDU  Engelsk fullständig version  "På det där stället fanns en grupp människor som liksom väntade på honom. De var alla klädda i vitt, och de hade alla en ros målad på sina kläder. Den där rosen fanns på deras bröst. Det var en vanlig ros med två blad, en på höger sida och en på vänster sida om stjälken. Rosen var fortfarande i knopp."NDU från Portugal, som berättas av sonson. Starkt och genomgripande meningsfullt bildspråk. 12/30/01.

87. Evelyns NDU Svensk fullständig version "Det starka ljuset som långsamt hade förvandlats till en gestalt klädd i vit klädnad, rörde sig framåt. Alla blev tysta när han gick fram mot mig. Ansiktet var väldigt lysande, leende och fridfullt. Kunde till och med känna dess värme." NDU från Danmark i samband med operation. 12/29/01.

86. PJs NDU
Svensk fullständig version "Det som slår mig som så verkligt med den här upplevelsen, till och med efter alla dessa år, är friden och glädjen i den, och också de livfulla färgerna och skarpa detaljerna i ett landskap som jag vanligtvis skulle ha tagit för givet." Två NDUer, båda med visuella upplevelser av jordiska händelser på stora avstånd från kroppen. 12/16/01.

85. Ginas NDU. Svensk fullständig version  "Sen rörde jag mig plötsligt genom en tunnel mot ett vackert starkt ljus som var så fridfullt. Jag möttes av figurer som rörde sig och som var gjorda av ren energi. Det var en vacker kärleksfull plats. Jag minns att jag älskade att vara där och att jag häpnade över kärleken som jag fick. Jag såg tillbaka på mitt liv och det var jag som bedömde det." NDU vid 17 års ålder i samband med bilolycka. 12/9/01.

84. Jackies NDU Svensk fullständig version "Jag sa till henne att jag svävade uppåt och såg allt det här hända… det skrämde verkligen upp henne och fick henne att tappa koncepterna… eftersom min beskrivning av situationen (var) väldigt korrekt.."
NDU vid sju års ålder i samband med blödningar i tarmarna. Korrekt varseblivning under ut-ur-kroppentillståndet. 12/9/01.

83. To's NDU Svensk fullständig version "Nåväl, jag hade inget "vitt" ljus, men där var ett underbart, lugnande, varmt, hemtrevligt ljus som var av en färg jag ALDRIG hade sett förut. Det enda sättet jag kan beskriva det på är en violett/vit/blå lysande sorts färg -- men det var nästan som en damm av färger eller närvaro (inte en tunnel, faktiskt) som lyste så otroligt. Jag VILLE ta in det… gå till det…"
NDU i samband med ett spindelbett av svarta änkan. 12/9/01.

82. Alans NDU. Svensk fullständig version "...en lysande stråle av gyllene ljus sköljer bort mörkret. På något sätt träffas jag i bröstet av en av de där strålarna. Jag känner ingen smärta, men jag faller och kan inte röra mig. Någon plockar upp mig och lägger mig på ett bord eller en säng. Jag blir tillfrågad om jag vill följa med dem, eller vänta och bli omskött."  Ovanlig variant av bildspråk efter svåra skador. Det anmärkningsvärda med NDUer i allmänhet är att sådant speciellt bildspråk är så ovanligt. 12/9/01.

81. Jeromes NDU. Svensk fullständig version  10/27/01. "Bekräftelsen av att den personliga identiteten fortsätter var avgjort den mest spektakulära delen av upplevelsen. Insikten om att mina tankar i varje ögonblick påverkade mitt mentala tillstånd utanför kroppen så mycket var det "värsta" -- men kanske också väldigt bra på det sättet att jag lärde mig (tror jag) vad jag måste arbeta med för att försäkra mig om en helt och hållet positiv upplevelse när jag slutligen ger mig iväg från min kropp utan någon möjlighet att återvända." NDU i samband med hjärtstillestånd. Intressant varseblivning i utanför kroppen-tillståndet.

