NDERF Home Page Последни ПБС Сподели ПБС

МЕДИА листа


Онлайн преводи от Google. Ако има части от превода, че не правят смисъл на думата, моля да ме уведомите. Ще се радвам да го, ако можете да ми изпратите коригирана език. Благодарности!
  Jody: 

 

МЕДИА убежище: Ние вече имат списък на NDErs според Държава / държава / град с кратко коментар и линк към техния опит. Това ще улесни намирането на тези, които искате да NDErs интервю или са заинтересовани в съответните с. NDErs: Ние сме получавам огромен скока в медиите искания. Мнозина търсят за интервю NDErs в близост до където репортер се намира или на проекта е да се снима. Можете да преминете към медиите Haven търсят своята
история, като кликнете върху този линк.

Информация за NDERF / ADCRF / OBERF

NDERF (близо до смъртта Изследвания) www.nderf.org
ADCRF (след смъртта на Комисията Изследвания) www.adcrf.org
OBERF (от преживяване Изследвания) www.oberf.org

NDERF е посветен на изучаването на NDE и подкрепа на тези, които изпитват NDE и сродните му преживявания. ADCRF е посветен на изследването, след смъртта на комуникация и подкрепа на тези, които изпитват едно ADC, или дава послание на надежда към тези в grieving от загуба на човек. OBERF е посветена на изучаване на духовни спектър събития, които не се вписват в категориите на NDE или ADC. NDE Те включват подобни преживявания, от органа, преживявания и духовно transformative събития.

Нито един от уебсайтовете, има нещо за продажба, дарения, нито са стимулирани. Част от причината за това е, че уеб сайтове са в трудови правоотношения на любовта. Ние сме тук, за да получите съобщения за продължаващи в съзнанието на света. Другата причина е, че съзнание проучване е много по-надеждна, когато не съществуват търговски интереси.

МЕДИА убежище: Специално третиране! Кликнете тук за списък с изброени NDErs според град, щат, както и страната - с бърз четат коментари! Това ще улесни намирането на тези, които искате да NDErs интервю или са заинтересовани в съответните с.

Специално За NDERF (близо до смъртта Изследвания, www.nderf.org)

NDERF е посветен на изучаването на NDE и подкрепа на тези, които изпитват NDE и сродните му преживявания. NDERF няма нищо за продажба и не искат дарения.

В NDERF Сайтът е с най-висок ранг уеб сайт сред основните търсачки за понятието "близо до смъртта", както и на уеб сайта има над 60000 посещения (показвания) месечно. NDERF има 11 оригинални научни статии, публикувани NDE. Едно неотдавнашно основен Проект на NDERF е да се преведат NDEs и NDE свързани с нея материали на чужди езици. момента NDEs и NDE свързани материал се предлага в 22 различни чужди езици на NDERF. читатели от над 70 различни чужди страни достъп до NDERF уеб сайт месечно.

Джефри Лонг, д-р е основател и създател на NDERF / ADCRF / OBERF уебсайтове. Д-р Лонг е практикуващ лекар в областта на радиационната специалност oncology (използване на облъчване за лечение на рак). Д-р Лонг в момента е специализирана в Tacoma , Вашингтон.

Джеф започна един от най-големите и най-уважавани уеб сайтове, посветени на най-NDE www.nderf.org. Този уеб сайт е над 200 Пълният текст опит разкази. Като пряк резултат от опита, свързани с NDE, Джеф също започна уеб сайтове, посветени След Смъртта на Комисията (ADC, www.adcrf.org) и от преживяване (OBE, www.oberf.org). Тези две уеб сайтове са над 200 и 150 Пълният текст преживявания, публикувани съответно.

