NDERF Home Page Bestaande BDEs Deel uw BDE

    BDE van  Ricardo Opa  

Beschrijving ervaring:

Hallo, ik schrijf jullie vanuit Portugal om jullie over de NDE van mijn grootvader te vertellen.

Ongeveer een maand geleden had hij een zware longontsteking. Hij werd steeds zieker en raakte in een coma. Tijdens die coma had hij een NDE. Hij zag zichzelf buiten zijn lichaam, en hij begon aan een reis. Hij ging door een donkere gang (niet lopend met zijn voeten, maar een beetje glijdend), en daar waren eng-uitziende wezens die hem probeerde aan te raken. Deze mensen waren echte wangedrochten, maar ze konden hem niet aanraken want er was een soort onzichtbare spiegel die ze tegenhield. Aan het einde van de tunnel zag hij zichzelf aan de andere kant. Het was daar licht en helder – een mooie tuin waar hij zachte, prachtige muziek hoorde. Daar was een groep mensen die op hem leken te wachten. Ze waren allemaal in het wit, en ze hadden allemaal een rozeknop op de borst van hun kleding.  Het was een realistische weergave van een rozeknop, met twee blaadjes aan weerszijde van de stengel. 

Een van deze mensen kwam op mijn grootvader af, met in zijn hand een zo’n rozeknop.  Juist toen deze persoon mijn grootvader de bloem wou geven hoorde hij een mannenstem die zei “Het is nog geen tijd.” De stem zei het twee keer, en toen draaide de persoon zich om, zonder mijn grootvader de rozeknop te geven, en ging weer terug naar de groep.

Mijn grootvader vroeg me of ik uit kon zoeken wat de betekenis van deze ervaring zou kunnen zijn – vooral de betekenis van de rozeknop. Kunnen jullie mij helpen?

Bedankt,

Ricardo

 

NDERF antwoord: Bedankt voor het delen van dit inspirerend verhaal Ricardo!  Deze ervaring heeft bijzondere en krachtige inhoud.

Mijn gedachten hierover zijn als volgt.  De roos is een symbool van liefde.  De blaadjes aan weerszijde van de stengel symboliseren dat de roos springlevend is.  De groep mensen met dit type roos op hun kleding suggereren dat zij allemaal deel uitmaken van dezelfde "zielengroep" als je grootvader.  Zij zijn zijn uitgebreide familie aan de andere kant die op hem wachten.  De plaats van de roos, over het hart, versterkt de liefdesbetekenis van de roos.  De roos is nog in knop, wat betekent dat de uitgedrukte liefde nog veel moet groeien.  Een rozeknop betekent ook transformatie, van gesloten staat naar wijd open en bloeiend; een krachtige belofte voor je grootvader (en voor ons allemaal) terwijl zijn leven transformeert van het lichamelijke naar geestelijke.

Nogmaals bedankt voor het delen Ricardo!

-Dr. Jeff, NDERF

Achtergrondinformatie:

Geslacht:    Mannelijk