NDERF Home Page Последни ПБС Сподели ПБС

Мечтата на почти Смъртта на опит, и реалност
Джоди с А. Лонг

 


Онлайн преводи от Google. Ако има части от превода, че не правят смисъл на думата, моля да ме уведомите. Ще се радвам да го, ако можете да ми изпратите коригирана език. Благодарности!
  Jody: 
Staff Emails


Резюме: Това е преглед на литературата и мечтата проучвания, съчетано с последващо изследване на почти смърт experiencers (NDErs) които бяха помолени ", ако техният опит е dreamlike по някакъв начин?" Този документ прави преглед на съзнанието и променени състояния на съзнанието тъй като тя е свързана с обслужване изземване, както и разказа на опит. После сравнете и контраст NDEs с мечтите че в контекста на действителността.

КЛЮЧОВИ ДУМИ: почти смърт опит, мечти, реалност, съзнание

 

ВЪВЕДЕНИЕ

Въпреки че не е научен консенсус по отношение на определянето на смърт в опита (NDE), сравнително наскоро холандски проучване на д-р ван Lommel, NDE определя като "отчетените паметта на всички впечатления по време на специална състояние на съзнанието, включително специфични елементи като извънсъдебно разрешение на органа, опит, приятни усещания, и тъй като тунел, по-светло, починали роднини, или от живота преглед "(ван Lommel, 2001). решаващо значение за тази модерна концепция за NDE е осъзнаването, че опитът, включва" специална състояние на съзнанието. "Най-често променя състоянието на съзнанието, с опит и от двете, в близост до смърт experiencers (NDErs) и не-NDErs, е мечти. Някои NDErs разпити реалността на техния опит май е учудващо, ако техният опит е мечта. Други NDErs които споделят своя опит с други, често се срещат тези, които не обръщайте внимание на NDE като "просто мечта." Все още други NDErs описват NDE по-реални, отколкото waking реалност. Алтернативни състояния на съзнанието се разбира най-добре с разбиране как обработка на информация и как ние откриване на тези спомени.

Информация за обслужване и припомни:

Нова констатации показват, че хората обикновено се съхранява информацията, като основна памет прикрепени към един румънски и след това е подадена заявка в концепцията зона в мозъка (Ornstein, 1991).   Когато сме извлечем нашите спомени, ние сме програмирани с цел "запълване на пропуските. Дори забелязах, че Фройд се съхраняват спомени, свързани с чувство за тях (стр. 89).   Емоции организира начина, по който се съхранява и достъп до информацията в мозъка.

Припомня на паметта ще бъде реконструиран като се използва мозъка предпочитание за ред и стабилност.   Паметта ще има определен ред в нея и ще бъде по принцип отново казал по начин, който subjectively има смисъл за индивида.   Аналогични на компютърен хард диск, ще извлечем паметта chunk на информация, чрез достъп до определена емоционална "указател" в определена част на мозъка.   Тогава паметта chunk е свързан с една или няколко парченца информация, както и до мозъка прави най-логично разказ за свързване на отделните парченца информация.   Това означава, че информацията е интегрирана в съществуващата рамка на субективна реалност.

Една от сегашната теория в съзнанието проучвания е, че спомени не са съхранени в мозъка (Berkovich, 2001).   Berkovich е в предните редици на учени, които е проучване на теорията, че като единица за съхранение на информацията, мозъка не може евентуално притежават цялата информация, че е необходимо да функционира в нашето общество. Следователно, учени са като се има предвид, че алтернатива на мозъка е по-голяма от една единица достъп до нещо подобно радио приемник.   Същинското място за съхранение е някъде другаде.

Смятат, че в нашата действителност waking нашите спомени не са припомни, със 100% точност, защото ние попълват в най-пропуските. Въпреки това, в променено състояние на съзнанието NDE, хората описват живота преглед като по-голям от 100% изземване на всяко събитие , че се случи с тях на земята. Те ще описват как дори и техните действия на земята, засегнати други хора. Много NDErs описана е в състояние да се чувстват други хора чувства. Предвид тези несъответствия в две променени състояния, то ще са склонни да подкрепят Berkovich проучванията сочат, че и обслужване не са съхранени в мозъка, а по-скоро в тази част от нас, че надживява тялото.

Спомени са вградени в различни парченца на информация, на базата на вида на входа и румънски членове, са приложени към събитието. Макар че входа процес е различен в waking живот и в NDE състояние на съзнанието, паметта извличане е същото. Waking В живота, ние имат сетива информация от нашите физически сетива. Това е една тенденция към рамката ни обслужване в рамките на определени емоции и рамки, свързани с тези на сетивата. waking Нашите спомени са по същество на трета триизмерна перспектива, закотвени от нашите сетива в рамките на три тримерно механизъм за отзоваване.

От друга страна, в NDE, съзнанието се освобождава от физически и сензорни входа наводни с изобилие от чувство и unbounded възприятия (www.nderf.org, дълги, 2003). NDErs доклад ярко цвята, 360 градуса видимост, когато те виждам, без доклад използване на физическата им очи, те чуят това звучи като не могат да бъдат описани на земята, и с които се сблъскват големи емоции. Тези възприятия са съвместими с това, което можеше да се очаква по-голяма или четвърто измерение (Лонг, Джоди, 2002).