Джеф връчен на Борда на директорите на IANDS (Международната асоциация за изследвания в района Смъртта). Джеф е председателстван от IANDS изследвания. Джеф е обсъдено NDE на множество национално излъчени радио и телевизионни предавания, съвсем наскоро е бил на световните новини с Питър Дженингс . Той е заснет по често повтарящи се сегмент на "Десет Най-голямата Загадките" на Канал изучаване на NDEs, които бяха номер 1 мистерии. Джеф е също така наскоро Заснето в един епизод на "Възходящ ред с ангели", "с Боб Търнър. Той също се появяват по телевизия Фокс новини. Той е бил по чл Бел показват, радио и радио крайбрежие до крайбрежие се показват с Джордж Noory много пъти.

Джоди Дълъг е също участват в съзнанието проучвания с NDERF / ADCRF / OBERF. Джоди е семейното право адвокат и е активен съ-следовател, както и писател с уеб сайтове и проекти, свързани с. Джоди даде на уебсайтове един фейс-лифт през март 2002 г. и е текущата уебмастъра на NDERF, ADCRF и OBERF. Джоди на посвещение към сайта и приноса на указания за NDERF са важни за растежа и изследвания извеждат на уеб сайтове и днес. OBERF бе възкресени и сега се справя наистина добре, тъй като хората по целия свят искам да говоря за чуете и за други мероприятия в съзнание. NDERF за международен проект, е много вълнуващо, защото тя е открита глобалната Изглед. съзнание сега могат наистина да се учи в световен мащаб. Джоди е бил на разговор по радиото сегмент, наречен "поиска от адвокат." Тя също служи за Сиатъл, Приятели на IANDS, Съвет на директорите. Джоди е публикувана в списание сравнителен прегледани за моите изследвания. Нейните изследвания има много оригинални елементи в нея и служи като основа за много нови проучвания и начини да изглежда по NDE и съзнание.  

Изследването е било използвано като част от учебната програма в училище в Англия. Д-р Кевин Нелсън, Университета в Кентъки, беше така вдъхновено от нея изследване е проведено проучване и публикувано в медицински журнал, "неврология." Д-р фон Lommel , Също така е приел много от нейните идеи относно съзнанието проучвания. Тя се появява в статии в списания жена в Судан, Мароко, Египет, както и Аржентина. Тя е помогнат безбройните авторите и издателите в своите изследвания и публичност усилия.  

В Azreal се стремим е колекция от писание да помогне demystify прехода на смъртта. Джоди е активно са участвали в Паранормални изследвания в продължение на няколко десетилетия и има широки познания в много области, Паранормални. Освен това, тя е имала няколко OBEs и лично на няколко опитни Паранормално събития.  Тя счита, че глобалното послание за мир, любов, толерантност и братството да бъде крайъгълен камък на посланието на NDE и за тази цел старателно работи към други обединяваща целия свят.

Overview До смъртта Обзор

Въпреки че повечето хора, които да идват до смърт казват, че нищо не забравяйте, около 18% по-късно докладва, че "нещо се случи.", Че "нещо" е един от най-често смърт опит (NDE). NDE на са относително чести. Галъп Анкета А през 1993 г. доведоха да прецени, че от 12 до 15 милиона американци лично имали NDE. Считано от 2001 г., почти 600 възрастни на ден в Съединените щати, опитът един NDE.

Има някои противоречия за това как да се определи NDE. Учените не са постигнали консенсус за това как да се дефинира NDE. Писмо до здравните работници от IANDS (Международната асоциация за изследвания в района Смъртта) разработиха NDE определение с консенсус от IANDS Съвет да бъде: "A lucid опит, свързан с усещането за съзнанието, независимо от органа, настъпили по време на действителна или застрашени смърт или медицински компромис". Изследователската определение Имам използва, е подобна, както и е: "A lucid опит, свързан с усещането за съзнание настрана от организма, настъпили по време на действителна или застрашени непосредствена смърт ". NDEs може да настъпи при възрастни и деца. NDEs са били докладвани от времето на Платон, и по-разнообразни култури по света.

