NDERF Home Page Aktuelle NDO'er Del din NDO

Val NDO


Beskrivelse Af Oplevelsen:

Jeg husker, hvordan jeg vågnede på opvågningsstuen med to plejere, der stod bøjet over mig og forsøgte at vække mig. Da jeg åbnede øjnene, så jeg, at de kiggede på mig , og at en af plejerne aede mig blidt på skulderen. Hun så derefter på min forbinding på hasen og sagde til den anden plejer; "Få fat i lægen, hun bløder."

På det tidspunkt følte jeg mig meget uforbundet med min krop, og jeg kunne hører en høj susende lyd i mit hoved. Jeg drejede hovedet til venstre mod værelsets indgang og så et meget klart lys vokse i døråbningen. Det var stærkere end solen og vedblev med at øges i styrke. Så hørte jeg nogen der råbte: "Vi mister hende!" og jeg bemærkede, at mindst 4 plejere og en læge stod rundt om mig. Jeg drejede igen hovedet mod venstre, og nu var døråbningen helt opslugt af lyset.  

Jeg så en skikkelse stå i lyset, et højt og afklaret væsen, Kristus lignende i fremtoning og holdning, og en dyb følelse af fred og glæde fyldte mig. Med et følte jeg, at jeg løftede mig ud af min fysiske krop, og jeg begyndte at bevæge mig hen mod lyset og lysvæsnet, der ventede på mig. Jeg kunne imidlertid kun komme lidt under en meter væk fra min krop og følte det, som om nogen holdt fast i min venstre arm med begge hænder. Jeg vendte mig og så ned og så lægerne, der arbejde på mig ved at trykke ned på mit bryst, og min mor som sad ved siden af mig og holdt fast i min venstre arm med begge hænder, mens hun bønfaldt mig om ikke gå bort. Jeg var splittet mellem at fortsætte ind i lyset eller vende tilbage til min krop.

 

Det næste jeg vidste af, var at jeg vågnede i mit hospitalsværelse med min forældre siddende ved min side. Jeg følte det som om noget betydningsfuldt var sket og var forbavset over stadig at befinde mig i min fysiske krop. Jeg havde vanskeligt ved at fortælle dem om det, da jeg var inde og ude af bevidsthed på grund af smertestillende medicin.

To dage senere da bedøvelsen havde fortaget sig, havde jeg flashbacks fra begivenhederne på opvågningsstuen. Jeg var forvirret og trist over, at jeg ikke havde været i stand til at gå ind i lyset. Min mor fortalte mig bagefter, at hun ikke havde været inde på opvågningsstuen sammen med mig. Hun havde siddet ude på gangen. Da hun så min kirurg og læge styrte forbi hende ind på opvågningsstuen, fornemmede hun, at jeg var i knibe, og hun "projicerede" sig selv ind ved min side for at assistere mig. Hun benægtede, at jeg havde været død men sagde, at jeg var meget syg, og at de nær havde mistet mig.  

Dagen efter opperationen, mens jeg var i mit værelse, fik kvinden ved siden af mig hjertestop og døde. Det var første gang i mit liv, jeg havde været tilstede mens nogen døde, og jeg så kvindens ånd forlade hendes krop. Det foruroligede mig meget, for jeg blev klar over, at jeg også havde været i den tilstand og ude af stand til at vende "hjem"

Min læge kom for at tale med mig, fordi jeg havde fortalt min plejer om de foruroligende flashbacks, jeg oplevede, og at jeg havde svært ved at sove efter at have bevidnet min medpatients dødsfald. Han fortalte mig, at det ikke var ualmindeligt for mennesker i min tilstand at have den slags oplevelser, og at, ja, mit hjerte var ophørt med at slå i nogle få minutter, og at de havde været meget heldige, at de havde kunne "redde" mig. Med hensyn til hvad jeg havde set i værelset, da kvinden ved siden af døde, fortalte han, at de skulle have flyttet mig ud af værelset og undskyldte, at jeg var blevet udsat for det. Jeg forklarede ham imidlertid, at det var okay, og at jeg vidste, at kvinden var borte og var "hjemme" Han smilede så bare og strøg mig over håret og sagde, at det formodentlig bare var min "fantasi" og gav plejeren besked på at give mig noget, der kunne hjælpe mig med at sove.