80. Kellys NDU. Svensk fullständig version  10/27/01. "Varelsen bestod av ren ondska den var negativ. Jag kände inte varelsen och den förmedlade till mig att den ville ha mig på grund av min kraft och styrka" NDU i samband med komplikationer vid hjärnoperation, som inkluderar ett möte med en ond varelse.

79. David O's NDU. Engelsk fullständig version 10/27/01. "Jag förstod hur människornas tankar och handlingar påverkade planetens energier. Jag fick se andar som var vilse, och andar som försökte hjälpa dem till ljuset. Jag fick se människornas auror och auran hos själva vår planet och fick en förklaring på vilket deras syfte var."
NDU i samband med drogöverdos/förgiftning. I hög grad transcendent upplevelse.

78. Burkes NDU. Svensk fullständig version  10/27/01. "Informationen översköljde mig som om det här var de sista stadierna av någon typ av avslutning som fullbordade harmonin som jag nu var en del av." NDU i samband med drunkningstillbud. Erhöll oerhörd kunskap.

77. Vals NDU. Engelsk fullständig version 10/27/01. "När jag insåg att jag inte kunde fortsätta framåt för att min mamma höll i min arm, kände jag mig väldigt splittrad…jag ville inte lämna henne och min familj men ville desperat vara tillsammans med varelsen som väntade på mig i ljuset." NDU i samband med operation. Modern hade en intressant del i upplevelsen.

76. Alexas NDU. Svensk fullständig version  9/30/01. "Jag såg hur mina handlingar, eller hur jag inte handlade för att hjälpa någon spred sig och fick följder för andra människor och deras liv. Det var inte förrän då som jag förstod hur varje litet beslut eller val påverkar Världen." NDU i samband med barnafödande & komplikationer vid förlossningen. Detaljerad beskrivning av upplevelse på andra sidan.

75. Joannas NDU. Svensk fullständig version   9/8/01. "Aldrig har jag sett eller ens föreställt mig en plats med sådan skönhet och frid. Stillhet lugn och en ro som jag aldrig upplevt förut fanns där." NDU i samband med hjärtstillestånd, med väldigt svårt liv efter upplevelsen.

74. TS's NDU. Engelsk fullständig version 8/19/01. "1983 VAR JAG GRAVID JAG SKULLE FÖDA I AUG 1983 DET BÖRJADE I JANUARI NÄR EN ÄNGEL KOM VARJE NATT VID 0300 PÅ NATTEN FÖR ATT TALA OM FÖR MIG "DU KAN INTE BEHÅLLA DET HÄR BARNET." Rörande skildring av en sjuksköterska med förebådande besök av ängel. Inte en NDU, men del av det större spektrumet av liknande upplevelser.

73. Linda B's NDU. Svensk fullständig version  8/12/01. "När mina ögon öppnades, var jag i helvetet. I ett visst rum av helvetet." Inre blödningar ledde till NDU med både klassiskt helvetesliknande bildspråk och klassiskt himmelskt bildspråk.

72. Tees NDU. Svensk fullständig version  8/12/01. "Det är svårt att beskriva ingenting. Inga sinnesintryck eller uttryck. Jag vet inte vad jag annars ska kalla det än att beskriva det som svart eller ingenting." Skrämmande NDU med "tomrum" i samband med bilolycka.

71. Jerry B's NDU. Engelsk fullständig version 8/12/01. "Vad GUD visade mig den dagen finns inte tillräckligt med ord på jorden för att beskriva, men jag ska göra mitt bästa med de orden jag har." NDU i samband med hjärtstillestånd.

70. Duanes NDU. Engelsk fullständig version 5/18/01. " Trots att mycket av det som pågick omkring mig var på min vänstra eller högra sida och bakom mig, behövde jag inte vända mig om för att se det, för jag kunde se i hela trehundrasextio graders vinkel runt om mig och fånga upp många saker som pågick i den närliggande omgivningen på en gång." Verkligt anmärkningsvärd NDU i samband med drunkningstillbud. Ännu ett "måste" att läsa för dem som är intresserade av NDUn.