Важен момент е, че не е необходимо да са физически починал (със спиране на дишането и / или сърдечната функция) да имат опит като NDE. Опитът идентични с NDE, свързани с клинична смърт са били съобщени в най-различни обстоятелства, в които не е имало, свързани опасна за живота събитие. Такива обстоятелства могат да включват, например, които не са фатални пътно-транспортни произшествия, планински инциденти, както и на дете. Опитът, подобни на NDE са относително по-общи терминално болни пациенти и са наричани "deathbed визии" или "наближава края на жизнения опит". NDEs са една част от спектъра на значителни човешки духовен опит. преживяване може да бъде значимо и дълбоко смислен за experiencer, без да отговарят на строго дефиниране на NDE. Такъв опит може да бъде по-нататък "NDE подобни преживявания ".

Те са истински преживявания. NDE experiencers почти всички ние, възникнали чувствах опита си беше истинско, значително и смислено. На въпроса директно, ако опитът е dreamlike по никакъв начин, почти всички анкетирани NDE experiencers ние не отговори. NDE на опит е широко документирана в медицинска литература. Skeptics на NDE не са в състояние да намери убедително биологични или physiologic обяснение за NDE. Този провал от страна на skeptics обяснява големия брой на разнообразни и обикновено unaccepted алтернативни обяснения за NDE.

Нивото на съзнанието по време на опита е била почти винаги се окачестви като напълно буден, и често (както е описано едно experiencer) "далеч по-съзнателно, отколкото humanly нормално." Тези преживявания изглеждат съвсем отделно от всичко, което възникна в дневния живот. Когато NDErs анкетираните бяха помолени " След опит, имам сте имали всякакви други събития в живота си, лекарства или вещества, които се размножават всяка част на опит? ", 81% не отговорили.

Впечатлени сме и с двете сходствата и dissimilarities на NDE преживявания.   Докато някои experiencers имат подробни и продължителни опит, други са по-кратък и по-малко "драматична" опит. Вярваме, че всички NDE преживявания са значими и важни в нашата търсене на учене и тяхното значение.

Не NDE две преживявания са идентични, но в рамките на една група от опита на някои модели стана ясно. Нас най-новите изследвания се базира на 315 NDEs споделена директно с нашия уеб сайт. NDE experiencers опише една или повече от следните (за да могат да се различават):

1. Трудности при обясняване на NDE.
Обикновени език често изглежда неадекватно да се опише тези извънредни опит (67% в нашето изследване).

Асоцииран заплашва живота събитие.
Заплахата може да бъде реален или се възприемат, физически и / или психологически.

3. Разделяне на съзнанието от тялото.
Усещане при гледане на околните от място, различно от физическото тяло. Някои могат да видят своите органи, както и често frantic реанимация усилия. Те обикновено са в състояние да чуят това, което се каза, често до значителни embarrassment на медицинския персонал, участващи в реанимация. В състояние на тялото, те не са в състояние да взаимодействат физически с нещо или някой. Налице е често чувство за мир, и почти никога не е дискомфорт.

4. Възможността да се видят и чуят информация за събитията (които могат да бъдат близки или по-далечно от организма), докато в безсъзнание.
Тези информация (което може да включва произнасяне на смъртта) са често по-късно потвърдени от други, които обикновено са astonished и mystified че experiencer е знаело за тези събития, докато в безсъзнание. В нашето изследване, NDErs бяха помолени "Знаете ли, наблюдава или чуе нещо по отношение на хората или събития по време на своя опит, които биха могли да бъдат проверени по-късно? "37% отговорили affirmatively.

55. Изпитва intensely мощни емоции.
Тези емоции могат да включват екстази, страх, мир и спокойствие. NDEs Повечето са свързани с много приятни емоции, а около 18% са свързани с емоциите на страх, решение, създавайте и др Следва да се отбележи, че положителните промени в живота обикновено са свързани с плашещи преживявания, включително и до пълна липса на страх от смъртта. Положителните промени в живота са толкова значими, че повечето плашещи NDE experiencers кажа по-късно те се радваме те имаха опит.

