NDERF Home Page Aktuelle NDO'er Del din NDO

    Jon NDO    


Beskrivelse Af Opevelsen:

I sammenligning med andre har jeg haft en dårlig barndom. Jeg pjækkede ofter fra skole, og rodede mig ud i en masse slåskampe. En af dem fandt sted i en bowling hal i deres videospilsrum. Jeg havde sammen med to venner, forårsaget lidt ballade med denne ene dreng, og ja altså, så kom han og hans "gang" på besøg. Det gik ikke så godt for os - syv imod tre. Da banden dukkede op var jeg rædselsslagen. Jeg endte med at få siden af mit hoved slået ind i en murstensvæg, og det var der, det skete.

Først var alting sort, men pludselig så jeg ned på hele sceneriet. Det første jeg bemærkede var, at jeg på en eller anden måde så begivenheden som udspillede sig foran mig, fra indenfor øverst oppe på væggen af videospilsrummet. Jeg så en større og ældre dreng trække drengen, som havde sparket mig på siden af mit hoved, væk fra mig. Så bemærkede jeg to yngre børn, en dreng og en pige, som styrtede hen til spillerummetsvinduet og kigge ind. Under alt det hørte jeg ikke noget. Rædslen jeg havde følt, før alting gik i sort, var væk. Jeg følte mig vel tilpas. Jeg ville sige afslappet, men jeg tror en bedre måde at sige det på er "neutral" ligsom at observere uden følelser. Mens jeg observerede, var skelet strukturen i mit ansigt ikke til stede. Lad mig forklare. Når man gennem hele livet ser på verden, er der forhindringer der begrænser ens udsyn. Da man altid har haft disse forhindringer bemærker dem ikke rigtigt før de er væk, Øjnbryn, næse, øjnvipper, kindben mm.  

Den oplevelse, synes jeg, er en af de mærkeligste ting ved hele oplevelsen. Bag mig (i væggen som sådan eller loftet) var der sort. Jeg kunne se voksne fra billiardrummet ved siden af styrte hen mod spillerummet. Så gik alt igen i sort.  Det næste jeg husker er, at jeg gled ind og ud af bevidsthed på vej til hospitalet.

Baggrundsoplysninger:

Køn:    Mand

Datoen NDO'en fandt sted:  April 1980

Var der en livstruende begivenhed forbundet med oplevelsen den gang den fandt sted?    Ja   Bekæmpe        It was a street-fight in a bowling alley game-room. My head was being smashed between a steel-toed boot and a brick wall. I think it qualifies as life-threatening.

NDO Elementerne:

Hvordan ser du på din oplevelses indhold?     Positivt

Er der drugs eller medikamenter der kan have påvirket oplevelsen?   Nej      

Var din oplevelse på nogen måde drømmeagtig?   Nej, Jeg tror det ikke. Jeg har dog haft nogen ret realistiske drømme i min tid.

Hvad oplevelsen inkluderede:   Ud-af-kroppen-oplevelse

Følte du dig adskilt fra kroppen?   Ja   Se den ovenstående fortælling.

På hvilket tidspunkt under oplevelsen var du på dit højeste niveau af bevidsthed og årvågenhed?     Helt lysvågen!

Var det som om tiden gik hurtigere eller langsommere?   Alt syntes at ske på samme gang; eller tiden gik i stå eller begrebet tid mistede al mening.   Jeg var 13 år gammel på det tidspunkt - noget var helt sikkert anderledes, men hvorvidt det havde eller ikke havde noget med tid og rum at gøre, ved jeg simmpelthen ikke.

Giv en sammenligning af din hørelse under oplevelsen med din hørelse lige inden oplevelsen fandt sted.   Nej   Hvis der var lyde, så var de dæmpede og næsten uhørlige.

Var det som om du var tilstede til ting der skete andre steder, som skete det ved ESP?   Den større dreng trak den anden dreng væk fra mig, mens jeg var "slået i gulvet"

Gled du ind i eller gennem en tunnel?  Nej 

Mødte du eller blev du vidende om afdøde (eller levende) væsner?     Nej    

Hvad oplevelsen inkluderede:   Mørke

Så du et ikke jordisk lys?     Nej 

Var det som om du trådte ind i en anden, ikke jordisk verden?    Nej

Hvilke følelser følte du i løbet af oplevelsen?     Ingen følelser Total neutralitet.

Var det pludselig som om du forstod alting?     Nej    

Kom der scener fra fremtiden til dig?     Nej    

Kom du til en grænse eller begrænsende fysisk struktur?    Nej

Kom du til en grænse eller tærskel hvorfra der ikke var nogen vej tilbage?   Nej  

Gud, Åndelighed og Religion:

Hvad var din religion inden oplevelsen?     Ved ikke   

Hvilken betydning tillægger du dit religiøse/spirituelle liv efter din oplevelse?     Liberal  

Skete der en forandring af dine værdier og overbevisninger på grund af din oplevelse?    Ja    Siden den gang har jeg ikke været bange for at dø.

Angående vort jordiske liv ud over religion:

Forandringer i dit liv siden din NDO er følgende:     Er nogenlunde det samme.

Er dine forhold blevet forandret specifikt på grund af din oplevelse?   Hvis det havde indflydelse på mig den den gang så husker jeg det ikke nu. Oplevelsen vil jeg imidlertid aldrig glemme.

Efter NDO'en: 

Oplevede du at din dødsangst forandredes på grund af din oplevelse?     Følelser om døden

Var oplevelsen vanskelig at beskrive med ord?     Nej    

Har du fået nogen psykiske, ikke almindelige eller specielle evner efter din oplevelse som du ikke havde før din oplevelse?    Nej    

Er der en eller flere dele af din oplevelse der er særligt meningsfuld for dig?     Det bedste: Jeg var ikke længre bange. Det værste: Mørket der omgav mig (når jeg tænker på det efter begivenheden) var en ubehagelig tanke. Jeg tror nu at det nok  var fordi jeg så gennem væggen, og måske var der bare ikke noget at se i stenene bag mig. Det var dog alligevel en underlig fornemmelse.

Har du nogensinde delt denne oplevelse med andre?  Andre siger bare sådan noget som: "Cool" og "Det er besynderligt." Hvorvidt de tager det alvorligt bekymre jeg mig ikke om.

Er der ellers noget du vil tilføje om din oplevelse?     Nah.

HHar spørgsmålene og de oplysninger du har bidraget med nøjagtigt og forståeligt beskrevet din oplevelse?     Ved ikke