NDERF Home Page Bestaande BDEs Deel uw BDE

    BDE van Kathleen B 

Beschrijving ervaring:

Ik probeerde de zuster te roepen dat ik me niet goed voelde. Ze deed een masker op mijn gezicht en zei dat ik moest ademen, maar ik kon maar een paar keer ademen voordat ik flauwviel. Ik was nog steeds in mijn lichaam maar ik kon alles om me heen horen. De zuster voelde mijn hartslag (ik kon nog steeds iets voelen) en riep de anesthesist en de gynecoloog terug. Iemand keek met een licht in mijn ogen. Ik kon niet bewegen. Mijn hartslag was heel snel en stopte. Toen begon ik boven mijn lichaam te drijven en een wit licht omgaf me. Ik voelde geen pijn en het was zo’n opluchting na wat ik had meegemaakt dat ik me geen zorgen maakte over waar ik naar toeging. Ik wilde alleen maar daar blijven hangen, voor altijd. De gevoelens die mij omringden had ik nog nooit eerder gevoeld op aarde. Het was zoals liefde, vele malen groter, vredig en veilig.

Ik zag mensen die ik niet herkende. Er was een vrouw in een lange bruine jurk uit de 19 de eeuw, met donker haar in een knotje. Ze zei dat ze me zou helpen terug te gaan, want toen had ik al gezegd, "Lieve God, laat me alsjeblieft teruggaan en voor mijn dochtertje zorgen. Ze heeft me nu nodig."

Plotseling werd ik met geweld terug in mijn lichaam gezogen en begon pijn en druk in mijn lichaam te voelen. Ik kon weer voelen. Mijn hart sloeg over. Ik ademde in het masker dat nog steeds over mijn mond en neus zat. Ik opende mijn ogen en probeerde in de spiegel te kijken die boven het bed hing (om de geboorte te volgen). Ik zag mezelf en ik zag er grijs en mat uit. Mijn lippen waren bleek. De zuster bleef naar mijn vingers kijken. Ik was erg ongerust. Er waren draden en pleisters over mijn hele borst. Ik herkende niemand. Ze hadden mijn man al een tijd geleden de kamer uitgejaagd toen dit begon. Ik voelde me heel erg alleen, niemand die mijn vragen kon beantwoorden, “Waar is mijn baby? Gaat het goed met haar?” Ik vroeg het toch en de zuster knikte en zei dat door mijn bloedingen ik “het bloeden van de navelstreng had omgekeerd en het bloed terug in me had gezogen, in plaats van de baby”. Was dat okay voor de baby? Ik heb nooit gemerkt dat het een probleem was, hoewel ze later een "bolle" navel had in plaats van een "holle".

Ik bleef een paar uur in de herstelkamer en bleef een beetje bloeden. Uiteindelijk werd ik naar een kamer gebracht en alleen gelaten. Ik was erg zwak maar heel blij mijn nieuwe dochter, Laura, te zien en tijd met haar te krijgen. De volgende dag verloor ik de rest van de placenta in het toilet en liet dat aan de zuster zien, die het bewijs verwijderde toen ze het zag. Het was ongeveer zo groot als een volwassen lever en het duurde even voordat ze het weggespoeld kreeg, maar het lukte uiteindelijk.

Een paar maanden later ging ik terug naar het ziekenhuis om de medische rapporten door te lezen. Daar stond alleen in dat ik zware bloedingen had gehad. Geen verwijzingen naar alle apparaten, toen ik wakker werd. Ik ben nooit meer teruggegaan naar dat ziekenhuis, kreeg geen andere kinderen meer, en ben nooit meer naar die dokter gegaan. Ik heb Mark, mijn oudste, 23 jaar, and Laura, 20 jaar, beiden gezond en normaal.

Toch heb ik de volgende 4 jaar in therapie gezeten voor paniekaanvallen en om me mijn ervaring te helpen begrijpen en de lessen eruit te trekken. Ik werd allergisch voor bepaald voedsel dat ik eerder zo graag at; kip, melkprodukten, bloemkool en ander lievelingseten. Maar ik heb andere dingen leren eten die ik niet eerder at of lekker vond; sushi, tofu, en andere sojaprodukten.