6. Изслушване характерен звук.
Experiencers май доклад изслушване разнообразие от необичайни звуци или шум. Те могат да бъдат описани като приятна, музикална, buzzing или шум. Често музиката е описано, че е почти винаги красиви светски извън това, което е възможно.

7. Нощувка в и чрез тъмни тунел.
Тунела variably е описано по отношение на външния вид и размерите му. Ние не възникна NDEr с claustrophobic смисъл в тунела. Движение в тунел може да бъде описан като сравнително бавно или изключително бързо май ускоряване в тунела. Понякога е друг (а) съпътстват този тунел преминаване, макар че обикновено се пътува сам. ярък обикновено се вижда светлина в края на тунела и се очертава като дестинация на пътуването чрез тунел. тунел опит е описан от 54% от анкетираните NDErs.

8. Среща с ярък светлина.
Светлината може да бъде, без да е форма, или често се възприема като същество, нито духовно, или се е отклонила човек. Налице е обикновено, асоциирани и интензивно чувствата на любовта, радостта, мира, или свързани с тази среща. Светлината може да бъде видян от разстояние, или вписани по време на опит. A светлина е наблюдавана от 69% от анкетираните NDErs.

9. Среща др.
В experiencer да срещнете други духовни същества, или е отклонила обичани такива. Починал домашни любимци са възникнали, както и други животни (най-често птици или пеперудите). Срещат с други хора на обикновено е описан като joyous и обичащи. Други същества са възприемани от 74% от NDErs анкетираните.

10. Живот преглед.
По време experiencers са представени с бързи панорамен преглед на живота си. Живот Този преглед може да включва кратък преглед на последните мигове на техния живот, или могат да бъдат изключително подробни, с представяне на това как experiencers действия, засегнати други около тях. Към пъти , На experiencer действително ще се види и да считате, че действията им лица, от друга гледна точка, и действително се чувстват какво друго лице, което почувствах. Някои са получили преди това неизвестна информация за онези, живот, т.е. приемането, скрити родители или починали Бел. Живот преглед при 35% NDErs от анкетираните.

11. Виждат или посетите красиви места.
Някои опит за пътуване до красивите градове, библиотеки, градини, пастирско сцени и лъскава водни обекти.

12. Усещане за владеенето на универсална цел и предназначение.
Някои опит имат чувство на дълбоко разбиране за вселената и / или живота на смисъл и цел. Много NDErs-членка, те са огромни познания, но не можа да се върнете при нея. Други завръщането им разбиранията. Описващ В универсална цел и целта, с много най-често се дискутира понятието "любов". Усещане за владеенето на специални знания, за да универсални и / или целта при 62% от анкетираните NDErs.

13. Достигане на границата.
Разграничението може да бъде входна врата, изчакайте, ограда, вода, или за някои други бариери, които experiencer възприема не може да бъде премината, ако те са за да се върнете към тялото. Границата А бе, възникнали при 44% от анкетираните NDErs.

14. Информираността на живот бъдещите събития.
Някои опит "флаш-напред" в момента да видя себе си и събития в бъдеще време. Такова виждане може да е свързана с бъдещето experiencers живот, или могат да бъдат по-глобални. Тези глобални визии често са апокалиптична. NDE "prophesy" е довело до значителни дискусия и дебати. Моето впечатление е, че такива prophesies не са неизбежни, и подлежат на промяна от избор, ние правим. IANDS на уеб сайт (www.iands.org) има секция за добавяне на свързани NDE пророчество, което може да си позволи проучване . Информираността на бъдещи събития е описан от 44% от анкетираните NDErs.

15. Решение да се върне.
Решението за връщане към физическото тяло, могат да бъдат доброволно или принудително. Ако доброволно, решението за завръщането често се прави след обсъждане с духовни същества и често е свързана с недовършен живот уроци или отговорности. Независимо дали доброволно или принудително, чувствата на тъга, загуба , Депресия и тревожност може да се върнете към този живот. Участие в решението по отношение на завръщането на органа, който е настъпило в 62% от анкетираните NDErs.

