Opis iskustva:


Imala sam 18 godina. Vodila sam vrlo destruktivan život zadnjih nekoliko godina i boravila sam u jednoj instituciji za problematične adolescente. Bila sam vrlo nasilna i egoistična, i nisam vodila računa ni o sebi ni o drugima, pušila sam i pila alkohol, i nisam imala planove za život.

Život mi je bio u haosu, a psihološki u dubini osećala sam se jako loše.

Jednog dana 1998 god. tokom leta (ili rane jeseni - ne sećam se tačno jer nisam sačuvala nijedan isečak iz novina), žena iz personalnog odeljenja iz doma povela me u kupovinu u Karlstad da kupim malo odeće. Završile smo sa kupovinom i vraćale se kući. Nas dve, kao i nekoliko drugih ljudi, stajale smo pred pešačkim prelazom čekajući da se upali zeleno svetlo da bi prešle ulicu. Iznenada se zaustavi kombi, i mahnuo nam da pređemo ulicu. Pogledala sam na semafor i bilo je zeleno. Prva sam pošla ispred kombija, prošla ispred njega i zakoračila u sledeću traku. Iznenada sam videla u uglu oka, crveni automobil ide pravo na mene u punoj brzini. Shvatila sam da će da me udari i da mogu umreti.

I trenutno sam u drugoj dimenziji - na prelepom mestu koje je ispunjeno raskošnim belim i zlatnim zracima svetla. Ispred mene je bila velika grupa ljudi, izgledali su jako dobro i srećno, svi su mi poželeli dobrodošlicu. Osetila sam se kao kod kuće, kao da sam se vratila mojoj pravoj porodici posle dugog puta. Druga svesnost mi se obratila direktno, i osećala sam je kao našeg oca. To biće je ljubav, sigurnost, sreća, razumevanje, svesnost i sloboda! Postala sam svesna da sada razumem sve, i da imam odgovore na sva moja pitanja. Sada mi je sve bilo sasvim jasno! Viša svest mi je pokazala kakav mi je bio život do sada, i shvatila sam da još nisam uradila ono što je zamišljeno da učinim.

Svesnost mi je pomogla da shvatim da mogu da biram da se vratim životu na Zemlji, ili da to okončam i nastavim dalje. Dok sam razmišljala šta ću, shvatila sam da nisam našla svoju svrhu u životu i da želim da je nađem i ispunim. I znam da kad jednom proživim svoj život, i uradim ono što bi trebalo da uradim, ponovo ću se vratiti ovde. Tako da sam odlučila da nastavim moj Zemaljski život, i učinim najbolje što mogu od njega.

Posle toga čula sam kako mi se neko obraća zabrinutim glasom. Rekla sam joj da će sve biti uredu i da ne bude tužna. Onda se sećam da sam bila u ambulantnim kolima i neko me je pitao za broj mog socijalnog osiguranja.

Svedoci kažu da je kombi stao i da sam prošla ispred njega, ali da je svetlo još uvek bilo crveno, a ne zeleno, kako se ja sećam. Crveni auto me udario sa strane, odletela sam na njegovu haubu, pa u vazduh, i pala na zemlju, odskočivši dvaput po asfaltu. Onda sam ležala potpuno nepokretna. Sve se desilo u samo par sekundi, ali doživela sam boravak u drugoj dimenziji vremenski mnogo duže. Žena koja me povela u kupovinu je bila sigurna da sam mrtva, i bila je pod šokom.

Provela sam dva dana u bolnici i bila sam prilično dobro. Imala sam samo kontuziju, slomljen zub i nekoliko povreda.

Posle nesreće potpuno sam se promenila i počela život ljubavi. I sada verujem da se vraćamo kući kada naše fizičko telo umre!