Както се наблюдава в по-ранна хартия, емоциите са една от малкото константи между променят състояния на съзнанието (Лонг, Джоди, 2003).  Интензитетът на чувство сякаш за шофиране в lucidity и лекота на изземване на опит. Колкото по-интензивно от чувство на ясна лице, което напомня на опит. Както и в случая на NDE, на емоциите са толкова силни, че те могат да създадат " flashbulb "момента, в който обикновено се вижда само в waking съзнание. А" flashbulb момент "ще се случи, когато мозъка започва в полет или борбата режим. Събитието става изгорени в мозъка, така че да могат да бъдат replayed на по-късен момент, когато лицето не е загрижени за незабавна оцеляване.

В случай на NDE, че е очевидно, че flashbulb момента не могат да бъдат създадени, докато след като човек се връща към тялото. Това би нататъшна подкрепа на твърдението, че обслужване се съхраняват извън тялото, защото, ако flashbulb момента е един и същ език в waking живот и в NDE, после начина или мястото на изтегляне трябва да бъде един и същ. Знаем, че когато някой е мъртво, че спомените не могат да бъдат в мозъка, но все пак спомените са кристално ясни. И ние знаем, че NDEr е Зов за завръщане на едно земния живот, когато те не могат да имат достъп до техния живот мозъци на тези спомени. Хора които не са лесно изтегляне на NDE подсъзнание могат да имат ограничения или силни справяне механизъм за защита. Това е обсъдено по-долу в проучванията се налага да правите с дебела или тънка граница compartmentalization на мозъка.

Определение на мечтите:

За да разберем как Космосът и NDE биха могли да бъдат подобни или различни, че е полезно да прегледате няколко концепции по отношение на мечтите. Мечтите могат да бъдат дефинирани като "серия от образи, идеи и т.н., срещащи се в някои етапи на съня" (Американска наследство Речник , 1978). Общото разбиране е, че мечтите са за функционирането на мозъка подсъзнание в обработката waking нашата действителност. По-формално определение не е в съзнание electrophysiologic състояние на тялото, докато е жив (Pagel, 2001).   А мечтата на изображението може да бъде определен като всяка единица за самоуправление, генерирани в съзнание опит в областта на възприятието, познание, или чувство. (Kahn & Hobson, 1993)  Тези мечта изображения, които произтичат от тези три области се интегрира, взаимосвързани, и съдържащи се в рамките на разказа / сценарий рамка такава, че нашата мечта на възпоменанието на събитията е интегрирана в рамките на нашата субективна реалност. Карл Юнг описва сънища, като част на колективното безсъзнание (Гросо, 1984).

Физически аспект на Космосът:

По време на нощния сън повечето хора три до четири пъти на вечер. Мозъка отива в някои държавни призова за бързо движение на очите (REM) сън. В тази държава, мозъка изпраща сигнали към останалата част на тялото, които забавят придвижването на тялото и спиране на всички тялото процеси, които не са от съществено значение за метаболизма. мозъка е активна в сън състояние, тъй като е в състояние waking. Основната разлика е, че няма сензорни входа, в който да котва на опит. рационалното мозъка , Иначе известен като бозайници на мозъци, не е толкова активна по време на REM сън. ПОНС Но, иначе известен като reptilian или примитивна част от нашия мозък, функции по-добре, тъй като бозайници на мозъци не е толкова доминираща. За ПОНС е част от мозъка, че магазини базовата емоции и е отговорен за интуиция. Ето защо, поради липса на утвърждаване на нашите сетива и примитивен характер на ПОНС, мечтите са склонни да бъдат течност, символична, и повече емоционален, отколкото в waking състояние. Когато един помни сънищата, той е един и същ процес, както помните waking реалност.

Според Алън Hobson и Робърт McCarley, те speculated, че сънищата са странични продукти от процеса на REM, които са движени от по-ниските части на мозъка (Ornstein, p.196).  Сънят се характеризира като мозъка на опитаме да направим смисъл на случайни образи са задействали от химически реакции, тъй като тялото отпуска. От всички бозайници опит REM съня, учените заключават, че Космосът трябва да е форма на адаптация. Хора които научих по-трудни задачи в деня, показват се увеличи размерът на REM съня, че нощта. REM сън стимулира нервната система, упражняващи връзки и поддържане на мозъка, пресни и готови за waking живот (p.197).

Както може да се каже, че съществуват много различни аспекти на определяне Космосът, също както има много аспекти, за определяне на NDE, мистични опит, променят или други състояния на съзнанието. Commonalities при определянето променена-членки включват опита си, за сравнение на това, което беше опит на нашите waking състоянието на реалността, contextualizing случай да направят чувството за рационално мозъка, както и за постановяване на опита, така че да могат да бъдат съобщени на самообслужване и др.

Dream Видове:

Има няколко типа на мечтите. Стреля всеки ден-мечта на видове се нарича "lucid Космосът." Срокът беше монети в проучване, излиза през 1913 от холандски психиатър Фредерик ван Eeden (www.spiritweb.org).  Основната разлика между обикновените Космосът и lucid Космосът е, че в обикновените Космосът на dreamer не знае, той или тя е Космосът, и по-lucid Космосът на dreamer знае, че е мечта (Гилеспи, 1997). Следва да се отбележи, че няколко отговора тегли Близкия смъртта Изследвания (NDERF) интернет-проучване които отговориха с "да" на въпроса, "е опит мечта искали по някакъв начин?" не се отнасят за сходство между lucid Космосът и NDEs. Тези сравнения alluded да Shamans, или Индианци религиозни практики.