16. Завръщайки се в тялото.
Често (но не винаги) чувствата на болката, свързана със заплаха за живота на вредата връщане.

17. Специална подаръци.
Някои experiencers доклад, психични или други Паранормални способности след NDE. Често е описано е маркирана увеличаване на способността интуитивно. Друг общ феномен е "електрическата чувствителност", където NDErs разгледате техните часовници стоп и в близост до електрически съоръжения (често светлини) излезеш. Съществува никога не е била добра мащабна научно изследване на тези явления. Когато сме помолени NDErs "Дали имате някакви психически, Паранормални или други специални подаръци след опит вие не са имали преди да се направи опит?," 54% отговориха "да".

18. Промените на нагласи и убеждения.
А вярата в Бога, загубата на страха от смъртта, както и по-обичащи взаимодействие с други хора често следват една NDE.   Почти всички NDErs не страх от смъртта. Някои NDE experiencers създаване на по-обичащи отношения. Други NDE experiencers намерят промяна в нагласи и убеждения, установени по-рано може да промени динамиката на междуличностните отношения, произтичащи в конфликт с тези, обичани, семейство и приятели. Промените в поведението или убеждения след NDE е описан от 91% от анкетираните NDErs.

Предложени Въпроси за успешна Интервю

По-долу са няколко възможни въпроси, отнасящи се до NDE. Това са само предложения, и моля не се колебайте да поискате каквото искате (и във всеки ред) по всяко време. Отдолу на тези въпроси са едни материал, съдържащ преглед на NDE, както и преглед на нашата работа с Около смъртта Изследвания (www.nderf.org).

1. Какво е близо до смъртта (NDE)?

2. Какво се случва обикновено по време на NDE?

3. Общата Как се NDE?

4. Научни доказателства какво е там за каузата на NDEs?

5. Кои са най-добрите skeptic аргументи за каузата на NDEs?

6. Какво е най-добрият научно заключение относно причината за NDEs?

7. Какви последните изследвания сте направили за NDEs & Откъде ще намерите?

1. Мечтата на почти Смъртта на опит, и реалност от Джоди 3/27/03. Това е преглед на литературата и мечтата проучвания, съчетано с последващо изследване на почти смърт experiencers (NDErs) които бяха помолени ", ако техният опит е dreamlike по някакъв начин?" Този документ прави преглед на съзнание и променени състояния на съзнанието, тъй като тя е свързана с обслужване изземване, както и разказа на опит. После сравнете и контраст NDEs с мечтите че в контекста на действителността.

2 . Едно по-задълбочено изследване на удавя в близост до смърт-Experiencers от Джоди 3/2/03. Това е последващо изследване на почти смърт experiencers които е починал от удавяне. основният въпрос е дали причина за смъртта на опита, засегнати по никакъв начин. сравнения са направили между удавяне и спиране на сърдечната дейност на жертвите и след това кръстосаното сравнение с население от общо NDEs. Тъй като почти 70% от децата са били жертви на удавяне, възраст също беше изучава като фактор. Данните показват, че е налице статистически значима разлика в NDE в зависимост от вида на смърт един опит.

3. Soulmates 2003 Част 5 Soulmates с Джоди 2/13/03 Това е кулминация проучване, че се обсъждат резултатите от другите 4 Soulmate изследвания на съзнанието, същества, връзки, емоции, универсална цел, промени убеждения, и животът преглед.

4. Преглед на човешкия живот, е сменила убеждения, Всеобщата ред и цел, както и на почти смъртта, част 4 Soulmates от Джоди 2/13/03 Това проучване е ретроспективен преглед на 319 NDErs отговори на въпроси за край-смъртта и живота преглед, вярвания се промени, промени в живота, и универсална цел / цели.  От куче квадрат тест, всички тези фактори силно, корелиращи помежду си и да направи по-дълбок смисъл, когато учи в групата. Този документ разглежда ролята на живота преглед помага да разберем по-универсално предназначение и след това промените, които преминават хора след тяхното опит.

