NDERFs Hemsida NDU skildringar Skicka NDU

  NDERFs EXCEPTIONELLA   
Skildringar av Nära-dödenupplevelser

Dessa NDUer, liksom alla andra vi offentliggör, kommer att publiceras på ett sätt som till fullo garanterar sekretess och skyddar upplevarens identitet, om så önskas. Vi tror inte att dessa ändringar kommer att påverka vår förståelse av NDUn. Vi tror att dessa ändringar är nödvändiga för NDERFs oförvitlighet.

Alla NDUer är så långt som möjligt översatta till svenska i överensstämmelse med den ursprungliga texten, inklusive grammatiska fel, upprepningar och oklara beskrivningar, för att förmedla upplevarens personliga uttryckssätt och "känslan" i NDUn. Lisa Meyler & Sara B-Nordin, översättare

184.  Mari C NDU.    11/11/02 Original in English, translated by John S En hastig resa (som verkade kortvarig) tog vid och jag var omfamnad av ljus samt intensiv och obegränsad kärlek. Från och med nu minns jag det hela som en själ utan någon ålder. Så bra som jag nu kan beskriva det befann jag mig i ett tillstånd av total salighet, men det finns inget språk som kan förmedla dessa känslor. Det föreföll vara ett kollektivt medvetande som välkomnade mig men som samtidigt förmedlade insikten att jag var den som var ansvarig för beslutet att stanna kvar eller återvända. Jag minns detta beslut inte utifrån ett litet barn utan som en person som tillägnat sig kunskap att kunna värdera valmöjligheterna och fatta ett beslut.
Denna NDU inträffade när hon var ett och ett halvt år gammal, med kristallklara minnen. Detta är häpnadsväckande då det innebär att minnena inte kunde ha lagrats eller bearbetats i hjärnan på ett så litet barn. Därmed tenderar upplevelsen att styrka teorin om att minnen lagras i ett medvetande som överlever kroppen.


David H's NDU . 7/7/02 FÖRSTA DELEN: "Detta ljus var så vackert att ord inte kan beskriva det. Hans ljus var som den uppgående solen. Och liksom solen, steg han upp bakom bergen och reste sig uppåt mot himlen. Kärlek flödade in i varenda liten del av min varelse, och min själ blev som pånyttfödd. Själva planeten förändrades också av Hans ljus. Jag såg en del av bergen öppna sig och vattenfall vällde fram." 7/23/02 ANDRA DELEN: "Alla tankar hörs här, så man kan inte dölja något eller behålla det för sig själv. Man måste vara öppen och säga det. Så jag sa väldigt barskt, "Vem är du?" Då slet hon bort en del av slöjan som dolde hennes ansikte och jag såg bara en skalle, bara ben. Hennes käke öppnades brett, som om den hade varit ur led, och hon steg fullständigt ut ur sin klädnad och svepte ner mot mig för att bita mig. Det var i min vänstra axel, i min andekropp. Smärtan var så stor att det var värre än döden. Så i det ögonblicket, när hon svängde runt i luften för att ta ännu en tugga av min ande, föll jag på knä och ropade på Gud ur djupet av min själ."
David har gett oss bitar av sin historia i omgångar, när han haft tid att skriva ner den. Den andra delen var värd att vänta på, eftersom detta verkligen är en häpnadsväckande upplevelse!  Det är en speciell NDU som visar att homosexuella inte kommer till helvetet, vilket vissa extrema fundamentalister vill få oss att tro. 


 
Bob A's NDU. 5/14/02.  "Jag minns att jag stod upp och tittade mig omkring och såg att allting var grönfärgat. Ljusgrönt, mörkgrönt, alla gröna nyanser. Kyrkan var grön, Mississippifloden var grön. Jag trodde att jag hade knäckt skallen, så jag satte båda händerna på mitt huvud för att hålla i det, och jag lade mig ner på rygg. När min kropp slog i marken blixtrade bilder från mitt liv genom mitt sinne. Det var som ett expresståg av kunskap som rörde sig med ljusets hastighet. Varje vagn bestod av erfarenheter från mitt liv (både bra och dåliga)"
Bobs NDU är högst anmärkningsvärd, men följdverkningarna är verkligen otroliga!