Налице са тези мечти, които са част от свалянето или преработка на рутинни събития, а може би и да произхождат от физиологичните процеси в мозъка. Други мечтите могат да се появят да произхождат от потока на съзнанието, и затова са по-подобни на NDE състояние на информираност. Ronda Сняг описва два вида сънища при сравняването lucid мечтите на тези мечти, възникнали като част от една след смъртта на Комисията (ADC):

"Всички мечти съм, че трябваше да се припомни и на следващия ден са имали няколко по-общи характеристики: те са в цвят, в различна степен lucid, да станат част от дългосрочната памет, и често са мулти-сензорна. За характеристики, които направиха ADC мечтите толкова различни, както е да накарате-нататъшно проучване са: рязко се увеличи интензивността ... звуци и цветове бяха много по-изразени и ясни ... и емоционално съдържание. Винаги преди, мечтите са emotionless, като Гледане на филм , Или емоции никога не остава извън рамките на самия сън. Тези сънища са силно емоционално въздействие ... дори дни по-късно "(Edinger, 1984).

Това anecdotal сметка е съвместим с Гросо наблюденията, че и двете, мечтата на опит и NDE, произтича от една и съща матрица на съзнанието и включва същите механизми, (1983, стр. 22).

Важна констатация в изследването, озаглавено мечтите и NDE беше, че мечтите рядко се размножават нито една част от опита (Лонг, Джоди и дълги, Джефри, 2002). Това е може би най-силните доказателства, посочващи NDEs и мечтите са различни състояния на съзнанието. Все пак , На прилики между NDEs и lucid Космосът, както е описано по-горе може да създаде някои интересни отговори в проучване на съзнанието спектър. Така например, един добър случай може да се направи, че като NDEr съзнателно знае, те се срещат реалността, така че lucid dreamer знае, те са Космосът. Може да има връзка между съзнание, мечти и NDEs чрез механизма на lucid Космосът или OBEs. За специални състояние на съзнанието по време на OBE етап на NDE ще изисква значително допълнително разследване, преди то да бъде изяснен.

Психологически аспекти на Космосът:

При анализиране на сънища, Фройд се позовава на мозъка процеса на кондензация. Случаите, когато дадено лице мечтите, те се свързват или съвместяване на обслужване в съответствие с емоции и емоционални проблеми на dreamer. (Harmann, Е., 1996) Това е съобразен с последните проучвания в съзнанието наяве, че състоянието на паметта парченца за конкретен случай, са свързани с достъпа до тази конкретна директория емоционално в мозъка. Основната разлика в Космосът ще бъде, че вместо попълване на празноти в съответствие с конкретен случай, по един уж достъп до определена директория, при емоционални хора и събития, свързани с чувство, че са нанизани заедно в една течност история.

Сънят процес изглежда се състои от "кръстосано свързване, което прави връзки с каквато и материали, свързани с е на разположение в паметта и въображението, водени от емоции, доминираща на dreamer, които постепенно стават по-интензивни и промените им характер, тъй като травмата е разрешен, или интегрирани "(Harmann, Е., 1996 г.). В много отношения този тип емоционални клиринг е много подобен на това, което се вижда в NDE живот преглед. Събитията са емоции към тях, и лицето, което прави избор за промяна на поведението на модела. В Harmann на изследване на хора, изпитващи след тежка травма, "мощната чувство на dreamer ръководствата на Космосът процеса на избор или ги моделите в паметта мрежи, свързани с тази емоционална загриженост."

Мечтата може да служи като форма на творческо мислене, защото ние сме свободни от ограниченията на физическия свят и това дава възможност за различни видове кръстосани връзки между мисли.

"Айнщайн е бил помолен от Жак Hadamard за естеството на неговото мислене, докато правите математика, той заяви, че" играе combinatory [изображения] се очертава като основна черта в продуктивни мисъл - преди да има някаква логическа връзка с изграждането на думи или други видове знаци, които могат да бъдат съобщени на другите. . . . . . . [Това] трябва да се търсят трудно само в средното етап, когато. . . . . асоциативен играе се установи достатъчно ясно, и може да бъде копирана и воля. "Айнщайн казва, че неговият образ са предимно на" визуалните и някои, на [] мускулна тип. "(-членки, B, 2000)

Дебелина на личността или Thinness граници:

Друг начин да погледнете как мечтите, NDE и waking живот subjectively interrelate се търси от най-дебелина или thinness на границите може да е индивидуален. Издаването на thinness или дебелината на границите не е нова концепция. Според Авраам Maslow индивидуална "Капацитет и опит да transcendent държави зависи от качеството на откритост, която позволява те да възникнат (Kohr, стр. 171). Maslow отбеляза, че тези, с дебелина граници, както той нарече" constricted личности, "склонни да блокират в пиковите изживявания. Harmann Границите се описва като:

"едно измерение на личността, която се отнася до степента на separateness или compartmentalization (дебелина) срещу плавността или се сливат (thinness) във всички психически функции. някой с много дебели граници запазва възприятия, мисли и чувства различно и отделно; пази времето и пространството и организирана; тенденция да мислят в черно и бяло; е ясно разграничени чувството за самоконтрол, и обикновено е много солидна, добре защитена, дори понякога се твърди. някой с много тънки граници е обратното: да изпитате synesthesia; позволява мисли и чувства, за да влезете ; Често е жива фантазиите, които не винаги се разграничава от реалността; е по-добре защитени; тенденция да мислят в нюанси на сиво; има по-малко твърда чувството за самоконтрол, и става по-ангажирани в отношенията "(Harmann, Е., 1996 г.).