5. Емоции и почти смъртта Част 3 Soulmates с Джоди 2/5/03 Това проучване е ретроспективен преглед на 318 NDErs отговори на въпроси за емоциите по време и след NDE, както и за взаимоотношенията след NDE. Емоции са един общ знаменател между физическата реалност и това, което е с опит от другата страна. топ емоции, които са с опит по време на NDE са мир, любов и щастие. Въпреки това, в началото на страницата чувство, което е с опит при връщането на тялото е объркване. Този документ разглежда ролята на емоциите по време и след NDE и ролята, която играят в нашите емоции земния живот.

6. Изцеление и Паранормално подаръци: Проучване на резултатите между NDErs и не-NDErs , С Джоди 12/23/02 Преди всичко бих искал да благодаря на всички, които участваха в този огромен проучване. Имахме 124 NDErs и 75 не-NDErs които участваха в проучването. Без вашата помощ, ние никога няма да имат такива startling да докладва за резултатите! Лековитата въпроси pertained на смисъла на лечение, независимо от това дали участникът е опитен всички емоционални или лечебни дадености и дали времето на тези дарения е преди или след тяхното NDE или други Паранормално опит. Те бяха помолени ако те са зараснали никого, и ако е така да обясни или да даде примери. Предишни проучвания са прегледани. Настояще напрежение между медицината и алтернативни лечебни се изучава. Основното заключение на това проучване е, че изцелението и evidentiality на алтернативни лечението зависи от това как човек видяна "изцеление." По-голямата част от времето, начина, по който дадено лице мнения изцеление е част от по-голяма увереност система, а не compartmentalized тялото на знания за физическото тяло.

7. До смъртта опит, религията и духовността , С Джоди 12/11/02 едно от последните границите на проучването обгражда духовност и NDE. Все пак, това е много чувствителен проблем се дължи на естеството на религията. Какви това изследване се опитва да направите, е да обективен поглед към данните, представени от NDErs на сайта и да се категоризират отговори. Въпросите, които се включват предварително анализира и след NDE религиозни предпочитания и вярвания се промени. Налице са някои изненадващи резултати, които се съсредоточи върху универсална цел, и за опит от NDE разбиранията.

8 . Soulmates и съзнанието , (Част 1 на Soulmate изследване), с Джоди 11/9/02
Като завали на заден план, по IANDS годишната конференция през 2000 г., д-р Джеф Лонг и аз се бе представянето на нашите научни изследвания по отношение на констатациите soulmates. І наскоро започна да пиша на презентацията. Една от основните въпроси, ми се искаше да разберете къде е Ако, включително и на новите данни, резултатите от проучването ще продължава да държи. Оказа се, че сме имали повече от два пъти на данни, както когато сме започнали. анализира всички въпроси, имаше такова богатство на информацията, съдържаща се във всеки под-категория, че беше невъзможно да се пише само на действия на Soulmate презентация. Затова съм избрала да напиша серия от статии въз основа на нови данни и после да напиша книга за кулминация soulmate разбиранията и включващи заключенията на отделни документи.

9 . Четвъртото измерение и NDEs , С Джоди 11/25/02 От близо до смъртта опит, научни изследвания, модел, който подхожда на данните е, че съзнанието (синоним на душата) е четвъртата построяване на квадрат. Тази концепция задължително се отразява върху начина, по който ние оглед времето и начина, по който се интегрират в нашето съзнание три квадрат, земята реалност. Нашата наука, религия, и обществото са засегнати от това как ние възприемаме нашата земната реалност. Този документ се опитва да обясни четвъртото измерение, с analogizing до една, две и три концепции за квадрат NDErs какво са ни кажете за четвъртия квадрат техните преживявания.