69. Ellens NDU. Svensk fullständig version  4/29/01. "Ljud som hjärtslitande skrik (inte skrik av smärta utan själsliga skrik) utstöttes från elden bakom honom. Jag försökte dra mig tillbaka, men upptäckte att jag inte kunde." NDU i samband med barnafödande med skrämmande inslag.

68. Nästan till Himlen på min Harley. Svensk fullständig version  4/22/01. "Jag skulle besluta om jag ville leva eller dö. För av någon outgrundlig anledning så verkade jag ha ett val." NDU i samband med motorcykelolycka.

67. Pepis NDU. Svensk fullständig version  4/22/01. "Det var som att vara i yttre rymden, allting runt omkring var tyst och stilla, hela kosmos var runt omkring mig men jag var inte rädd eller mådde dåligt alls. Jag kände mig förhoppningsfull, energisk, levande. Som om alla mina drömmar var på väg att förverkligas. Alla på samma gång."
NDU från Spanien med intressant inslag med rymdskepp.

66. Michael G's NDU. Svensk fullständig version  4/22/01. "Jag var Hemma i det Villkorslösa Kärleksfulla Vita Ljuset, som återupplivade min själ"
NDU i samband med operation.

65. SW's NDU. Svensk fullständig version   3/4/01. "Det var kul och jag tyckte om det, och jag trodde att Gud pratade med mig, och jag ville så gärna gå igenom den sista slöjan, men blev tillsagd av Rösten att jag inte fick, att det var för tidigt för mig."
NDU i samband med operation vid 9 års ålder.

64. Valeries NDU. Engelsk fullständig version 3/4/01. "Jag gick igenom en operation...och hade satts på övervakad dödssimulering...för att kunna genomföra hjärnoperationen... blodflödet till hjärnan hade nästan stoppats helt för att förebygga blödningar och slaganfall…" NDU med ett intressant samband med neurokirurgisk procedur som inkluderar avsevärt reducerat blodflöde till hjärnan.

63. Miguels NDU. Svensk fullständig version  3/4/01. "Jag såg ingen, men jag kände att Han fanns i närheten av mig, full av kärlek och glädje, jag ville stanna, men det var inte dags för mig, så jag skickades tillbaka till min familj." NDU vid 10 års ålder från Mexico.

62. Cougars NDUer. Svensk fullständig version 3/1/01. "Jag har haft en mindre djup upplevelse och två djupa. Jag har varit i himlen och helvetet och för mig själv löst problemet med att upplevelserna till synes är oförenliga."
Tre NDUer (behagliga och helvetisk) och häpnadsväckande eftereffekter.

61. John F's NDU. Svensk fullständig version  12/3/00. "Mycket riktigt, jag tänkte på att komma närmare och plötsligt var jag precis vid utkanten av den gyllene staden. Jag såg små vattenfall i blomsterträdgårdarna som var fullständigt hisnande. Jag mådde så bra." Mycket detaljerad NDU och möte med Jesus.

60. Judith D's NDU. Svensk fullständig version  12/3/00. "Men jag kunde se hela scenen i operationssalen. Det var rätt så mörkt och oerhört fridfullt. Jag minns att jag tänkte att allt är väl och alla kommer att förstå senare. Det fanns inte en gnutta rädsla under den här upplevelsen. Det var underbart!" NDU i samband med hjärtoperation med UKU-inslag.

59. Bettes NDU. Svensk fullständig version  12/3/00. "När begravningsentreprenören kom (han var också ambulansföraren) med allt som pågick, medan jag låg på rygg med ögonen slutna-kunde jag se hans fötter och att hans skosnören inte var knutna, och han hade inga strumpor på sig!!" NDU i samband med barnafödande med UKU-inslag.

58. Az's NDU. Svensk fullständig version  12/3/00. "...jag var så lycklig och förresten så var jag som en åtta eller nioåring och någon kom till mig och han sa jag skulle ta dig men jag har hört det är inte dags.." NDU vid 17 års ålder från dam i Iran. Sällsynt icke-västerländsk NDU.