Следователно, "дебели", или по-строга, лицето, толкова по-малко мечти на лицето, докладвани. Макар че "тънко" или по-действени лицето, толкова повече мечти и реалност waking смесени.

Според Ричард Kohr, NDErs демонстрира най-голяма степен на отвореност към мечтата държави от тези, които са близки до смърт или не-experiencers (Kohr, 1983). NDErs отчетени повече цветове, видове и брой на чувството условия, както и необичайни мечта държави. Допълнително , NDErs докладвани голяма intentionality в напомня мечти и по-голяма склонност към тях като взе полезен. NDErs докладвани-голяма интензивност, което означава, и положително качество на лични медитация сесии, по-голяма съгласуваност в поддържането на медитация график, или дни на седмица, ангажирани в медитация, както и толкова по-положително влияние на медитацията върху ежедневието. Това подсказва, че там може да има предразположеност на NDErs да са тънки границите на compartmentalized мисъл Harmann, както е описано по-горе, или може би то е близо до смъртта, която причинява NDErs да стане и още по-малко compartmentalized течност в тяхното мислене.

Палмър не някои съответните изследвания през 1979 г. в опит да разбере връзката между Космосът, мистични страни, както и Паранормални преживявания. (Kohr, p.170) Палмър установено, че лекота на мечтата изземване и тенденция към lucid Космосът са показателите на "степен към която съзнателно е в състояние да има достъп до съдържанието на безсъзнание ум (стр. 171). "Изводът от проучването е, че отношенията между психически и мистични явления, състояния и произтичат от наличието на безсъзнание в waking състояние . Нататъшно Той предполага, че рационалното мозъка трябва да бъде потиснат да забавят аз репресивните механизми, които да пазят държавната мистични или психически явления от достигане на waking мозъка.

Това е в съответствие с това, което ние знаем на съзнанието. Според Ornstein, еволюира към мозъка ни даде възможност да отговорим на извънредни ситуации като част от механизма за оцеляване (1991). Следователно, подсъзнание мозъка обработва по-голямата част от приноса сме получили от нашите физически сетивата. Единствените неща, които правят до мозъка на бозайници, са тези, които са достатъчно сериозни за да изискват внимание. ефективно Това определя праг ниво скрининг, където повечето мисли или сензорни входа, са игнорирани от висшето мозъка. Настоящото изследване е също така в съответствие с Harmann на границата изследвания. Онези които опитът NDEs, мистични страни, както и психически явления са тънки граници. Следователно, преживявания, които могат да бъдат проверени или игнорирани от тези, с дебели граници, които не са признати за автентични. Все пак, на тези, които са тънки граници, те са в състояние да се опита и да видите неща, които другите не могат.

Д-р ван Lommel отбележи, че на възраст, могат да играят роля в това дали дадено лице има NDE, когато те умират и се връщат. За възрастни, брой е между 5/12% в зависимост от изследването, които са използвани статистически данни. Д-р Melvin Морзов, 85 % От децата които умират и се връщат изпитвам NDE. Деца обикновено има по-малко развити, отколкото аз възрастни, и затова би трябвало тънки граници. Следователно, аз (използвани като чувството за самоконтрол), или дебелината на границите май да участват в дали има или няма човек може да получите достъп до NDE информация от подсъзнание. Тя може дори да означава, че всеки един опит NDE, но само тези, с тънки граници могат да напомни за опита. нататъшно проучване ще бъде необходимо преди това да бъде категорично заключение.

Опитът Устни преводи:

Налице е немски понятието "Umwelt", която гласи, че в един специфичен вид вселената окончателното реалността е отнесено към perceiver (-членки, B, 2000). Не е "неопетнен възприятие" на реалността, или се чувствате гледна точка. Членки точки , че "за хората да живеят на земята, видовете приема това, което ние възприемаме на Земята, тъй като нашата действителност. Ако сме живели в един свят, с различни съотношения вероятност, ние ще принудително ги използват като yardstick за измерване на реалността на други възможни светове. "Следователно, едно лице, не могат да имат нереални чувство или нереални опит. Съответно, няма значение", дали тя се среща в един сън или по-широка дневна светлина е случайно му статут, както и един опит, поради реалността на "неопетнен" или трансцендентална светът извън опит е напълно до точка. Опитът самата predicates в света, в която то се провежда. "ирония единственият начин, че ние можем да кажем разликата между мечтата и реалността е waking чрез сравняване на обслужване на това, което ние знаем, чрез ни сетива.