10 . Друг поглед към същества, възникнали по време на опита, близо до смъртта , (Част 2 от Soulmate изследване) с Джоди 11/25/02 Той е общ елемент, уникален за NDEs опит, за да съобщите виждат починалите същества. Често, тези, наблюдавани от другата страна са религиозни или починали роднини. Това проучване анализира същества, които бяха наблюдавани от другата страна. В дар е разбита в категориите на познати и непознати същества. От 302 хора, които отговориха на проучването, 29% (88) видях познати и 25,8% (78) Видях непознати същества. От 166 хора, които са видели същества, 53% са видели познати същества, докато 47% са видели непознати същества. Най-голям е процентът на познати същества са били наблюдавани кръвни роднини (25,9%), следвани от религиозни фигури (22,9%). отражения се обсъждат че в контекста на съзнанието и Soulmate Митът за популярната култура.

11. Сравнение NDEs и мечти.

12. Сравнение на NDEs, настъпили преди и след 1975
Резултати от изследването на уеб До смъртта Experiencers.
От Джеф Лонг, д-р 5/18/02 от 1975 г. публикуването на живота след живота (Moody, 1975) доведе до признаване на широката общественост до смърт опит (NDE). Не предварителното проучване е разследван сходствата и различията на NDEs, настъпили преди и след 1975 година. Голяма част от ранните NDE изследвания, в края на 1970 и началото на 1980, ще са проучили NDEs възникнали предимно преди 1975 година. Ако съдържанието и aftereffects на NDEs останал постоянен преди и след 1975 г., тази първа NDE изследвания могат да бъдат считани за приложими за NDEs, настъпили по-скоро. Това проучване се използва методологията на Интернет базирани на въпросника изследване, което не е било предварително докладвани. общо 218 NDErs са били изследвани. Единствената статистически разлики между група с NDEs преди 1975 г. (н = 48) в сравнение с групата с NDEs по време или след 1975 г. (н = 170) се дължат на очакваните разлики в NDEr възраст към момента на NDE, възраст и в момента. Никоя друга значима разлика бе установено, между тези две групи по отношение на NDE демографски данни, опит елементи, или aftereffects проучен.

13. Преглед на Нова Швейцария Проучване на OBEs, с Джоди 9/25/02
Изследването е публикувано в Британското списание естество за 9/19/02. Няколко медии бяха публикувани статии, въз основа на това проучване. Тази статия се погледнете: 1) проучване, 2) на медийно отразяване, и 3) критично обсъждане на и двете, проучването и средствата за масово осведомяване.

14. Медицина нагласи към NDE от д-р Джеф

6. Какви други последните изследвания са други, извършвани на NDE?

7. Слепи хора ли са NDEs?

Какво значи това предлагаме за каузата на NDE?

8. Какви промени NDErs често се опита след NDE?

9. Каква информация NDErs въвеждат обратно за смисъла на живота тук, на Земята?

Какво NDEs ни кажете за нашите взаимоотношения земното?

10. NDErs често имат избор да остане в райско сфера или връщане на земята. Защо "на земята" хората избират да се върнат?

11. Какво ще кажете за плашещи NDEs?

Как те са общи, както и защо те се случи?

Какво значи това въздействие е опит за experiencer?

12. Какво ще кажете за не-западната култура NDEs?

Да те се случи, какви са те искали?

13. Каква е Около смъртта Изследвания (www.nderf.org) уеб сайт правиш?

14. Какво е Международната асоциация за изследвания в района Смъртта (IANDS, www.iands.org)?

15. Има ли преживявания, свързани с NDE?

След смъртта на Комисията (www.adcrf.org)

Извън преживяване (www.oberf.org)

Какво ново съзнание в проучванията?