57. S's NDU. Svensk fullständig version  10/1/00. "Jag såg framtiden... Jag kunde bara uppfylla det här syftet om jag släppte mina rädslor- för avvisande, att inte bli omtyckt för mina ståndpunkter, att andra människor skulle ha kontroll över saker (det är bara vi själva som har) osv. Och då skulle jag kunna handla utifrån ren kärlek- inget trassel eller kompromisser." Väldigt lärorik NDU med andlig visdom upplevaren delat med sig av.

56. Tims NDU. Svensk fullständig version  9/23/00. "Varje eldklot representerade en fullständigt annorlunda och obeskrivlig verklighet. Var och en var unik, var och en var så olik de andra. Senare insåg jag att de faktiskt var dimensioner av livet." Anmärkningsvärt detaljerad NDU från 2 1/2 års ålder. 

55. Jennifers NDU. Engelsk fullständig version 9/23/00. "Under tiden kommer de av oss som har valts ut att gå vidare och älska och veta vilken betydelse vår tid här på jorden egentligen har." NDU vid 8 års ålder i samband med skada åsamkad vid fall.

54. Ruthies NDU. Engelsk fullständig version 9/23/00. "Min mamma och bror som hade varit döda i 5 år (de dog med 6 månaders mellanrum, på dagen) var de som kom för att ta med mig Hem." NDU i samband med sjukdom.

53. Derrys NDU. Engelsk fullständig version 5/10/00. "Jag tror att anledningen till att jag fortfarande lever, en av anledningarna till att jag kom tillbaka till den här jorden för att leva är för att jag ska vittna om att den andliga världen är verklig och vacker…"
NDU i samband med bilolycka. Anmärkningsvärt möte med Jesus. Två vackra dikter.

52. Barbaras NDU. Engelsk fullständig version 5/7/00. "JAG VAR INTE SKYLDIG TILL N-Å-G-O-N-T-I-N-G!!!!!!!! JAG HADE KÄNT ETT ACCEPTERANDE OCH EN OTROLIG KÄRLEK MAN INTE KAN FÖRESTÄLLA SIG!!!" Sjuksköterskas NDU.

51. Augusts NDU. Engelsk fullständig version  5/7/00. "Jag är mer medveten om hur viktiga vänner och familj är, för genom altruistiska strävanden så kommer våra själar att utvecklas. Det är genom vår egen utveckling, eller övergångar i livet, som vi hjälper andra att utvecklas." Transcendent NDU från advokat.

50. Karens NDU. Engelsk fullständig version 5/7/00. "Med tiden skulle jag minnas vem jag verkligen är och vilket mitt syfte på jorden är. Efter att mitt arbete var fullbordat skulle jag komma tillbaka hem." NDU i samband med medicinsk kris.

49. Indisk läkares NDU. Engelsk fullständig version 4/2/00. "Men det var som om jag kunde se utan syn, höra utan ljud. Jag var i en annan Dimension av Tillvaron."
NDU från en läkare i Indien. En bra beskrivning av en NDU i en icke-västerländsk kultur.

48. Delonas NDU Engelsk fullständig version 3/8/00. "Just då visste jag inte att han var så svårt skadad, jag minns att jag sträckte ut min vänstra hand och tog tag i hans högra hand, sen minns jag att en av ambulanskillarna sa vi har just förlorat modern också. Sen gick min son och jag hand i hand genom en mörk tunnel när vi kom till slutet var nära och kära och vänner som hade dött där och väntade på oss."
Samtidig NDU för mor och son i samband med bilolycka.

47. Lisa M's NDU. Svensk fullständig version  3/5/00. "Ljusvarelsen visade mig att det som verkligen var viktigt i livet var den kärlek vi kände, de kärleksfulla handlingar vi utförde, de kärleksfulla ord vi uttalade, de kärleksfulla tankar vi tänkte. Allt som hade gjorts, sagts eller till och med tänkts utan kärlek hade upphört att existera."
Transcendent NDU vid 5 års ålder under drunkningstillbud. Verkligen fascinerande!