Detta är en av de mest fascinerande upplevelser jag någonsin stött på. Jag vill uttrycka min djupa tacksamhet till Bob för att han delat med sig av sin berättelse. Bob är lite generad över sitt dyslexihandikapp, vilket gjorde att han inte kunde fylla i NDERFs frågeformulär, och bad om ursäkt om och om igen för detta. Men han sände oss ett e-mail istället. Jag kände mig verkligen rörd och tacksam över att få kommunicera med en sådan unik och andlig person. Det var en stor ära att få intervjua honom och hjälpa honom att dela sin upplevelse med andra. - Jody
 

William Si's NDU    4/29/02. "När jag for igenom det här området, som verkade vara mer eller mindre ändlöst, men ändå inte var det, kunde jag förnimma andarna som befann sig i skuggorna, jag förstod varför de inte ville gå till ljuset, för det mesta var det på grund av den religiösa indoktrineringen som de hade levt efter på jorden, de kände att de inte var värdiga att gå till ljuset på grund av handlingar som de hade gjort under den mänskliga existensen."
En beskrivning av en tredje NDU i relation till hans första två NDUer och läsning på området. Detta är en underbar, väldigt jordnära skildring av en IANDS-medlem från Salt Lake City.

Emma Louise S's NDU En ovanlig NDU från 1884 (tiden när man körde häst och vagn), som skildras av son och sondotter. 4/22/02. 
"Min farfar tog hem en läkarkollega för konsultation. Medan de var hos henne slutade hon att andas och varken min farfar eller hans kollega kunde känna någon puls. De dödförklarade henne, men min farfar var inte den som gav upp i första taget. Han satte upp ett batteri för att chockstarta hennes hjärta. Hon började andas igen och levde i femtio år till."
Detta är en underbar berättelse om en NDU, med det mesta av det klassiska bildspråket i NDUer och dess följdverkningar, men som ägde rum nästan ett århundrade innan Raymond Moody myntade termen "nära-dödenupplevelse" och långt före det att NDUer blev offentligt kända.

Karen S's NDU . 3/17/99. "Vi diskuterade mitt liv, vi diskuterade religion, vi diskuterade själens hemligheter som vi som människor måste glömma, annars skulle vi aldrig kunna frodas på jorden. Hela tiden var jag totalt hänförd."
Anmärkningsvärd historia om kamp med guider för att få komma tillbaka.

Sarahs NDU Som sänts på the Art Bell Radio Show 2/4/99 med repris 3/20/99 (Lördag). Historien som fängslade miljoner lyssnare!
Särskilt för NDERFs läsare... Häpnadsväckande NY information om Sarahs NDU längst ner på sidan med hennes NDU skildring... (klicka på länken ovan). Verkligt ANMÄRKNINGSVÄRD!

Davids NDU "Jag kunde bara hålla mig tio sekunder i Sjunde Himlen. Hela galaxer kunde skapas med ljuset där utan någon som helst svårighet."
Otrolig resa genom de sju himmelska nivåerna

 Cougars NDU Fascinerande skildring som sänts på the Art Bell Show i maj 2001. Cougars berättelse har många likheter med den urgamla sumeriska historien om gudinnan Inannas resa genom helvetet.
OTROLIGT! Paralleller mellan Cougars NDU och Inannas Resa
Min tredje NDU orsakades av feber, och också närapå koma tror jag. Detta var en resa ner i Underjorden. 13 år senare upptäckte jag att min färd genom helvetet var underligt lik en urgammal myt från 1800-talet f. Kr. Min resa genom helvetet var häpnadsväckande lik Inannas resa. Här är de tjugo liknande punkterna i våra historier: Klicka här för att läsa resten!

Lisa M's NDU "Ljusvarelsen visade mig att det som var verkligt viktigt i livet var den kärlek vi kände, de kärleksfulla handlingar vi utförde, de kärleksfulla ord vi uttalade, de kärleksfulla tankar vi tänkte. Allt som hade gjorts, sagts eller till och med tänkts utan kärlek hade upphört att existera."
Transcendent NDU vid 5 års ålder under drunkningstillbud. Verkligen fascinerande! 3/5/00.

Tjugo år senare: Minnen från min död och följderna för mitt liv . . . Anmärkningsvärd visdom som erhållits från en fascinerande NDU!

dr George Rodonaia NDU Var han verkligen död under tre dagar? Du avgör.   Near Death Experience Research Foundation   
2016