1. Първото проучване на край-смъртта е публикувана след дълго Lancet на 12/15/01. A кардиолог в Холандия (ван Lommel) 344 изследвани пациенти, сърдечен арест. Тези пациенти са били изследвани за да види дали те са имали NDE, и отново на две и осем години след тяхното спиране на сърдечната дейност. 18% от пациентите са имали NDE. Те установено, че мощни лекарства, направени по време на реанимация няма ефект върху вероятността за NDE настъпили, като дава силна подкрепа на идеята NDEs не са настъпили през мозъчната дейност. Не е имало асоциация на пациента нивото на страха, свързани със спиране на сърдечната дейност на вероятността за NDE настъпили. Това дава силна подкрепа на идеята, че NDEs не са настъпили в резултат на психологически фактори, свързани с опит. учените установено, че обикновено е от много години за experiencers да assimilate техния опит. дълги години след тяхното NDE на experiencers бяха по-вероятно да има положителни промени в тези духовни въпроси като вярата в един afterlife, смисъла на живота си, показва любов и приемане на други хора. NDErs на изследван имаше силно намалява страха от смъртта.

Това проучване, първо по рода си, предлага някои от най-силните научно валидиране на NDE още представени. Тя е вероятно по света интерес в NDE ще се увеличи след публикуването му.

2. Www.nderf.org (близо до смъртта Изследвания) Сайтът продължава своята изследователска служба за experiencers. Всеки, който има NDE или NDE-подобен опит е насърчавана да представи опита си чрез уеб формуляр. Свързани преживявания са изследвани върху отделен уеб посветена след смъртта на Комисията (www.adcrf.org) и от преживяване (www.oberf.org). Ние сме изключително благодарни на над 900 участници които са общи за всички уеб сайтове. Това ще ни позволи да учат различни духовни преживявания по начин, който никога преди не е възможно. изследователски инструмент, който автоматично изчислява над 2000 квадратни Чи-анализи на интернет подадени данни е разработен. анализа е в ход. Стотици имейли и въпроси относно NDE и свързаните с тях преживявания са отговорили като непрекъснат безплатна услуга.

3. Амбициозната подробни, пет част проучване относно SoulMate отношения приключи на Свети Валентин 2003. Разбирането на концепцията за SoulMates е serendipitous резултат на проучването NDE, ADC и OBE сметки сподели с нас на нашите три уеб-сайтове (уеб . nderf.org, www.adcrf.org и www.oberf.org съответно). Резултати от нашето проучване в района на смъртта (NDE), след смъртта на Комисията (ADC) и от преживяване (OBE) предлага важна SoulMate Връзката между нас и всички онези, които обичаме.

Пример за това SoulMate концепцията е, както следва: около 35% от NDE experiencers опише процеса на живота преглед. Usually a being of light is present. Обикновено са на светлината е налице. The being of light is generally described as very compassionate and unconditionally loving. Битието на светлината обикновено е описан като много състрадателен и безусловно любов. Животът прегледа опитът е част изменчивост, но често се включва много бързо, често изключително подробно представяне на техния живот събития, чувства и представяне на действието им на въздействие върху другите.  

Тя е много значими, че NDE experiencers често се показва подробна информация за действията и чувствата на другите, срещнати в тях през целия им живот. Много или повечето от тези лица, чиито действия и чувства на NDE experiencer е видно, са все още живи по време на NDE, без осъзнаване на съзнателно споделяне на живота си действия и чувства с духовни същества. Това подсказва, действията и чувствата на хората, живеещи, срещани от NDE experiencer, както и NDE experiencer себе си, непрекъснато се знае по-големи подробности от духовни същества в afterlife. Такава подробна знаят за нас от духовни същества предлага текущо връзка между тези от нас, на земята между двете помежду си и с духовни същества. Аз вярвам предходната доказателства, както и други доказателства, подсказва, вероятността от такава връзка, и ако е така, последиците са дълбоко.

Разбиране връзка с това ни помага да знае смисъла и значението на екстремни нашия живот и отношенията с други институции в контекста на универсалната целта и прилагане на нашия живот на земята. SoulMate Тези връзки са от ключово значение за нашия живот изпълни целта на изучаването на живота на уроци. Разбиране на Soulmates мощно послание на любовта ни дава всички възможности за засилване на нашите взаимоотношения със специалните хора в живота ни.   Near Death Experience Research Foundation   
©1998-2018 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.