46. C's NDU. Engelsk fullständig version 8/15/99. NDU i samband med våldtäkt.

45. James' NDU Engelsk fullständig version 7/18/99. Läkares NDU vid självmordsförsök.

44. Sammys NDU. Engelsk fullständig version 7/18/99. NDU efter ett hjärtstillestånd.

43. Paul G's NDU.Engelsk fullständig version 7/12/99. NDU efter ett brutalt slagsmål.

42. Gregs NDU. Engelsk fullständig version 7/5/99. NDU i samband med bilolycka.

41. Rachels NDU Engelsk fullständig version 6/18/99. Sjuksköterskas NDU.

40. Guys NDU. Engelsk fullständig version 6/7/99. NDU på intensivvårdsavdelning. Möte med Jesus.

49. Peters NDU. Engelsk fullständig version 5/30/99. Barndoms NDU från konstnär som förmedlar den andliga naturen genom sin konst. Inkluderar underbara prover på Peters konst.

38. Harolds NDU Engelsk fullständig version 5/25/99. NDU med specifik information om livsmål.

37. Rosemarys NDU. Engelsk fullständig version 5/12/99. NDU i barndomen (12 år).

36. Puls NDU. Engelsk fullständig version 5/11/99. NDU med förutsägelse om aktuella händelser.

35. D's NDU Engelsk fullständig version 5/11/99. Mystisk NDU med eventuellt verifierbara fysiska följdverkningar.

34. Renas EDK Engelsk fullständig version 3/25/99. "Han kom till mig och sa jag älskar dig. Jag kan inte vara hos dig just nu men en dag kommer vi att vara tillsammans."
EDK (Efter-dödenkontakt). Del av det spektrum av upplevelser som inkluderar NDUer.

33. Pattis NDU. Engelsk fullständig version 3/22/99. "Direkt efter att jag hade lämnat min kropp kom en stråle av väldigt vitt ljus in i rummet och en vacker kvinna med långt svart hår klädd i en vit klädnad dekorerad med guld kom ner genom Ljuset. Hon sträckte ut sina armar mot mig och gav mig ett val, att antingen fara upp i Ljuset med henne eller stanna på jorden i min kropp. Först ville jag gå med henne in i Ljuset eftersom upplevelsen var så vacker och fridfull. Jag var också totalt fri från smärta när Ljuset omslöt mig." NDU i samband med barnafödande.

32. Jeans NDU. Engelsk fullständig version 3/21/99. "Jag kunde se förloppet av människor och idéer som hade format och blivit formade av historien. Vid varje historieperiod upplevde jag den totala "känslan" av den peioden, inklusive dess musik, arkitektur, klädstilar, politiska tankegångar och litteratur." Tekniskt sett en UKU, som påvisar övergången mellan NDUer och ut-ur-kroppenupplevelser.

31. Deja Vu NDU Engelsk fullständig version 3/18/99. "Jag sträckte in handen genom det krossade bilfönstret och drog i en medvetslös pojkes hand. Men pojken var jag."
Otrolig "deja vu" historia som inte liknar någonting vi någonsin stött på förut.

30. Karen S's NDU. Engelsk fullständig version 3/17/99. "Vi diskuterade mitt liv, vi diskuterade religion, vi diskuterade själens hemligheter som vi som människor måste glömma, annars skulle vi aldrig kunna frodas på jorden. Hela tiden var jag totalt hänförd." Anmärkningsvärd historia om kamp med guider för att få komma tillbaka.

29. En prästs NDU Engelsk fullständig version 3/16/99. "Medan jag knuffades tillbaka in i min kropp hörde jag inga ord, men jag kände dem. Enkla och raka… Du är inte klar än… jag fick se vem det var som hade knuffat tillbaka mig och talat med mig. Det var Yeshua Hamashia, som är hebreiska för Jesus Kristus."En prästs NDU i samband med elektrisk chock (4500 volt).

28. Cynthias NDU. Engelsk fullständig version  3/6/99. "Nu har jag en inre tillfredsställelse som ingen förstår och som ord inte ens kan beskriva, det här är så svårt för mig att försöka sätta ord på nu, den här överväldigande andan av frid som jag har funnit." Kort upplevelse, som ändock medför mycket stora förändringar i livet.