I det øjeblik besluttede jeg ikke at dele min oplevelse med nogen, da ingen syntes at tro på mig, men jeg ved, at hvad jeg så, følte og oplevede, var "sandt" Hvad vi oplever som den fysiske virkelighed er, en forsvindende lille del af hvem og hvad vi i sandhed er, og der er et liv efter døden.

Baggrundsoplysninger:

Køn:    Kvinde

Datoen NDO'en fandt sted 6 September, 1974

Var der en livstruende begivenhed forbundet med oplevelsen den gang den fandt sted?    Ja   I forbindelse med operation.      Under post observation på opvågningsstuen, fik jeg overaktiv skjoldbruskkirtel, og et indgreb i halsen åbnede sig og førte til blodstyrtning. Blodtab og en massiv tilgang af hormoner fra skjoldbruskkirtlen forårsagede et hjertestop og krævede genoplivning. Jeg fik bagefter at vide, at de "nær havde mistet mig," og at mit hjerte var ophørt med at slå i nogle minutter. På grund af min alder og min fysiske kondition virkede genoplivningen hurtigt. 

NDO Elementerne:

Hvordan ser du på din oplevelses indhold?     Blandet

Er der drugs eller medikamenter der kan have påvirket oplevelsen?   Ved ikke.   Jeg var lige kommet fra en operation, hvor jeg fik fjernet dele af skjoldbruskkirtlen (Graves sygdom) og var stadig under indflydelse af anæstesi.

Var din oplevelse på nogen måde drømmeagtig?   Nej. Mine "flashbacks" føltes som en vision/erindring, som noget der havde fundet sted, men jeg var på et skridts afstand, seende det udefra, og så det udspilles sig foran mig.

Hvad oplevelsen inkluderede:   Ud-af-kroppen-oplevelse

Følte du dig adskilt fra kroppen?   Ja   Da jeg var oven over kroppen og så ned, kunne jeg se min ånds arm, ben og torso som værende fyldt med lys og gennemsigtig.

På hvilket tidspunkt under oplevelsen var du på dit højeste niveau af bevidsthed og årvågenhed?     På trods af at jeg var omtåget på grund af anæstesien og anden medicin, som man gav mig på det tidspunkt, oplevede jeg, at min lugtesans smag og hørelse var usædvanlig skarp. Jeg følte mig imidlertid meget uforbundet med min fysiske krop, som om jeg ikke længere hørte til i den.

Var det som om tiden gik hurtigere eller langsommere?   Nej  

Giv en sammenligning af din hørelse under oplevelsen med din hørelse lige inden oplevelsen fandt sted.  Hørte du nogen usædvanlige lyde?  Lyden jeg hørte var en høj brusende lyd, som om jeg stod lige ved siden af et vandfald. Jeg kunne også hører andre stemmer, der sang en sang, jeg ikke kunne begynde at beskrive, så smuk var den.

Var det som om du var tilstede til ting der skete andre steder, som skete det ved ESP?   Jeg beskrev for lægerne og plejerne deres reaktioner til min prekære situation, og inden de fortalte mig at mit hjerte var ophørt med at slå, beskrev jeg hvorledes de gav mig genoplivning, og hvordan jeg så plejerne presse IV posernes indhold ind i mine årer.

Gled du ind i eller gennem en tunnel?  Nej 

Mødte du eller blev du vidende om afdøde (eller levende) væsner?     Ja      Der var en Kristus lignende skikkelse stående i døråbningen med lyset omkring sig. Jeg modtog ikke nogen direkte kommunikation, blot en dyb følelse af kærlighed og fred og velkomst. Mere end noget andet ønskede jeg at slutte mig til dette væsen af lys, men jeg blev holdt tilbage af min Mor fra at fuldbyrde rejsen "ind i lyset."