Achtergrondinformatie:

Geslacht:    Vrouwelijk

Datum BDE:  2 januari 1982

Was er een levensbedreigende gebeurtenis op het moment van de ervaring?   Onduidelijk   Bevalling         Ik was net bevallen en had zware bloedingen gehad; ik ademde niet meer en mijn hart was gestopt door het bloedverlies. De placenta was niet volledig verwijderd en de dokter was vetrokken, met het idee dat alles goed ging en dat hij klaar was.

BDE elementen:

Hoe schat je de inhoud in van je ervaring?     Gemengd

Kan drugs of medicatie de ervaring beïnvloed hebben?   Ja   Demerol en locale verdoving tijdens de bevalling.

Leek de ervaring op één of ander manier op een droom?   Dit zou nooit hetzelfde zijn als een droom; ik heb wel levendige dromen waar ik kan vliegen, maar ik voel niet dezelfde vibraties.

De ervaring bevatte:   Uittreding (Uit-het-Lichaam) ervaring.

Voelde je je afgescheiden van je lichaam?   Ja   Ik keek niet naar mijn lichaam. Ik voelde alleen de vibraties, zoals een hoge frequentie, niet een langzame vibratie.

Op welk moment tijdens je ervaring was je op je hoogste peil van bewustzijn en alertheid?     Ik probeerde alert te blijven. Ik kon de vibraties voelen toen ik uit het fysieke lichaam was. Er was iets gel-achtigs, maar geen vorm die me tegenhield.

Leek het alsof de tijd sneller of trager ging?   Alles leek ineens te gebeuren; of tijd leek te stoppen of verloor alle betekenis.   Ik wist niet hoeveel tijd er voorbij was gegaan terwijl ik uit mijn lichaam was. Laura was rond half twee ’s middags geboren die zaterdag, en ik kon de klok niet zien toen ik wakker werd in de bevalkamer. Ik herinner me dat ik terugging naar mijn kamer, rond 5 uur ‘s middags.

Vergelijk je gehoor tijdens de ervaring tegenover je alledaags gehoor die je had net vóór het moment van de ervaring.   Ik hoorde geen geluiden alleen mijn eigen gedachten en die van de andere entiteiten (meervoud] want er waren misschien een of twee anderen, behalve de vrouw in de donkere jurk.

Leek je bewust te zijn van zaken die elders gebeurden, zoals een buitenzintuiglijke waarneming?   Ik ben me niet bewust van getuigen. Alles was bedekt, voor zover ik kon waarnemen.

Ben je in of door een tunnel gegaan?   Nee 

De ervaring bevatte:   Aanwezigheid van overledenen

Was je bewust van of ben je overleden (of levende) wezens tegengekomen?     Ja     Een aardse helderziende vertelde me dat de vrouw in de donkere jurk een over-grootmoeder was die ik nooit had ontmoet. Toen ik de vrouw beschreef, zei mijn vader dat het klonk alsof dit mijn vader’s grootmoeder, Mary, van moeder’s kant was. Nu nog draag ik soms mijn haar in een knotje [zoals de vrouw in de donkere jurk].

De ervaring bevatte:    Onaards licht

Heb je een onaards licht gezien?     Ja  Ik werd me pas bewust van het licht toen ik uit mijn lichaam ging. Ik kan me niet herinneren dat het van een bepaalde kant kwam.

Leek het alsof je een andere, onaardse wereld binnendrong?    Nee

De ervaring bevatte:    Sterk emotioneel gevoel

Welke emoties voelde je tijdens de ervaring?     Het was beschreven als liefde, maar liefde zoals deze heb ik nooit eerder op aarde ervaren.

De ervaring bevatte:    Speciale kennis of doel

Leek je opeens alles te verstaan?     Alles over het universum     Dit manifesteerde zich de volgende jaren en zwakte toen af, maar was heel sterk in het begin: ik kon gevaar voelen aankomen voordat het gebeurde. Ik wist wat er aan de hand was in een ambulance die voorbij kwam. Ik kon de pijn voelen van iemand anders. Ik kon de gedachten van anderen horen. Ik wist waarom bepaald voedsel goed was voor mijn lichaam en welke impact de energie van het voedsel op mij had.