27. Brad K's NDU. Engelsk fullständig version 3/6/99. NDU vid 2-3 års ålder, och sedan som vuxen.

26. Lindas NDU. Engelsk fullständig version 2/28/99. NDU vid mycket unga år.

25. Donnas NDU. Engelsk fullständig version 2/23/99. Drogöverdos, verifierade att hon hörde och såg händelser medan hon var "död".

24. Davids NDU Svensk fullständig version 2/22/99. "Jag kunde bara hålla mig tio sekunder i Sjunde Himlen. Hela galaxer kunde skapas med ljuset där utan någon som helst svårighet."  Otrolig resa genom de sju himmelska nivåerna.

23. Charles E's NDU. Engelsk fullständig version 2/20/99. Hjärtstillestånd och blixtnedslag. Intressant NDU.

22. Vision av Universums skapelse. Engelsk fullständig version  2/17/99. Författaren definierar sin upplevelse som en NDU, häpnadsväckande historia om skapelsen & anmärkningsvärd dikt.

21. NDU i samband med LSD-intag. Svensk fullständig version  2/17/99. Upplevelse förknippad med LSD, med efterskrift som skildrar förändringar i livet efter upplevelsen.

20. Georges NDU. Engelsk fullständig version  2/13/99. Kort utan mycket bildspråk, och påverkade likafullt George på ett genomgripande sätt.

19. Joes NDU. Engelsk fullständig version 2/10/99. Kort, enkel och rörande.

18. Christiannes NDUer. Engelsk fullständig version 2/9/99. Fem olika NDUer.

17. Israelisk NDU. Engelsk fullständig version 2/8/99 En fascinerande NDU från Israel.

16. Dianes NDU Engelsk fullständig version 2/7/99 En inspirerande NDU!

15. Sarahs NDU Svensk fullständig version Som sänts på the Art Bell Radio Show 2/4/99 med repris 3/20/99 (Lördag). Historien som fängslade miljoner lyssnare! Särskilt för NDERFs läsare... Häpnadsväckande NY information om Sarahs NDU längst ner på sidan med hennes NDU skildring. Verkligt ANMÄRKNINGSVÄRD!

14. NDU i samband med självmordsförsök Svensk fullständig version

13. Marys NDU Svensk fullständig version  

12. Pauls NDU  Svensk fullständig version

11. NDU från person i fängelse Engelsk fullständig version

10. NDU från tonåring Svensk fullständig version  

9. En mindre positiv NDU Svensk fullständig version  

8. Ett barns NDU Svensk fullständig version  

7. Tre Systrar Engelsk fullständig version

6. I det Gudomliga Ljuset Svensk fullständig version  

5. Australiensisk NDU Engelsk fullständig version

4. Tjugo År Senare Svensk fullständig version  ... Anmärkningsvärd visdom som erhållits från en fascinerande NDU!

3. När Tiden Stod Stilla Engelsk fullständig version

2. Min Syn på Livet har Förändrats för Alltid  Svensk fullständig version  

1. Dr George Rodonaias NDU, Svensk fullständig version Var han verkligen död i tre dagar? Avgör själv.
 

 NDU Arkiv 2006, 1:a hälften English
 NDU Arkiv 2005, 2:a hälften English
 NDU Arkiv 2005, 1:a hälften English
 NDU Arkiv 2004, 2:a hälften English
 
NDU Arkiv 2004, 1:a hälften English
 NDU Arkiv (2003) English
 
NDU Arkiv 2002, 2:a hälften Svensk
 
NDU Arkiv 2002, 1:a hälften English
 
NDU Arkiv (1998-2001) Svensk
 

 

Copyright1999 by Dr. Jeff and Jody Long


 

e-mail:   Webmaster:  Jody A. Long, JD 

Jody A. Long, JD & Dr. Jeff, MD (of NDERF) Professional Websites
Jody A. Long's Family Law web site: www.attyfamilylaw.com; Jewelry by Jody www.jewelrybyjody.com
Dr. Dr. Jeff's Radiation Oncology (the use of radiation to treat cancer) web site:
www.rooj.com

Hit Counter (From 10/22/02)