Hvad oplevelsen inkluderede:    Ikke-jordisk lys

Så du et ikke jordisk lys?     Ja  Det var det klareste lys man kan forstille sig. Hvidt, guld, sølv og alle regnbuens farver blandet sammen.

Var det som om du trådte ind i en anden, ikke jordisk verden?    En helt klart mystisk eller ikke jordisk verden.

Hvad oplevelsen inkluderede:    Stærk emotionel stemning

Hvilke følelser følte du i løbet af oplevelsen?     Blandet. På et vist tidspunkt, hvor jeg følte, at jeg bevægede mig mod lyset og væsnet af lys eller Kristus skikkelsen, der stod i døråbningen og ventede på mig, var jeg fyldt med glæde, kærlighed og fred. Da jeg blev klar over, at jeg ikke kunne komme fremad, fordi min mor holdt fast i min arm, følte jeg mig meget splittet... jeg ville ikke forlade hende og min familie, men jeg ønskede desperat at slutte mig til skikkelsen, der ventede på mig i lyset.

Kom scener fra din fortid tilbage til dig?   Selv om jeg siden jeg var barn har oplevet mange psykiske slags begivenheder, så beviste denne begivenhed uden tvivl, at vores fysiske virkelighed kun er en lille del af, hvad og hvem vi er. At hvad vi betragter som virkelighed, blot er en skygge af dimensioner, som vi uafladeligt interagere med. At der er en fortsættelse af vores bevidsthed efter den fysiske forms død.

Kom der scener fra fremtiden til dig?     Nej     Ikke på det tidspunkt. Fra jeg var barn af, har jeg haft profetiske drømme og syner, og disse øgedes i intensitet efter min NDO.

Kom du til en grænse eller begrænsende fysisk struktur?    Ja     Som forklaret ovenfor, følte jeg, at min mor holdt mig tilbage, og derfor forhindrede mig i at fortsætte mod døråbningen, hvor lyset og den Kristus lignende skikkelse ventede på mig.

Kom du til en grænse eller tærskel hvorfra der ikke var nogen vej tilbage?   Jeg kom til en barriere, som det ikke var mig tilladt at overskride; eller jeg blev sendt tilbage imod min vilje.   Jeg er usikker på hvorvidt, jeg bevidst besluttede at vende tilbage til min krop, eller om det var en overenskomst mellem mig, væsnet af lys og min mor.

Gud, Åndelighed og Religion:

Hvad var din religion inden oplevelsen?     Ved ikke   

Hvad er din religion nu?   ikke nogen bestemt trosretning, tror på en universel sandhed i alle religioner.

Skete der en forandring af dine værdier og overbevisninger på grund af din oplevelse?    Ja    Jeg følte mig mere forbundet med Gud/Skaber. Blev klar over at livet er en yderst værdifuld gave, som ikke skal tages for givet. At vi mennesker stadig har en masse at lære om livet og døden.

Hvad oplevelsen inkluderede:   Tilstedeværelse af ikke-jordiske væsener

Angående vort jordiske liv ud over religion:

Forandringer i dit liv siden din NDO er følgende:     Forøgelse

Er dine forhold blevet forandret specifikt på grund af din oplevelse?   Jeg internaliserede det meste af, hvad jeg oplevede, fordi min familie og mine kolleger ikke gav udtryk for at de ønskede at høre om, hvad jeg havde været igennem.