"Всички, че един организъм, да го представлява неговото когнитивно домейн. Противен случай, трябва да кажа, че всички същества са deluded, всички от време, тъй като всички създания, включително и физиците и математиците, живеем в един свят, ограничени с ограничен когнитивните домейни. Оса на е е съвсем "логично" в отношенията с неговите проблеми. нашата "висока" гледна точка на нейната логика мога разкриват истината на които Оса се знае, но за да внушат, състояние на заблуда е да се предположи Оса е в състояние да казват за себе си, " Нещо смешно се случва тук ", и не успее да направи това. Оса е на не повече възможности в това отношение, отколкото dreamer: тя трябва да реши нейните проблеми собствените си waspish начин, както и че трябва да го направя отново, толкова често, колкото е необходимо, в сърцето на един и същ начин "(-членки, Б., 2000).

В напомня мечти, едно е да бъде в състояние да ги възстанови в разказа, че има смисъл да самоуправление и др. Това разказа възстановяването се извършва в NDEs, и може да се случи, от някои събития в waking реалност. "А текстът се, буквално, и тъкане заедно "на елементите, взети от специален код, за да съобщят нещо" (Kilroe, 2000). Тъй като текстът на мечтите и NDEs са извън нашия опит от реалността, хора имат проблеми с общуването променило за тези състояния. Трудно е да спазват това, което се случва в сън или NDE "на нашите очаквания на разбираем цяло." (Freud, as quoted in Kilroe, 2000) (Фройд, като цитира в Kilroe, 2000)

"Ние имаме мечти през нощта и ние научихме как да ги интерпретира през деня.... Когато идват да представят мечта за тълкуване, ние откриваме, че erratic и нередовни режим на нейните съставни части е доста маловажно от точката от гледна точка на нашето разбиране, че.... Основните елементи в сън, са мечтата-мисли, и те имат смисъла, връзка и за да.... Елементите на сън, независимо от тяхното съкратен, са почти винаги подреждат в нова За повече или по-малко независимо от тяхната рано споразумение. накрая, тя трябва да се добави, че всеки път, когато оригиналния материал на мечтата-мисли е превърнат в мечта от дейността е била подложена на допълнително влияние. Това е, което е известно като "вторичен преглед" и нейната цел е очевидно да се отърве от disconnectedness и unintelligibility произведени от мечтата дейност и да го замени с нов смисъл. Но този нов смисъл, пристигнали на ревизия от средното, вече не е смисъла на мечта мисли. " (Freud, 1950, pp. 118-119) (Фройд, 1950, кн. 118-119)

МЕТОДОЛОГИЯ

С фона на сънищата, NDE, променени състояния, обработка на реалността и съзнанието проучвания, за да започнете една фигура, заедно с резултатите от интернет проучване, представени в Близкия смъртта Изследвания (NDERF). Информираното съгласие е даден в интернет - форма въвеждането и инструкции разкрива, че целта на проучването, използването на материали, предоставени за осигуряване на поверителност, доколкото поискано от участниците, както и липсата на компенсации за участие в изследването. Този въпросник съдържа раздел за NDErs да споделите наратив на техния опит и иска над 50 въпроси относно демографски, опит елементи, както и aftereffects. Излизане от хора, които реагираха 650, 318 (48,9%) се срещна с NDERF определение на NDE. за изследователски цели, NDERF използва определението, че е NDE " lucid един опит, свързан с усещането за съзнанието, независимо от органа, настъпили по време на действителна или застрашени непосредствена смърт. "

Анализирани бяха разказа отговорите на два от най-важните въпроси, свързани с изследването: 1) "Какво е вашето ниво на съзнание и alertness по време на опит?", И 2) "е опит мечта искали по някакъв начин?"

РЕЗУЛТАТИ

От 318 NDEs представени, 307 (96,5%) отговаря на разказа въпрос, "Какво е вашето ниво на съзнание и alertness по време на опит?" Количествено, това не е много добър въпрос, защото много хора каза, че тяхното ниво на съзнание е нула, защото те са мъртви. Все пак, качествено отговори Изказаха се тома с 226 (73,6%) са докладвани NDErs широк наяве, много буден, повече сигнала от нормалната, или са много добре съзнавам. Много от обясненията, които дава изчерпателно описани разликата между тялото и напълно в безсъзнание на хипер-сигнала състояние на съзнанието, че са вписани като последица от това са мъртви.

Налице са 311 NDErs (97,7%) които отговорили с "да" или "не" или "несигурни" на уеб-формата въпроса "е опит мечта искали по някакъв начин?" На тези, които отговорили, 192 участници (62,5%) са дали наратив обяснения. Макар че е признато, че въпросът може да има пристрастия в полза на положителни отговори, намерение бе да се насърчи NDErs да споделят всички conceivable връзка между техните NDE и мечти в максималната възможна степен. Аут от 311 разказа отговорите на този въпрос, 233 (74,9% са били класифицирани като "Не," 74 (23,8%), тъй като "Да," и 4 (1-3) като "несигурно." на участниците, 115 (36,9%) не даде обяснение: 99 ( 31,8%) отговори "не" и 16 (5,1%) отговорили с "да."

