NDERF Home Page Aktuelle NDO'er Del din NDO

    William S NDO    Beskrivelse Af Oplevelsen:

Jeg var indblandet i et motorcykel uheld, og jeg husker at jeg lå på marken med voldsomme smerter i ryggen. Jeg prøvede først om jeg kunne bevæge mine lemmer (det kunne jeg) og det næste jeg vidste var, at jeg var i en slags glaselevator. Jeg ventede i elevatoren indtil dørene åbnede og gik så ud. Området jeg kom til forekom firkantet, var helt hvidt og meget afslappende. Det var som et modtagelses område. Jeg så til venstre og der var der folk der stod i en kø - spædbørn og voksne i alle aldre, og der var enda et træ. Jeg så lige ud og henne i hjørnet var der en i en hvid kjortel, og ved siden af var de en soldat der knælede med et våben. Jeg bemærkede at soldaten var klædt i nutidigt moderne tøj. Mellem dem var der et stålende lys og jeg indså pludselig hvor jeg var henne. Jeg huskede programmer hvor folk havde sagt: "Gå ikke til lyset", hvilket jeg heller ikke havde i sinde at gøre, men jeg vidste ikke hvad jeg så skulle gøre. Jeg tænkte: "Vælger jeg en krop herfra til at vende tilbage i?" Så hørte jeg pludselig mit navn blive kaldt fra et hjørne. Jeg kiggede og der var en hvirvlende sky med noget ligesom lynild blandet i. Jeg tænkte: "Jeg vil gerne tilbage til min kone" så jeg gik hen til hvor mit navn blev råbt op, og råbet blev højere.

Så hørte jeg: "Vi har en VF (Ventrikkel flimmer) der var (sagt) på tysk. Jeg snappede efter luft og åbnede mine øjne og så reservelægen se ned på mig, mens redderen skar min skindbukser op. Jeg gik så i koma med frygtelige mareridt

Baggrundsoplysninger:

Køn:    Mand

Datoen NDO'en fandt sted:  12 Okt 2001

Var der en livstruende begivenhed forbundet med oplevelsen den gang den fandt sted?   Ulykke       

NDO Elementerne:

Hvordan ser du på din oplevelses indhold?     Positivt

Er der drugs eller medikamenter der kan have påvirket oplevelsen?   Nej     

Var din oplevelse på nogen måde drømmeagtig?   Det føtes drømmeagtigt til at begynde med indtil det gik op for mig hvor jeg var.

Følte du dig adskilt fra kroppen?   På hvilket tidspunkt under oplevelsen var du på dit højeste niveau af bevidsthed og årvågenhed?     Meget klar.

Giv en sammenligning af din hørelse under oplevelsen med din hørelse lige inden oplevelsen fandt sted.   Mit navn blev råbt op fra et hjørne.

Gled du ind i eller gennem en tunnel?  Ja  I hjørnet var der en hvirvlende sky med lynild blandet i. Det var der mit navn blev råbt op, og det var vejen hjem.

Mødte du eller blev du vidende om afdøde (eller levende) væsner?     Ja     De befandt sig på min venstre side på en række, og to til det forreste hjørne. Jeg kendte ikke nogen, og der var ingen der talte til mig.

Hvad oplevelsen inkluderede:    Ikke-jordisk lys

Så du et ikke jordisk lys?     Ja  Det var et strålende lys, rundt men ikke så stort,  måske 50 -75 cm i diameter og det stod mellem to personer.

Var det som om du trådte ind i en anden, ikke jordisk verden?    En helt klart mystisk eller ikke jordisk verden.

Hvilke følelser følte du i løbet af oplevelsen?     Forvirret i begyndelsen, men med en behagelig fornemmelse. Det var meget afslppende, men der var også en lille bekymring da det gik op for mig at jeg var der, fordi der ikke var nogen der talte til mig eller så på mig.

Var det pludselig som om du forstod alting?     Nej    

Kom der scener fra fremtiden til dig?     Nej    

Hvad oplevelsen inkluderede:   En form for grænse eller afgrænsning hvorfra der ikke er nogen vej tilbage

Kom du til en grænse eller tærskel hvorfra der ikke var nogen vej tilbage?   Jeg kom til en barriere som det ikke var mig tilladt at overskride; eller jeg blev sendt tilbage imod min vilje.   Da ingen talte til mig og jeg hørte mit navn blive råbt op, følte jeg at jeg havde et valg, men jeg er virkelig ikke alt for sikker. Måske var det ikke meningen at jeg skulle være der endnu og det var derfor ingen talt til mig.

Gud, Åndelighed og Religion:

Hvad var din religion inden oplevelsen?     Ved ikke   

Skete der en forandring af dine værdier og overbevisninger på grund af din oplevelse?    Ja    Ja, nu tror jeg at der er noget efter døden, og jeg er ikke længere bange for at dø.

Hvad oplevelsen inkluderede:   Tilstedeværelse af ikke-jordiske væsener

Angående vort jordiske liv ud over religion:

Forandringer i dit liv siden din NDO er følgende:     Mere eller mindre det samme.

Er dine forhold blevet forandret specifikt på grund af din oplevelse?   Det har haft indflydelse på mit forhold til min kone. Det for tidligt at sige noget om det. Jeg ved at jeg vil have hende mere end noget andet i verden. Hvad søvn angår. Jeg gør det (sover) ikke for ofte - hver gang jeg lukker mine øjne for at sove, er jeg i elevatoren og kommer ud i det der område og jeg er bange for at jeg måske en eller anden gang vil blive der

Efter NDO'en: 

Oplevede du at din dødsangst forandredes på grund af din oplevelse?     Følelser om døden.

Var oplevelsen vanskelig at beskrive med ord?     Nej    

Har du fået nogen psykiske, ikke almindelige eller specielle evner efter din oplevelse som du ikke havde før din oplevelse?    Nej    

Er der en eller flere dele af din oplevelse der er særligt meningsfuld for dig?     Det bedste var at finde ud af at der er noget andet, selvom jeg ikke ved præcis hvad det er, og at jeg er her tilbage og kan fortælle om det. Det er som en mulighed ud af en milliard at have den her slags oplevelse. Det værste ville have været at vide at jeg efterlod min kone, det gør ondt.

Har du nogensinde delt denne oplevelse med andre?     Ja     Min kone troede først at jeg drømte , fordi de første ord jeg sagde da jeg kom ud af koma var:" Jeg har været der, og jeg er ikke bange for at dø". Hun talte så med lægen, som tjekkede journalen og bekræftede, at jeg var kliniske død i ambulancen. Mine nære venner lytter. Nogen interessere sig for den slags ting, og jeg kan se, at der er andre, der bare vil grine, men jeg forcerer ikke emnet. De kan tro mig eller lade være. Jeg føle mig lidt stupid når jeg forklare det til dem. Nogen få der ser de der Dicovery kanaler har den slags interesser - det føles godt at fortælle dem om min oplevelse.

Har noget på et eller andet tidspunkt i dit liv genskabt nogen del af oplevelsen.     Nej  

Har spørgsmålene og de oplysninger du har bidraget med nøjagtigt og forståeligt beskrevet din oplevelse?     Ved ikke