Opis iskustva:


Bila sam bolesna i trebali su da mi uklone žučnu kesu jer su smatrali da to pravi probleme. Upravo sam razgovarala sa mojom doktorkom telefonom i rekla sam joj da ću se onesvestiti. Ustala sam i krvlju napunila malu kanticu za otpatke. Uspela sam da obučem kaput i dođem do vozila mog muža gde sam kolabirala na prednjem sedištu. Bio je hladan, siv zimski dan, ali sećam se da sam videla predivno plavo nebo.

Nejasno se sećam dolaska u sobu za hitne intervencije i sestara koje su pokušavale da me dignu sa kolica. Tada se na mene spustio neopisivi osećaj mira. Sećam se da sam gledala na dole i videla moje naočare kako leže na sedištu kolica i čudila se kako mogu to da vidim. Nisam imala nikakve bolove. Onda se sećam mog supruga koji sedi na stolici. Držala sam njegovo lice u mojim rukama i on je plakao.

Onda ne znam gde sam bila, ali bilo je vrlo, vrlo intenzivno plavo. Bila sam svesna prisustva pojave koja mi je govorila bez upotrebe reči. Mada nisam videla pojavu, osetila sam da je muško. Rečeno mi je da će sve biti u redu. Pokušala sam da protestvujem, rekavši da imam račune, muža, i decu. Opet, bilo je kao da te misli ne mogu da se dese.

Imala sam osećaj bezuslovne ljubavi i kao da sam iznenada znala sve. Znala sam da smo ovde da pomognemo jedni drugima i da volimo jedni druge. Loše stvari koje se dešavaju, to je zato jer nam je data slobodna volja i to je izbor koji mi činimo sa njom. Kada prođe ovaj život nema osude bez obzira šta ste učinili u ovom životu.

Sećam se da sam videla i razgovarala sa bivšim mužem koji je preminuo od kancera par meseci ranije. 'Da' znam da je to bio on. Naš brak nije bio dobar i tako je bilo. Moj bivši mi se obratio rečima: 'Imamo sastanak...' Moj odgovor je bio: 'Sa tobom? Dođavola, ne!' Tada sam se vratila nazad.

Moj sin je bio sa jedne moje strane a ćerka sa druge. Kasnije kada sam otpuštena iz bolnice pokušala sam da kažem mom mužu šta se dogodilo, ali je on samo plakao. Rekao mi je da je znao da sam umrla. Pitala sam ga koliko dugo sam bila bez znakova života. Rekao je između 15 i 30 minuta.

Koje ste emocije osetili tokom iskustva? Osetila sam mir, ljubav i opraštanje.

Da li ste imali osećaj sklada ili jedinstva sa univerzumom? Osetila sam se sjedinjena sa svetom.

Da li je iznenada izgledalo da sve razumete? Sve o univerzumu. Bilo je to kao da iznenada razumem i znam sve. Znala sam zašto smo ovde, znala sam kuda idem, i znala sam da smrt nije kraj.

Koje ste religije bili pre iskustva? Nisam pripadala ni jednoj - Atesista. Nikad nisam verovala da je Isus stvaran niti da je bilo šta iz Biblije stvarno.

Tokom iskustva, da li ste stekli informacije o postojanju Boga? Da, osoba koja me je pozdravila je bila više biće.

Tokom vašeg iskustva, da li ste stekli informacije o ljubavi? Da, Ljubav je početak, sredina i kraj.