От отговорите 311, 192 от отговорите са допълнителни коментари, които са анализирани за улики за онова, което NDErs смята dreamlike, а не dreamlike. Най-високия клас 68 NDErs (21,9%) е определено какво прави опит dreamlike е в условията на действителността. NDErs говорим за реалност по отношение на това, което ние знаем на земята, както е наблюдавано чрез нашите физически сетива вход. Други разказа отговори contrasted на NDE на мечтите в смисъл на "интензитета, vividness, силен в сравнение с мечтата" 23 (7,2%), "реалността е там "21 (6,6%), и лекота на отзоваване 15 (4,7%).

Индивидуалните коментари бяха допълнително категоричен в понятията. Повторя, че най-голямата концепцията, че 97 (50,5%) NDErs обсъдени разграничават от мечтите NDE трябваше да правите с реалността, с коментари като "съвсем реална, а не нереални, реалността е там, като се там, чувствах като бях наяве. "NDErs, 58 (30,2%), обсъдени концепции, свързани с обслужване или изземване коментари като" интензивност, vividness, силна от една мечта, лекота на спомняте, не забравяйте, че я харесват просто се случи, яснотата , Нивото на знания и разбиране. "Dreamlike качества са описани от 49 (25,5%) NDErs в смисъл на" surreal, а не като обикновен сън, нечетен, странно, плаващи, плаващ под, като една мечта, но чувствах различно, тунела и недействителни и бяла светлина бяха dreamlike, някои части на NDE morphed или променени, NDE започна в нереални, а след това се промени, за NDE трябваше аспекти на видимост куестове или lucid Космосът. "

Други понятия, състояща се от сравнения на NDE да мечтите са по отношение на 1) емоции 8 (4,2%), "чувства & емоции, по-приятно, без страх"; 2) възприятие 14 (7,3%) "непрекъсната, последователно, като се гледат един игра или филм, време / изкривено пространство, не могат да контролират хода на събитията "; 3) тяло възприятия 13 (6,8%)," без болка или болест, не може да почувствате тялото, тъй като цветове ", както и 4) Никой не преди рамка 4 (2,1%), "твърде млади, ineffable.

ДИСКУСИЯ

Един от най-забележителните неща за мен, когато започнах да присъстват на Сиатъл IANDS срещи, беше, когато слушате NDErs говорят за своите преживявания. І скоро себе си разпити, "Каква е реалността?" Тази мечта на изследването се обсъждат промени членки по отношение на съзнанието, реалност, паметта спомняте, разказа реконструкция и интегрирането на опита в земното реалност.

Тъй като повечето NDErs посочва техния опит не беше dreamlike по някакъв начин, ние трябва да се разгледа какво представлява Космосът и защо един NDE могат да бъдат различни. Ако е с над 73% от NDErs каже, опитът не е dreamlike, тогава какъв е той искал?

Basically, NDErs преминете през същия процес, че всички останали дошли, когато те припомнят един опит, които са се появили в един променен-членка. Причина ние знаем, че сме в състояние да променят започва с това как се сравняват с нашите спомени земното реалност. На първо , Всички NDErs може да направите, е да реагираме на опит. Тя може да отнеме дни или години, за да бъде напълно в състояние да contextualize всяка жива опит извън нашата waking реалност. Мозъка се опитва да направи смисъл и цел на опита да бъде в състояние да намали го текст . От текста, това е допълнително обработени в мозъка като разказа в субективна история форма, която има смисъл за индивида и по-късно, retold да направят чувството на други хора. NDEs, или поне тези, които знаем за, са достатъчно интензивно да преминат прага на подсъзнание и могат да бъдат обработвани в логическата част на мозъка.

Ние знаем, някои мечти, не са достатъчно ярки за да преминат прага подсъзнание в дългосрочната памет за по-късно отзоваване. Други сънищата са толкова силни, че те са лесно припомни. Ясни на събитията и лекота на спомняте, още на experiencers идентифицирани опит като "не dreamlike." Това е в съответствие с доклади от тези, които опитът духовно transformative събития, мистични страни, извън тялото преживявания, или всякакви други субективни Паранормални опит. Нещо повече, че е предложено, че ярки сънища може да са му на произход или от поток на съзнанието или, че паметта е жива, така че тя е вградена в потока на съзнанието. Когато това се случи, паметта е интегрирана с waking обслужване и участва и в това как ние възприемаме това, което е реално.

NDEs са описани в условията на действителността, интензивността, лекота на изземване, както и физическите възприятия. Някои видове мечтите са тези характеристики също. (Www.oberf.org) NDEs по-голямата си част имат чувство за цел и с определена цел да ги Логическата поток от събития, по принцип не е прекъснат, подобно на това, което можеше да се разгледат като Космосът и после на алармен часовник отива на разстояние. Мечтата са описани по-действени, с качества, които не съществуват в нашия свят (като плаващ), нелинейна с трети последователни събития. Целта за една мечта е установено, рядко някой без отражение върху емоциите на сън. За повечето NDErs, те описват тяхното ниво на възприятие като хипер-сигнала или lucid по време на опит. Само някои видове сънища съдържа хипер-сигнала състояние или lucid Космосът. Ето няколко коментара:

"Той изглеждаше реално, а не floaty и прескачане между теми, както и в мечтите" - Tsagali

            "За разлика от всичко, което ми въображение би могло да създаде" - Джеймс

"Това светът изглежда като сън, и на другите светът изглежда естествено" - JC

"Беше като оставя тялото си като енергиен, аз мога да видя моята енергия тялото под формата: не бе подобни, ще има в лицето, както е по уикенд пътуване "- Франк

