Opis iskustva:


Ja sam volonter i radim u labaratoriji, izvodim bio-medicinske analize. Srećna sam što mogu da učim tamo.

Tako, 6 Januara sam otišla kod koleginice i videla da ima problem da otvori autoklav. Upitala sam je da li joj treba pomoć. Obe smo pokušavale da otvorimo taj mehanizam. U određenom trenutku osetila sam električni udar. Jedno ogromno vibrirajuće polje me udarilo. Eksplodiralo je i udarilo me u lice. Pala sam i udarila glavom.

Nadalje ne znam koliko dugo sam bila bez svesti.

"Probudila" sam se u istoj sobi, mogala sam da vidim svoje telo. Mogla sam da primam informacije bez da stvarno razmišljam ili govorim ili slušam. Sve je bilo belo i svetlo. Shvatila sam da sam mrtva jer je moje telo bilo na podu. Nisam videla krv niti šta drugo. Bila sam tako mnogo tužna. Znala sam da sam mrtva. Osetila sam veliku žalost; to je bio najtužniji trenutak. Htela sam da zaplačem. Nisam znala zašto sam umrla. To je bilo prvi put da sam osetila saosećanje, ali bilo je prema meni. Uvek sam bila dobra, brižna i prijatna osoba. Ali nikad nisam bila prijatelj samoj sebi. Tako da sam osetila potrebu da zagrlim i kažem sebi: "Biće sve o.k." Upravo dok sam "plakala" i "pitala se" da li umirem, dobila sam informaciju. Ne znam zašto se to desilo ali znam da su neki aspekti mog života bljesnuli kao na ekranu. Onda sam se setila da sam majka. "Videla" sam lice moga sina i razumela da će mi Bog dozvoliti da ponovo živim. Osetila sam kao da imam izbora. Osetila sam kao da je Bog sa moje desne strane, malo iza mene. To nije nešto što sam trebala da vidim, ali bio je taj mir koji sam osetila kada je tamo. Znala sam stvari koje nikad nisam znala, i učinila sve u skladu sa tim. On mi je dao osećaj da ne treba da budem dobra samo kako bih rekla da sam dobra, već da budem bezuslovno dobra prema svakome, uključujući i mene, uvek i u svakoj situaciji.

Potom sam se stvarno probudila i bila u stanju da zatražim pomoć stojeći na svojim sopstvenim nogama.

Kako vaš najviši nivo svesti i budnosti tokom isustva poredite sa vašom normalnom svakodnevnom svešću i budnošću? Više svesna i budna nego normalno. Nisam brinula tamo. Ne da nisam, samo sam shvatila da nisam telo ni um jer sam bila u nesvesti. Tako da sam znala da sam nešto drugo. Kada sam osetila prisustvo Boga, znala sam da nisam izgubljena i da imam zadatak ili nešto da uradim. Nisam znala kako mi ide u "izvršenju zadatka." Osećala sam stvari na višem nivou. Informacije su mi stizale tek tako.

Da li vam je iznenada izgledalo da sve razumete? Sve o meni i drugima. Razumela sam ljude. Volim svaku osobu na Zemlji. Ne slažem se sa nekim našim postupcima, ali volim ih. Mi nismo naši postupci. Mi smo posmatranje naših osećanja kada nešto činimo. I sada volim tihe ljude. Dobijam glavobolju od onih koji sve vreme pričaju. Verujem da sam odgovorna samo za sebe. Naučila sam da ostavim ego i glupa emocionalna vezivanja.

Da li vam izgleda da ste sreli mistično biće ili prisustvo, ili čuli nedefinisan glas? Susrela sam određeno biće, ili glas jasno mističnog ili nezemaljskog porekla. Osetila sam se kao naivno dete, čineći sve te greške i moj otac je došao da se sretnemo. Imala sam osećaj da sam srela mog i svačijeg oca. Oca koji je neverovatno pun ljubavi i opraštanja. Imala sam osećaj da me razume, on stvarno zna moju dušu, misli i sve. On ne sudi, on vas samo prihvata kakvi jeste. I videvši tu neverovatnu ljubav koju on ima, to učini da želite da činite isto tako.

Tokom vašeg iskustva, da li ste stekli pozebno znanje ili informaciju o vašoj svrsi? Da, imala sam osećaj da je naša svrha da učinimo Boga srećnim tako što ćemo sebe učiniti srećnim. Onda je ceo "okean" slađi... sa svakom kapi :)

Tokom vašeg iskustva, da li ste stekli informaciju o značenju života* Da. Razumela sam da sve radimo pogrešno. Otkrila sam da je svrha sreća, dobrota i ljubav. Sve dobre stvari koje radimo trebale bi da budu vez razloga i da nemamo očekivanja. Znam da ne kontrolišemo sebe. Mi samo to treba da vidimo. I da pustimo Boga da obavi svoj posao :) On nam ne daje ono što želimo, već ono što nam je potrebno za našu evoluciju.