Opis iskustva:


Ne znam koliko dugo je trajalo iskustvo. Sećam se da sam video sunčevu svetlost odozgo (kroz površinu vode, izobličenu od vode), uz osećaj da nisam u stanju da uzmem vazduh, i vode koja ulazi u moja usta i nos dok sam se bacakao pokušavajući da doprem do površine.

Zatim se sećam da sam doživeo sve što sam učinio tokom celog mog života sa nekom vrstom objašnjenja šta je bilo dobro učinjeno a šta je moglo biti urađeno drugačije. Taj deo me uopšte nije plašio i bio je praćen potpunim odsustvom osuđivanja, i osećajem potpune prihvaćenosti i brige o meni.

Osetio sam da sam vođen tim objašnjenjima umnom osobom koja je jednostavno htela da učim iz mog života, kako da budem bolja osoba u budućnosti (mada nikoga nisam video i ne sećam se da sam čuo glasove ili zvukove sem onih koje sam ja i drugi izgovorili u prošlosti).

Moja svesnost o posledicama i osećanjima u onome čemu sam svedočio u mom prethodnom životu je bila jasnija nego obično, ali bilo je to kao da ih ponovo proživljavam - izgledali su tačno kako sam ih doživeo, dok sam bio i unutar i izvan doživljaja - kao da mi je data spoljna perspektiva o doživljaju koju nisam imao pre, dok sam ih ponovo doživljavao.

Ostavljen sam sa osećajem ili verovanjem da je svrha mog života da učim koliko god mogu iz mojih iskustava od sveta i drugih ljudi i pokušam da pomognem drugima da učine isto.