"Нищо за него е като сън. Тя беше най-реално съм известен" - Кристин

"Аз бях в безсъзнание, физически, но повече сигнала / в съзнание, отколкото аз някога са опитни преди или след. Подобно на един прозорец, са били почистени, че вие не знаете е мръсно, докато не видях разликата" - Sheila

    За успешното интегриране на опита в ежедневната реалност, много NDErs бяха намерени да излагаме по-гъвкава мисъл процеси, отколкото тези, с дебели, compartmentalized гледните точки на света. Този процес все пак е била сходна в мистични и други промени държави. Би било интересно да разбера дали thinness на границите между съзнание и подсъзнание е резултат от NDE или, ако това се бе състоянието на съществуващите преди да NDE.

Някои NDErs, че опитът е бил dreamlike, защото там просто не бяха думи да се опише какво се е случило. Някои experiencers изрази съмнения по отношение на действителността на опит и заключението беше dreamlike. Един NDEr нарича NDE мечта да се избегне ridicule от съпругата си и приятели. Интересното е, има две деца от сметките които израснали свикване опита си мечта, защото те не са имали рамка, която да казваме нещо друго. Според тях в зряла възраст, а след откриването NDEs, те сега се определи техния опит, тъй като не dreamlike.

В извън тялото (OBE) компонент на NDE, обикновено на мястото, където по-голямата част от плаващи, плаващ под, или свободно движение, като се смята, че от някои NDErs както dreamlike. Коментарите, след "Да," "смесени" и "сигурни" отговори, като че ли се съсредоточи повече върху тялото на компонента на опита от likening плаващите усещане, или този на движещи се без усилие, за това, което опит в мечти. Характерна analogies да мечтая бяха, "само, когато бях плаващи се чувствах I са изгубили контрол над себе си," или "В известен смисъл, той е бил dreamy чувство, по принцип, донякъде surreal", или "всичко изглеждаше много странно и нечетен . "

Възприятия изигра участва в това как един класифицирана опит. Тези които гледани себе си 14 (7,3%), като виждате по-бавно движение, на сцената или на филм, или изпитващи живот преглед, са по-склонни да смятат опита dreamlike. Въпреки това, тези, които категоризират в съответствие с поредица от събития, най-вероятно би казал, че опитът, започна в dreamlike, но после се промени към не-dreamlike. Отново, това ще подпомогне намирането-рано, че OBE компонент на NDE най-вероятно ще се считат за dreamlike, и че след OBE, че част ще са склонни да се съдържат в не-dreamlike компоненти.
В NDErs които, свързани с опита на тялото, са по-склонни да наричат опит не dreamlike. Тези хора, които са свързани с опита на органа, като отбелязва, от липсата на болка, или те забелязах, сърцето спря побой, така че те са знаели, че опитът е наистина факт. Въпреки това, 1,9% от отговорите счита за визуален елемент да бъде dreamlike от likening цветовете и яркостта на това, което видях като "dreamlike." Тези които, свързани с елементите на опит, за да емоции 8 (4,2%), ще са склонни да свика dreamlike повече опит. Тези хора likened на екстремни усещания на любовта, peacefulness, и т.н., да бъдат повече като сън.

Случаят е извършено по отношение на сходство на обработка на NDE, мистични страни, както и субективни Паранормални преживявания, от гледна точка на земното ни действителност. След преглеждане на данните, по един не могат да помогнат, но въпросът, ако ние самите себе си лимит от преработката на тези преживявания от гледна точка на земното ни действителност. Както бе отбелязано по-горе-членки, въпреки че много хора биха могли да бъдат "логично" в отношенията с интегрирането на техния опит, гледане реалност от по-висока перспектива май разкриват истината, от който повечето хора не осъзнават. И аналогични към Оса, тези, които реши проблема по различен начин, не ги прави delusional. Някои хора са способни да търсят най променят състояния на съзнанието от гледна точка на земното реалност. Те се засили тяхната реалност нагоре и нагоре пак, толкова често, колкото е необходимо, в сърцето на един и същ начин. Други, по-тънки граници могат да възприемат тези преживявания от друга реалност, перспективи. Какъв начин на обработка на опита е вярна, защото не е от значение "[т] той самият опит predicates в света, в която тя се осъществява" (-членки, Б., 2000).
При прегледа на сходствата и различията между мечти, NDE, както и начините, по които процесът реалност, спомени и изземване на тези спомени се обработват по същия начин. Изглежда, че има много прилики между NDEs и мечти, когато мечтите са живи достатъчно, за да бъдат запомнени. От данните, той би се предполага, че NDEs и мечтите са променени състояния на съзнанието. От NDEs очевидно е, че съзнанието надживява тялото и направете така, обслужване, създадени по време на нашия живот.

Има някои видове границите между съзнание и подсъзнание мозъка мозъка. Тези хора с дебели граници са склонни да compartmentalize и rigidly магазина им обслужване в някои части на мозъка. Ресурси за тези хора може да бъде много нарязани и изсушени. Реалността е здраво на земята в това, което те могат да чувство на земята. Въпреки това, хората с тънки граници се определят реалността много по различен начин, тъй като те имат възможност за достъп до различни части на подсъзнание през waking състояние. NDErs и тези хора, които често доклад Космосът обикновено попадат в категорията на тънки граници. Реалността е смес от различни състояния на съзнанието.