Det forekom mig, at det gjorde dem bange, så jeg "lukkede af" et stykke tid. Jeg troede stadig på et Gud/Almægtigt væsen og følte ofte tilstedeværelsen af, hvad jeg kaldte Vogterne omkring mig. Denne følelse af at være bevogtet var særlig stærk, når jeg var i kirke. På et tidspunkt var jeg meget tiltrukket af den Katolske tro, og da jeg var sytten, overvejede jeg for alvor at træde in i et kloster og overgive mit liv til Gud. Mit liv tog imidlertid en anden drejning, og i stedet for at træde tilbage til et liv med åndelig hengivelse, blev jeg optaget af mere intellektuelle sysler. Jeg gik på universitet i to år, og jeg besluttede mig så til at blive sygeplejerske. Beslutningen om at blive sygeplejerske var mit oprigtige ønske om at hjælpe folk i krise. Det var i løbet af min tid som sygeplejerske, at jeg opdagede, at jeg havde "helende hænder" og intuitive medicinske evner (se ind i den fysiske krop). Disse "gaver" praktiserede jeg i det stille og uden at involvere min kolleger, for jeg vidste at de ikke ville forstå. Jeg fik imidlertid ry for at være "anderledes" og mit øgenavn i en afdeling, hvor jeg arbejdede var "radar," fordi det forekom folk, at jeg "vidste" hvornår en eller anden ville "tage billetten," inden begivenheden fandt sted. Jeg har kæmpet med disse "gaver" og har aldrig følt mig helt sikker og afklaret med at dele dem med nogen uden for en snæver cirkel af få udvalgte venner, som også er healere og nære familiemedlemmer.      

Efter NDO'en: 

Oplevede du en psykisk forandringer på grund af din oplevelse?     Forøget følsomhed, healing, elle andre psykiske evner.

Oplevede du at dine følelser forandrede sig på grund af din oplevelse?     Følelser om familie, venner eller samfund.

Oplevede du at din dødsangst forandredes på grund af din oplevelse?     Følelser om døden.

Oplevede du at dit livs formål forandredes på grund af din oplevelse?     Følelse af et formål med livet.

Var oplevelsen vanskelig at beskrive med ord?     Ja     Fandt det vanskeligt at fortælle om min oplevelse til mine forældre og plejepersonalet, fordi de ikke syntes at accepter eller forstå oplevelsen.

Er der en eller flere dele af din oplevelse der er særligt meningsfuld for dig?     Den bedste del af oplevelsen var, at indse at vi er åndelige væsner, der har en menneskelig oplevelse. Den værste del var ikke at få den opmuntring og støtte, der skulle til for at dele oplevelsen med min familie og sygeplejepersonalet, følelsen af at de ikke troede på min oplevelse. Også følelsen af ikke at være forbundet med en del af mig selv og en overvældende følelse af "hjemve," der af og til kommer over mig i en sådan grad, at jeg til tider har overvejet at tage mit eget liv og vende tilbage til ånd.

Har noget på et eller andet tidspunkt i dit liv genskabt nogen del af oplevelsen.     Ja   Jeg har ofte UKO'er i drømmetilstanden, og jeg har været i stand til at genopnå UKO oplevelsen, mens jeg mediterede. Jeg meditere regelmæssigt og har praktiseret forskellige former for håndspålæggelse teknikker så som Reiki. De fleste dage har jeg en øget følelse af bevidsthed og kan "tune ind" til højere åndelige dimensioner. Afhængig af min emotionelle tilstand, oplever jeg ofte tilstedeværelsen af vejledere og Opstegne Mestre i mit liv.

Er der ellers noget du vil tilføje om din oplevelse?     I Marts 2001 døde min mor efter en længere varende sygdom. Hun var lige blevet 68. Vi havde mange stunder, hvor vi diskuterede vores syn på liv og død, inden hun gik bort, og vi kom endelig til et sted med fred os imellem med hensyn til min NDO. Jeg var sammen med hende, da hun døde, og hun lod mig vide, at hun forstod, hvorfor jeg havde følt mig så plaget i dele af mit liv. Hun var ked af, at hun havde influeret på min beslutning om at blive, da jeg var 15, men det var den rolle, jeg skulle spille i den gang på jorden, vi havde sammen. En del af min sjæleoverenskomst med mig selv var at dele mine gaver med andre, og når tiden kom, at hjælpe hende med at krydse over til ånd. Inden hendes død var jeg meget oprevet, og følte at jeg måtte være på "den anden side" for at hjælpe hende med overgangen. Nu har jeg indset, at det ikke var nødvendigt, at jeg kan opleve både de åndelige dimensioner og den fysisk virkelighed på samme gang, og være en formidler af kærlighed og lys, som manifesteres i den fysiske verden.