Waren er beelden uit de toekomst?    Beelden van de toekomst van de wereld     Ik remde bv. voor een kruispunt, net toen een wild hert voorbij kwam. Ik wist niet dat dit zou gebeuren, maar ik voelde de behoefte om langzamer te gaan rijden.

Kwam je aan een obstakel of een fysieke structuur die je tegenhield?     Nee

Kwam je aan een grens of een punt waar je niet meer kon terugkeren?   Ik kwam aan een barriere waar ik geen toegang kreeg om verder te gaan; ik werd teruggezonden tegen mijn zin.   Ik vroeg om terug te komen, en werd snel teruggestuurd.

God, Spiritueel en Religie:

Wat was je godsdienst vóór je ervaring?     Onduidelijk   

Welke godsdienst beoefen je nu?    Zelfde, maar vrijer  

Veranderden je waarden en overtuigingen door de ervaring?    Ja    Ik probeer niet om andere mensen te veranderen, of hun houding ten opzichte van mijn ervaring.

In verband met onze levens op Aarde niet gerelateerd aan godsdienst:

Veranderingen in je leven na je BDE:     Minder

Wat is er veranderd in je leven na je ervaring?   Betere leraar, betere leerling.

Zijn je relaties specifiek veranderd door je ervaring?   Ik zie mensen anders. Het maakt me niet uit waar ze zijn ten opzichte van leven en dood. Ze zullen hun eigen ervaring hebben, en ze komen er wel achter.

Na de BDE: 

Ben je van job veranderd door je ervaring?     Baan of studie

Ben je fysiek veranderd door je ervaring?     Lichamelijke na-effecten

Ben je psychisch veranderd door je ervaring?     Verhoogde gevoeligheid, helende of psychische gaven

Zijn je gevoelens veranderd door je ervaring?     Gevoelens over familie, vrienden of de maatschappij

Is je angst voor de dood veranderd door je ervaring?     Gevoelens over de dood

Is je levensdoel veranderd door je ervaring?     Doel van het leven

Was de ervaring moeilijk te verwoorden?     Ja     Alle details van wat er gebeurd was te herinneren. Proberen alert te zijn voor alles wat er gebeurde. Gewoon meer tijd te willen voor deze bijzondere ervaring, maar beseffen dat ik een snelle beslissing moest nemen of dat ik anders niet terug zou kunnen gaan naar mijn pasgeboren baby.

Heb je helderziende, ongewone of andere speciale gaven gekregen na je ervaring die je niet had vóór je ervaring?     Onduidelijk     Ik was misschien een beetje psychisch, tijdelijk. Ik denk niet dat het lang heeft geduurd.

Is er één of zijn er verschillende delen van je ervaring die meer betekenis heeft/hebben voor jou?      Ergste: geen controle hebben, niet weten of ik teruggestuurd zou worden of dat ik moest blijven. Beste: dankbaar voor de extra tijd met mijn kinderen.

Heb je ooit deze ervaring gedeeld met anderen?   Ik heb deze ervaring met mensen en patienten gedeeld die dierbaren hebben verloren. Ik vertel ze dat John Edwards [een populair Amerikaans medium] geen oplichter is en dat ze met hun dierbaren aan de andere kant kunnen praten zoveel ze willen, en dat hun dierbaren ze zullen horen.

Heeft er ooits iets in je leven je hetzelfde gevoel gegeven als jouw ervaring?     Nee  

Is er nog iets dat je wil toevoegen over je ervaring?     Elke dag mijn lichaam voelen is een geweldige ervaring. Elke cel heeft een bewustzijn en ik wil dat bewustzijn gebruiken om beter te weten wat ik moet doen in de school van het leven.

Zijn er andere vragen die we kunnen stellen om jouw ervaring beter te begrijpen?      Wees in het moment, het hier en nu. Vraag me wanneer het op je afkomt, en ik zal hetzelfde doen.