Интригуващи концепции да се има предвид, когато се определя дали границите между съзнание и в безсъзнание на мозъци могат да се правят дебели и тънки. В моя ум, мисля, че дилемата да се likened на това, което се случи по-рано, на пиле или яйцето. Например, ако в мозъка се счита за един приемник, а след това е възможно, че съзнанието поток само по себе си причинява мозъка да получи в определен начин? Това води до по-горе до долу анализ. Или той е наследственост, където е самата структура на мозъка граници на размера на съзнанието, че може да бъде получена от човек? Това ще го направи и "отдолу нагоре анализ. Или може би там биха могли да бъдат определени правила за двупосочна комуникация между мозъка и съзнанието?

Ползотворно изследвания може да се види дали изземване на различни видове променя съзнанието опит да възникнат в различни или сходни части на мозъка. Той ще следва, че ако мозъка е единица за съхранение приемник, чрез изолиране на част от мозъка, че достъпи информацията, съхранявана в съзнанието ние може да някак достъп до съзнанието, без да използва мозъка като приемник. Молбите могат да бъдат полезни за хората, които страдат от болест на Алцхаймер, страдат от наранявания на главата, или са в кома.

Палмър изследвания ще се предполага, че повечето хора могат да бъдат обучени или ре-програмирани да се отпуснете техните граници, така че е по-нисък праг подсъзнание и могат да позволят на сигнали за потока на съзнанието на мозъци. Нататъшно проучване в тази посока би могло да повиши осведомеността за това как да взаимодейства със съзнанието, тялото и може би ни позволи да използваме четвърти квадрат концепции да направят живота по-добре за човечеството. Достъп до един свят, че преобладаващото мнозинство от NDErs описват като един от общо любов, мир, познание, и connectedness пред Върховния битието си струва изследването усилия.


БИБЛИОГРАФИЯ

The American Heritage Dictionary of the English Language (1978) Davies, Peter Ed., Dell Publishing, New York, p.217.

Berkovich, S (2001)  http://www.nderf.org/Berkovich.htm ; http://arxiv.org/abs/physics/0111093 ; http://www.seas.gwu.edu/~berkov/Theory.htm : http://www.seas.gwu.edu/~berkov/Experiment.htm

Edinger, E. (1984) The Creation of Consciousness, Jung’s Myth for Modern Man, Inner City Books, Toronto, Canada.

Freud, S. (1950) Totem and Taboo, W.W. Norton & Company, New York, NY (1950).

Gillespie, G. (1997) Hypnopompic Imagery and Visual Dream Experience, Dreaming, 7(3). quoting (Gackenbach & Bosveld, 1989; LaBerge, 1985).

Grosso, M. (1983) Jung, Parapsychology, and the Near-Death Experience: Toward a Transpersonal Paradigm, by Michael Grosso, The Journal for Near-Death Studies, 3(1) pp19-22

Harmann, E. (1996) Outline for A Theory on the Nature and Functions of Dreaming, Dreaming, 6(2).

Kahn, D. and Hobson, A., (1993) Self-Organization Theory of Dreaming, Dreaming, 3(3).

Kilroe, K. (2000) The Dream as Text, The Dream as Narrative, Dreaming, 10(3).

Kohr, R. (1983) Near-Death Experiences In, Altered States, and Psi Sensitivity, Anabiosis, The Journal for Near-Death Studies, 3(2) pp169-172

Long, Jody (2003) Emotions and the Near-Death Experience, http://www.nderf.org/NDERF/Research/emotions.htm

Long, Jody (2002)The Fourth Dimension and NDEs, http://www.nderf.org/NDERF/Research/fourthdimensionanalysis.htm

Long, Jody, and Long, Jeffrey (2003) Near Death Experience Research Foundation (www.nderf.org).

Long, Jody, and Long, Jeffrey (2003) Out of Body Experience Research Foundation (www.oberf.org).

Long, Jody, and Long, Jeffrey (2002) Comparing NDE and Dreams, http://www.nderf.org/dreams_nde_research.htm

Ornstein, R. (1991) The Evolution of Consciousness, The Origins of the Way We Think, Simon & Schuster, New York NY.

Pagel, J., Blagrove, M., et al, (2001) Definitions of Dream: A Paradigm for Comparing Field Descriptive Specific Studies of Dream   The Journal of the Association for the Study of Dreams,11(4)
http://www.asdreams.org/journal/issues/Definitions%20of%20Dream:#Definitions%20of%20Dream:

http://www.spiritweb.org/Spirit/obe-faq.html, citing Van Eeden, F. "A study of dreams" (Proceedings of the Society for Psychical Research, 1913, 26, pp. 421-461)

States, B. (2000) Dream Bizarreness and Inner Thought, Dreaming, 10(4)

van Lommel, P. et al. (2001) Near Death Experience In Survivors of Cardiac Arrest: A Prospective Study in the Netherlands, The Lancet, 358, 2039-2042.   Near Death Experience Research Foundation   
©1998-2018 Experience Research Foundation (NDERF) All rights reserved.